به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به وضعیت مسواک زدن در نزد احاد مختلف جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه برای مسواک زدن، به مردم خوب آموزش داده نشده و همین مسئله، مهمترین علت پوسیدگی دندان ها در ایران است.
وی با تاکید بر اینکه پوسیدگی دندان ها به راحتی قابل پیشگیری است، افزود: با رعایت ساده ترین روش ها، می توان جامعه ای داشت که مردم آن دندان های پوسیده نداشته باشند.
رضوانی ادامه داد: اگر مردم بدانند با مسواک زدن و نخ دندان، به راحتی می توان از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کرد، قطعا سراغ مسواک زدن خواهند رفت.
این متخصص دندانپزشکی ترمیمی اظهارداشت: مجموعه دستورات بهداشتی، بر رعایت محیط پاکیزه و عاری از میکروب در دهان تاکید دارد.
وی با عنوان این مطلب که مواد شیرین را باید کمتر خورد، گفت: مسواک زدن بعد از خوردنی ها و حداقل شستن دهان حتی با آب خالی، می تواند از ماندن مواد تخریب کننده روی دندان ها جلوگیری کند.
رضوانی به ۱۵ دقیقه طلایی برای مسواک زدن و شستن دهان اشاره کرد و افزود: مردم باید برای مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، وقت بگذارند. زیرا، بررسی ها نشان داده است که بعد از هر خوردنی، تنها ۱۵ دقیقه برای از بین بردن مواد تخریب کننده دندان ها که در مواد قندی وجود دارد، فرصت داریم. زیرا، بعد از ۱۵ دقیقه حیاتی، این مواد بر لایه های دندان نفوذ کرده و به تدریج عامل پوسیدگی دندان می شوند.
رئیس انجمن متخصصین دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی ایران، گفت: توصیه ما این است که در این ۱۵ دقیقه طلایی یا مسواک بزنند و یا حداقل دهان را شستشو دهند.
وی همچنین بر استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن سطح دندان ها از پلاک میکروب تاکید کرد و افزود: برای ترویج فرهنگ مسواک زدن، باید به مدارس رفت و دانش آموزان را ترغیب کرد مسواک بزنند.
رضوانی با عنوان این مطلب که اکثریت اقشار محروم جامعه مسواک نمی زنند، گفت: علت این مسئله نمی تواند مسائل اقتصادی باشد. بلکه به خاطر مسائل فرهنگی است، چون تهیه مسواک و خمیر دندان هزینه چندانی برای خانواده ها ندارد. در حالی که آمار پوسیدگی دندان ها در بین قشر محروم و بی بضاعت جامعه بالاست.
وی ادامه داد: البته در بین قشر مرفه نیز شاهد پوسیدگی دندان ها هستیم که علت آن به خاطر مصرف زیاد مواد قندی است.
به گفته رضوانی، اقدام وزارت بهداشت برای فلوراید تراپی در مدارس، بهترین کار برای پیشگیری از پوسیدگی دندان است