اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛* در نظام جمهوری اسلامی بیداری مردم، بیداری نظام است و حضور مردمی بصیر در این نظام یک ارزش والا است، زیرا بر خلاف عمده نظام ها، صاحب، تصمیم گیرنده و عامل حرکت در مسیر خود مردم هستند. لذا صاحب انقلاب باید ارزش آن را بداند و از آن پاسداری کند و برای این پاسداری و انجام صحیح وظیفه باید تصمیم و حرکت صحیح باشد. تصمیم گیرنده باید مسیر صحیح را تشخیص دهد و عامل حرکت باید ایمان، همت و خودباوری داشته باشد.
در بیانات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از تصمیم گیرندگان و عاملان آینده نظام که باید از انقلاب پاسداری کنند، بنا بر مقتضیات حال حاضر کشور و مناسبت موجود به ریشه فکری و منطقی دو مسئله که به خطا تشریح و ترویج می شود بر اساس واقعیت های موجود اشاره داشتند و نصایح و بیانات ارزشمندی را بیان داشتند.
اگر حاصل اندیشه ای درست یا غلط بدون اندیشیدن و از در جهل در ذهن جای گیرد، می تواند از پنجره نادانی خارج شود، زیرا از روی جهل پذیرفتن، پشتوانه ای برای آنچه پذیرفته شده ندارد و اگر جاهلانه امری، لجوجانه و متعصبانه انجام شود، کار خلاف آن هم با لجات و تعصب ممکن است انجام شود، زیرا استدلال محکمی برای تکیه به آن و ایستادن بر آن نتیجه منجر به عمل وجود نخواهد داشت.
منطق محکم و صحیح برخاسته از فکر خود و بر پایه دانسته های صحیح و یا اعتماد به فکری مطمئن که یقین بر صحت آن وجود دارد انسان را به راه درست هدایت میکند و مسیر نمایان می شود و اگر ایمان به خدا و خودباوری با آن همراه شود همت پیمودن مسیر در انسان به وجود می آید.
شعار مرگ بر آمریکا از سر تعصب و جهالت نباید باشد و نیست. گاهی تعصب و شرایط جوی ممکن است همت کاری را به انسان بدهد منتها اگر عملی جاهلانه انجام شود بنا بر آنچه ذکر شد از روی نادانی امکان عمل حتی به ضد آن نیز هست لذا باید به دلایل محکمی اتکا داشت تا بر تفکر خود یقین پیدا کنیم و بر پایه آن عمل کنیم.
مرگ بر آمریکا بر خواسته از منطق محکمی است و آن منطق طبق بیانات مقام معظم رهبری این است که اساس سیاست آمریکا بر افزونطلبی و دستاندازی در جهت تامین امنیت داخلی اش می باشد و علاوه بر این شعار مرگ بر آمریکا در واقع به معنای مرگ بر لگدمال شدن ارزش های انسانی موجود در این کشور است. افزون بر این گواه تاریخ بر جنایات آمریکا بر بسیاری از مظلومان دلیل این ادعاست.
اگر بخواهیم ایستادگی در برابر استکبار داشته باشیم و آن را باور و تغییر ناپذیر در مقابل شبهات بدانیم، باید منطق محکمی بر اساس واقعیات برای آن داشته باشیم و لازمه محکم بودن در ایستادن اصل اعتقاد به وعده الهی و بی اعتمادی به مستکبرین است.
خطری که مقام معظم رهبری به عنوان دومین تفکر غلط که در حال ترویج توسط دستگاه استکبار و برخی مروجان داخلی تهدید کننده است معرفی کردند این است که گمان کنیم سازش با آمریکا، حلال مشکلات است.
شناخت ناصحیح و دانسته های غلط هر چند استدلال صحیحی داشته باشند؛ اما مسیر را اشتباه نشان خواهند داد و مثل این است که در ریاضیات علامت کوچک تر و بزرگ تر را برعکس معرفی کنند و یک دانسته غلط مد نظر قرار گیرد آنوقت اگر منطق ریاضی را هم صحیح اعمال کنیم؛ اما علامت را اشتباه قرار خواهیم داد، بنا براین لزوم دانسته های صحیح برای تفکر امری ضروری است تا تفکر هرچند صحیح را در نتیجه بی فایده و بعضا مضر نکند.
بخشی از این تفکر غلط می تواند برخاسته از داده های نادرستی باشد که با بی توجهی به واقعیت های موجود ممکن است مورد پذیرش افراد قرار گیرد، بدعهدی آمریکا یک دانسته صحیح بود که مسئولین با بی توجهی و یا توجه و نهفمیدن و یا خدای ناکرده فهمیدن و عمل کردن موجب خسارت شد و امروز خودشان بدان اقرار می کنند، این دانسته میتوانست از جهات مختلف برای مسئولین اثبات شود اما نشد. بدیهی است که طرف بدعهد به آن چه عهد کرده عمل نمیکند. البته این بدیهی است منتها وقتی توجه نکنیم و یا ندانیم که بد عهد است فکر میکنیم که به عهدی که کرده عمل می کند غافل از اینکه این استدلال بر اساس یک دانسته غلط مبنی بر متعهد بودن طرف مقابل بر تعهداتش نتیجه داده است.
از آمریکا که خود در حل مسائل و مشکلات کشورش ناتوان مانده نمی توان انتظار داشت که حلال مشکلات ما باشد و این نیز بدیهی است و اگر این توقع بی جا را داشته باشیم مانند این است که برای درمان نزد مریضی برویم که لباس پزشک بر تن دارد، نه تنها درد ما را که دوا نمی کند، هیچ بلکه مریضی به ما نیز سرایت میکند و حال آنکه ما را برای منافع خود بخواهد از ما سواستفاده نیز می کند و اگر منافع ما خلاف منافع خودش باشد در گشایش های ما نیز گره اندازی می کنند و لذا اینچنین شیطانی چون آمریکا فرشته نجات ما نخواهد بود.
محمد سعید – دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ولی عصر(عج)
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.