به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، خوش چهره امروز در سومین جلسه از سلسله جلسات محاکمه مردمی تحت عنوان جریان شناسی فساد که به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دانشکده دندان این دانشگاه برگزار شد، گفت: در تبیین و تحلیل از روش آسیب شناسی بسیار استفاده می شود که چنانچه این روش به درستی درک شود یک فرآیند عالمانه را ترسیم خواهیم کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه تورم و فقر عارضه هایی هستند که الزاما نمی توان گفت این عارضه ها را صرفا افراد متخصص مشاهده می کنند، افزود: در تبلیغات ریاست جمهوری فردی به من گفت چرا وارد این عرصه نمی شوید در جواب وی گفتم امروز کاندید شدن یا ناشی از دیوانگی است و یا ناشی از عاشقی. دیوانگی به این خاطر که همه مشکلات را ساده گرفته اند و عمق مسئله را تشخیص نداده اند و عاشقی به این علت که می بایست آبرویشان را به میدان بیاورند.
وی با تاکید بر اینکه آسیب شناسی نیازمند یک تشخیص صحیح است، بیان کرد: اشکال ما این است که در امر آسیب شناسی به اولویت ها توجه نداریم و نقطه انحراف ما از همین مسئله شروع می شود.
خوش چهره در ادامه گفت: دولت یازدهم وارث شرایط نامطلوب بود و در شرایطی روی به نام رکود تورمی روی کار آمد به همین دلیل تمرکز دو ساله اول این دولت بر روی تورم رفت که پس از آن نیز اعتراف کردند که رکود شدیدتر شده به همین خاطر عنوان کردند زین پس به مسئله رکود توجه خواهیم کرد و مشخص است که روش درمان در این دولت در رابطه با رکود تورمی دچار ایراد است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نباید تصور کنید ریشه اشرافیت شخص است چرا که در درمان با مشکل مواجه خواهیم شد، خاطرنشان کرد: چنانچه جامعه ای حضور مردم را در صحنه سیاسی خود داشته باشد یک خروجی را خواهد داشت و چنانچه این حضور را نداشته باشد با خروجی دیگری مواجه خواهیم شد.
وی ضمن تاکید بر اینکه زمانی عوارض قابل استناد است که براساس یک تشخیص عالمانه صورت گرفته باشد، اضافه کرد: متاسفانه در انتخابات تنها عوارض گفته و به ریشه ها بی توجهی می شود.
آیا این مجلس عصاره فضائل ملت است؟
خوش چهره عدم عمل به اسلام را منجر به ایجاد انحرافات دانست و گفت: باید به دنبال ریشه ها باشیم تا بدانیم چرا مردم در انتخابات مجلس این گونه رفتار کردند البته نمی خواهم به مجلس توهین کنم اما مجلسی که باید عصاره فضائل ملت باشد و با فساد مبارزه کند آیا در حال حاضر به گفته امام عصاره فضائل ملت است.
خوش چهره تصریح کرد: در مجلس هفتم بحث تحقیق و تفحص از قوه قضائیه مطرح شد و 10 نفر برای این کار انتخاب شدند که یک نفر از آنان من بودم. زمانی که مشغول به تحقیق و تفحص شدیم از یک جایی به بعد کار وارد مسائل جناحی و صنفی شد.
وی با طرح این پرسش که مجلس کمیسیون های تخصصی دارد اما چرا نتوانست فساد ها را ریشه یابی کند، گفت: مردم در انتخاب اصلح غفلت کردند که می بایست این مسئله مورد آسیب شناسی قرار گیرد.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه باید به آسیب شناسی در خصوص جامعه بپردازیم، بیان داشت: برخی بدون آسیب شناسی به عوارض توجه می کنند، این گونه نخواهیم توانست به درستی عوارض را درمان کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ضمن بیان این نکته که در بسیاری از انتخابات بعد از جنگ ملاحظات صنفی و جناحی حاکم شد و نه تخصص و سلامت نفس تاکید کرد: پس از جنگ وجه غالب انتخاب تخصص به معنی توجه به مدرک گرایی بود در دولت قبلی نیز کمتر به مسئله تخصص توجه شد و شعار توجه به ارزش ها مدنظر قرار گرفت. این گونه می شود که پدر کشور را درمی آورند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حقوق های نجومی اشاره کرد و افزود: حقوق های نجومی که امروز مشاهده می کنید به این دلیل است که انتخاب ها از ابتدا نادرست بوده اند حتی روند توجه به حقوق های نجومی نیز ایراد دارد چرا که تنها به مسئله همین فیش ها توجه می کنند و نه تحقیق در خصوص مدیریت سازمان مربوطه.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بسیاری از تصمیمات ریشه در این دارد که شخص چه وزیر و چه رئیس جمهور باورها و سلایق شخصی خود را اساس تصمیم گیری ها قرار دادند.
خوش چهره در ادامه به مسئله مسکن مهر اشاره کرد و گفت: ریشه عدم موفقیت در مسکن مهر نیز همین مسئله توجه به سلایق شخصی بود وزیری آمد و از عنوان مسکن مهر استفاده کرد و پس از آن وزیری دیگر آن را مزخرف خواند و عنوان مسکن اجتماعی را بر آن نهاد.
این استاد دانشگاه در بخش پایانی سخنان خود تاکید کرد: ما به یک عقبگرد در خصوص تشخیص ها نیاز داریم. می بایست عالمانه تشخیص ها را به چالش بکشیم و پس از آن به سمت درمان با توجه به شرایط هدایت شویم.