به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی زلفیگل عصر امروز در اختتامیه جشنواره رویش زاگرس با موضوع ساختارهای دانشمدار، آموزش و پژوهش هدفمند به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد: امکان دارد یک موضوع در همه نقاط کشور به صورت همزمان و یا جداگانه مورد پژوهش قرار گیرد که باعث اتلاف وقت و هزینه خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای حل این معضل پایگاه اسنادی جهان اسلام راه اندازی شده، افزود: باید این مسیر را ادامه دهیم و از امکانات کشور به خوبی استفاده کنیم چراکه ما در کشور منابع خوبی وجود دارد اما شیوه استفاده از آن را به خوبی نیاموختیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اینکه باید برای بیکاری جوانان تدبیری اندیشید، تصریح کرد: اگر کار در کشور وجود داشته باشد تمام معضلات برطرف میشود.
این مسؤول با بیان اینکه باید رفع معضل بیکاری به پروژه ملی تبدیل شود، مشکل مزمن کشور را ناهمسویی منابع ملی با منافع گروهی و فردی دانست و ادامه داد: در پرداخت یارانه نفع فرد برآورده میشود؛ اما به ضرر منافع ملی است.
زلفیگل با اشاره به اینکه در اکثر قوانین تصویب شده منافع فردی با ملی همسو نیست، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به هدف ابتدا باید هدف را به خوبی دید و سپس آن را به دست آورد.
وی با بیان اینکه برای یک تحقیق ابتدا سئوال، موضوع و فرضیه مطرح شود، گفت: بوعلی سینا با نوشتن ابطال کیمیا روش تحقیق و پژوهش را در کشور و جهان بنیان گذاشت.
رئیس مجمع عالی بسیج استان همدان با بیان اینکه ساختارهای آموزش و پژوهش ما بیهدف است، اظهار کرد: آموزش و پژوهش در کشور ما کارایی خود را از دست داده به طوری که جوانان ما برای اینکه بیکار نباشند درس میخوانند.
وی با بیان اینکه بنیاد پیشرفت در تغییر دیدگاههاست، افزود: باید تلاش کنیم مزیتهای جدید ایجاد کنیم و به این بیاندیشیم که اگر نفت تمام شد چه کار کنیم؟
زلفیگل با اشاره به اینکه ویژگی نخبگان مزیتسازی است، تصریح کرد: در کشور از نظر منابع مشکلی نداریم اما وجود 4.5 میلیون دانشجو هم فرصت است و هم تهدید؛ چرا که اگر فکری برای آنها نکنیم به تهدید تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه نمایهسازی با یک فرمت جدید است، ادامه داد: باید شرایطی ایجاد کنیم که هر ایرانی هر نیازی را که احساس کرد در زندگی به آن نیاز دارد در یک سامانه با نام خود ثبت کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اینکه باید مسائل علمی حل نشده و ایدههای هر شهروندی ثبت شود، خاطرنشان کرد: برای انجام هر کار ایجاد یک ساختار جدید اشتباه است چراکه ایجاد ساختار جدید هزینهبر است.
وی با بیان اینکه 3 هزار میلیارد تومان برای پژوهش هزینه میکنیم، گفت: اگر 20 درصد این بودجه را برای ثبت پژوهشها و بر اساس نیازهای کشور در نظر بگیریم به سود کشور خواهد بود.
زلفیگل با بیان اینکه تحقیقات باید در راستای نیازهای داوری شده باشد، اظهار کرد: اگر دانشجویان پایاننامههایی در راستای نیازهای کشور دنبال کنند، بیکار نخواهند ماند.
وی با بیان اینکه میتوانیم مسیر تولید علم را از مسیر رفع نیازهای کشور پیش ببریم، افزود: آییننامههای آموزشی و پژوهشی را در راستای تأمین نیازهای کشور تدوین کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی با اشاره به اینکه تغییر و تحولات با مانع نیز روبهرو میشود، تصریح کرد: امروز فارغالتحصیلان دانشگاهی باید بتوانند از علم خود ثروت تولید کرده و کارآفرینی کنند.
وی با بیان اینکه سودهای بانکی باعث میشود سرمایهگذاری رخ ندهد، ادامه داد: نیاز داریم وزیر و وکیل انقلابی پای کار بیاید تا جراحی مناسب در امور آموزشی و پژوهشی انجام دهیم.
زلفیگل تأکید کرد: اگر تدبیر و تغییر در امور پژوهشی و آموزشی انجام دهد باید تاوان سنگینی بابت آن بپردازیم.
منبع: فارس