اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دومین نشست شورای مدیران فرهنگی و اجتماعی مراکز آموزش عالی منطقه ۱۰ کشور و جلسه استانی ستاد اربعین دانشگاهیان در محل معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
در این نشست فضل الله ایرجی کجوری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سخنانی با گرامیداشت یاد و خاطره رزمندگان و شهدای گرانقدر هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: روزهایی که گذشت یادآور رشادت های شیرمردانی است که طی هشت سال جنگ تحمیلی با محوریت و مرکزیت خوزستان ایستادگی و پایمردی کردند.
وی افزود: ایستادگی مردم ایران در دوران جنگ به دفاع مقدس نامگرفته و این افتخار بزرگی است ؛ چرا که در هیچ کشوری از جنگ به این شکل تعبیر نمی شود.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: همه شهدا و رزمندگان ما با تأسی از حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران ایشان، آن رشادت ها را از خود نشان دادند و در هشت سال دفاع مقدس نیز در واقع حوادث عظیم نینوا به نوعی در کربلای ایران یعنی خوزستان تکرار شد.
ایرجی کجوری با بیان اینکه از امسال ستاد دانشگاهی اربعین حسینی شکل گرفته عنوان کرد: در این ستاد تمامی دستگاه های مرتبط با وزارت علوم عضویت دارند تا به صورت منسجم و یکپارچه موضوع اعزام دانشجویان به عراق در اربعین حسینی را دنبال کنند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص دلایل شکل گیری این ستاد گفت: یکی از مهم ترین علت های تشکیل ستاد دانشگاهی اربعین این بود که هر ساله تعداد قابل توجهی از زائران اربعین را دانشجویان تشکیل می دهند و با توجه به آمار، حدود ۱۰۰ هزار دانشجو در اربعین هر سال راهی عراق می شوند.
وی به اهم وظایف این ستاد اشاره و خاطرنشان کرد: وحدت رویه در اعزام اربعین، تمرکز در اعزام دانشجویی به کربلا، اقدام به موقع در زمان بحران احتمالی، تقسیم کار در اعزام دانشجویان و هماهنگی و انسجام درونی نیروهای خدمات رسان، از جمله مهم ترین کارکردهای ستاد دانشگاهی اربعین است.
ایرجی کجوری افزود: اخیراً نشستی با همین دستور کار در دانشگاه ایلام برگزار شد و هماهنگی های لازم در خصوص ارزیابی مسیر برای اسکان و پذیرایی زائرانی که از مرز مهران عبور داده می شوند صورت گرفت.
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم اظهار کرد: تأکید ما بر تشکیل ستاد اربعین در تمام دانشگاه های کشور است تا دانشجویان به صورت متمرکز و با هماهنگی و محوریت بسیج دانشجویی هر دانشگاه راهی عراق شوند.
وی با تأکید بر رعایت قوانین کشور میزبان و دقت به هشدارهایی که پیش از اعزام به دانشجویان داده خواهد شد افزود: هدف از راه اندازی ستاد دانشگاهی اربعین صرفاً زیارت و شرکت در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی است.
ایرجی کجوری پیشبینی کرد که بیشترین میزان اعزامی از مرزهای شلمچه و چزابه صورت می گیرد و به دانشگاهیان توصیه کرد که ترجیحاً از طریق راه آهن سفر به عراق انجام شود.
۷۰ درصد دانشجویان از مرزهای شلمچه و چزابه راهی عراق خواهند شد
سید روح الله فضلی، دبیر قرارگاه دانشجویی اربعین و نماینده سازمان بسیج دانشجویی کشور نیز در سخنانی اظهار کرد: مقرر شده است تا تمامی کارهای مربوط به زیارت دانشجویی اربعین چه در عراق و چه در ایران با مدیریت و نظارت سازمان بسیج دانشجویی انجام شود.
وی گفت: چهار مرز خروجی برای عراق وجود دارد که دو مرز پرتردد آن یعنی شلمچه و چزابه در خوزستان واقع شده است لذا، پیشنهاد شده که ۷۰ درصد دانشجویان را از این دو مرز در خوزستان عبور دهیم زیرا خروج از سایر مرزها مشکلاتی را در پی دارد.
