به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی قاسمی در نشست خبری و اطلاعرسانی مرکز پذیره نویسی اهداء کنندگان سلولهای بنیادی خراسان رضوی در بیمارستان منتصریه از مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در جمع خبرنگاران گفت: پیوند استخوانی برای بیماران نیازمند به پیوند استخوانی 25میلیون تومان هزینه در بر داشت، که شش میلیون تومان آن را خیرین تقبل میکردند و بخش دیگری از هزینه را که مانند پول دارو و آزمایشات باید خود مریض پرداخت میکرد.
وی با یادآوری اینکه متاسفانه بیمهها این نوع پیوندها را تحت پوشش قرار نمیدادند ،افزود: خوشبختانه از مرداد ماه سال 95 با دستور وزیر بهداشت بیمهها موظف به پرداخت هزینههای کلیه پیوندها شدند. هر چند که در حال حاضر بیمهها به طور کامل پوشش این پیوندها را انجام نمیدهند، اما طبق دستور وزیر بهداشت بیمارستانها باید بستری و ترخیص بیماران را با بیمه انجام دهند.
رئیس بخش پیوند بیمارستان منتصریه مشهد با اعلام این مطلب که به منظور حمایت از بیماران پیوندی انجمن تاسیس کردهایم، تاکید کرد: خوشبختانه در این بیمارستان بیماری نداشتهایم که دلیل نداشتن پوبل پیوند نشده باشد.
دبیر کمیته سلولهای بنیادین دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام این موضوع که تا کنون 50 پیوند در بیمارستان منتصریه مشهد صورت گرفته است، که ما در این زمینه در کشور رتبه چهارم را داریم، متذکر شد: از سال 91 اولین پیوند مغز استخوان در این بیمارستان و در مشهد انجام شد،که این خود دو مزیت دارد می توانیم بیماران استان و استانهای مجاور را درمان کنیم.
وی با تاکید بر اینکه 40نوع بیماری و انواع سرطانها مانند سرطان پستان، کلیه و .... با پیوند مغز استخوان قابل درمان است، گفت: همچنین بیماریهای ژنتیکی از جمله تالاسمی،کم خونیهای ژنتیکی و اکتسابی و اختلال سیستم ایمنی بدن را میتوان از طریق پیوند استخوانی درمان کرد.
رئیس بخش پیوند بیمارستان منتصریه مشهد، خاطرنشان کرد: این پیوند به دو صورت انجام می شود کخ یا از خود شخص سلول بنیادی گرفته میشود و یا از فر دیگری این سلول را میگیرند.
قاسمی با اشاره به این نکته که از تعداد بیماران پیوندی، 69 درصد آنان به طور کامل بهبود یافتهاند، خاطرنشان کرد: 75 درصد این بیماران، از خطر مرگ رهای پیدا کردهاند.
دبیر کمیته سلولهای بنیادی دانشگاه علو.م پزشکی مشهد، با ابراز تاسف از اینکه در حال حاضر 15 کودک در لیست پیوند قرار دارند که متاسفانه پیوند مناسب برای آنان نداریم،اضافه کرد: در زمینه کودکان مشکی از نظر تخت، نیرو و تجهیزات نداریم، تنها مشکل این استکه فقط 30 درصد بیماران نیازمند به پیوند استخوانی میتواند دهندهمناسب پیدا کنند.
دبیر کمیته سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،به این موضوع که همه افراد واجد شرایط اهداء سلولهای بنیادی نیستند، اشاره و بیان کرد: بیمارن سرطانی، قلبی، مبتلایان به دیابت، آسم، بیماریهای ویروسی، افسردگی شدید و افرادی که قرص روان گردان مصرف میکنند، از جمله افرادی که نمیتواند اهداء کننده باشند.
رئیس بخش پیوند بیمارستان منتصریه مشهد متذکر شد:افراد سالی دو مرتبه قادر به اهداء سلولهای بنیادی میباشند، چنانچه منابع مالی ما تامین شود در مدت سه سال میتوانیم به میزان مورد نظر در اهداء سلول بنیادی دست پیدا کنیم.
وی در بخش دیگر از سخنان خودضمن اشاره به اینکه موفقیتهای زیادی در زمین پیوند صورت گرفته که جزء افتخارات بزرگ خراسان رضوی میدانیم، خاطرنشان کرد: پژوهش در زمینه سلولهای بنیادی در سال 91 به تصویب دانشگاه علوم پزشکی رسید، که نتیجه آن انجام 70 طرح در این خصوص بود.
رئیس بخش پیوند بیمارستان منتصریه مشهد بیان کرد: به منظور پیدا کردن دهنده مناسب برای بیماران نیازمند، بانک جهانی سلولهای بنیادی تشکیل شد، که در حال حاضر ۳۰ میلیون نفر در این بانک عضو میباشند. ما باید 20 هزار یورو برای دریافت پیوند از بانک جهانی هزینه میکردیم، که این رقم برای 1000 دهنده هزینه زیادی بود.
قاسمی متذکر شد: در سال 94 با دستور وزیر بهداشت ارتباط بین مراکز شهرها از جمله تهران، شیراز و مشهد به منظور تاسیس یک بانک قوی و ملی ایجاد شد و از اواسط شهریور ماه به بانک جهانی متصل شدیم
.
وی در بخش پایانی سخنان خود مراحله اهداد سلول توسط دهندگان را برشمرد و یادآور شد: در مراحله اول اهدا فقط آزمایش خون و پر کردن یک فرم است، مرحله دوم ثبت اهدا می باشد که دهنده پیوند به صورت ناشناس خواهد بود و هزینه پیوند رایگان است.
دبیر کمیته سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: تاکنون با همکاری آستان قدس 900 نفر اسم نویسی کرده اند. بیش از صد آزمایش انجام شد و از 140 نفر خونگیری صورت گرفته است.
قاسمی گفت: افراد برای پذیره نویسی باید به بیمارستان منتصریه و مراکز پذیره نویسی مراجعه کنند، فرم پر کرده و بعد به آزمایشگاه جهاد دانشگاهی معرفی میگردند.