دبیر قرارگاه دانشجویی اربعین در ادامه به بیان پیشنهاداتی در خصوص اردوی دانشجویی اربعین پرداخت و عنوان کرد: پیشنهاد می شود ستاد راهنما برای استقبال و راهنمایی زائران تشکیل شود همچنین، در بحث حمل و نقل مرزی برای زائران در عراق هر ساله اتوبوس هایی جهت تردد تدارک دیده می شود که این هماهنگی و تدارک باید در داخل ایران هم انجام شود.
فضلی افزود: به منظور ساماندهی اتوبوس ها در بازگشت از عراق ضرورت دارد که یک پارکینگ مرزی ایجاد شود تا در بازگشت از سفر با کمبود وسیله ی نقلیه مواجه نشویم.
وی استفاده از دانشجویان مسلط به زبان های عربی، انگلیسی و اردو جهت برقراری ارتباط در کشور میزبان را یک پیشنهاد راهبردی و لازم دانست.
نماینده سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به برنامه ی برپایی موکب در دانشگاه های سراسر کشور اظهار کرد: در دهه ی اول محرم بنا داریم که در کلیه ی دانشگاه های کشور نمونه ای از موکب های عراقی به نمایش در آید تا آمادگی بیشتری برای برپایی موکب در زیارت اربعین حاصل شود.
فضلی با تأکید بر اینکه کارها باید به صورت یکپارچه و در قالب “ستاد اربعین دانشگاهیان کشور” انجام شود تصریح کرد: در کشور عراق کلیه ی فعالیت ها با عنوان “شباب رضوی” انجام می شود و این نام در عراق به ثبت رسیده است همچنین، دو موکب از سوی دانشجویان ایران به نام های “شباب رضوی” و “شباب المقاومه” در طول مسیر راهپیمایی برپا خواهد شد تا به زائران دانشجو خدمات رسانی کنند.
وی در خصوص مجوز خروج دانشجویان از مرز نیز گفت: مقررشده تا با هماهنگی سازمان نظام وظیفه و وزارت کشور، خروج از مرز برای دانشجویان بدون پرداخت وثیقه انجام گیرد.
نماینده سازمان بسیج دانشجویی کشور با اعلام اینکه پیش بینی شده است روزانه ۱۰ هزار نفر دانشجو در کربلا و ۵ هزار نفر در نجف داشته باشیم بیان کرد: برای ثبت نام دانشجویان متقاضی زیارت اربعین، سامانه ای به نام “سقا” طراحی شده است که به زودی به بهره برداری می رسد و نحوه ی استفاده از این سامانه به این صورت است که ابتدا ثبت نام اولیه از دانشجویان در دانشگاه ها انجام می شود و سپس توسط مدیران کاروان ها اسامی آنان در سامانه به ثبت می رسد.
برگزاری همایش توجیهی پیش از اعزام دانشجویان به عراق ضرورت دارد
در ادامه شهریاری، مسئول بسیج دانشجویی خوزستان با بیان اینکه سال گذشته بحث ساماندهی زائران دانشجو و خدمات رسانی به آنان از جمله پخت و توزیع حدود ۲۰۰۰ پرس غذا به صورت روزانه انجام شد، اظهار کرد: امسال نیز قصد داریم با انسجام بیشتری آن برنامه ها را دنبال کنیم.
وی تصریح کرد: در راستای برگزاری هر چه بهتر زیارت دانشجویی اربعین، کمیته ی پذیرایی و بهداشت و درمان تشکیل می شود همچنین، به منظور بالا بردن امنیت این سفرها، برگزاری همایش توجیهی پیش از اعزام دانشجویان به عراق ضرورت دارد.
برای اقامه نماز اول وقت زائران اهتمام بیشتر صورت گیرد
در پایان حجت الاسلام سیدمحسن شفیعی مسئول دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان با بیان اینکه از ظرفیت اربعین می توان برای یک حرکت هدایتگر استفاده کرد گفت: زیارت اربعین نه تنها در جهان اسلام بلکه برای تمام ادیان مایه ی اعجاز شده است.
وی بر توجه بیش از پیش زائران به مسئله اقامه نماز اول وقت تأکید و خاطرنشان کرد: همانگونه که برنامه ی اعتکاف دانشجویی و اعزام کاروان راهیان نور به همت دانشگاه ها احیا شد، فریضه ی ادای نماز اول وقت نیز می تواند توسط مراکز آموزش عالی نهادینه و احیا شود که می بایست برای این موضوع اهتمام بیشتری صورت گیرد.