آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۸۵۹۱
گزارش/

گروگان‌گیری در دانشگاه اصفهان/ لج‌بازی مسئولان چگونه سال‌ها تلاش دانشجویان را بر باد داد؟

وسط این دعوا وکش مکش‌های بی نتیجه این فقط دانشجویان هستند که به گفته خودشان گروگان گرفته شده‌اند! جوابشان را نه پژوهشگاه می‌دهد، نه وزارت علوم و نه هیچ جای دیگری.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زینب امیدی؛ 45 میلیون تومان برای تحصیل پیاده شده اند اما حالا نه مدرک معتبر است، نه کسی پاسخگوی سردرگمی آنهاست. کل ماجرا  در همین چند جمله خلاصه می‌شود. دانشجویانی که به گفته خودشان مثل بقیه در کنکور شرکت کرده و طبق رتبه درخواستی پذیرفته و دعوت به مصاحبه شده‌اند؛ با پرداخت هزینه‌ای گزاف به اعتبار اسم دانشگاه اصفهان راهی پژوهشگاه شاخص پژوه شده اند اما حالا در سردرگمی بدی به سر می‌برند.

 

ماجرای بازیچه شدن سرنوشت 125 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ورودی 92 پژوهشگاه شاخص از یک سال پیش شروع شد. زمانی که با تغییر مدیریت در دانشگاه اصفهان و آمدن سرپرست جدید اختلافات میان پژوهشگاه شاخص پژوه و دانشگاه اصفهان آغاز شد؛ این اختلافات بر سر نحوه فعالیت و مجوزهای پژوهشگاه شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان ایجاد شد.

 

 

ماجرای این لج و لجبازی چیست؟
مدیریت دانشگاه اصفهان به دلایل مختلف، مخالفت خود را با وجود چنین پژوهشگاهی در دانشگاه اصفهان اعلام نمود و از عدم مجوز این پژوهشگاه از طرف هیأت امنای دانشگاه خبر داد، اما رئیس پژوهشگاه شاخص پژوه با رد این ادعا این پژوهشگاه را یکی از موفق ترین پژوهشگاه‌های خصوصی کشور می‌دانست و فعالیت خود را در مدار قانون و کیفت ارزیابی می‌کرد. اینکه چرا رئیس فعلی دانشگاه اصفهان که  آن زمان قریب به 26 ماه می‌شد به‌ عنوان سرپرست دانشگاه مشغول به فعالیت بود و به استناد دیوان عدالت اداری، فعالیت او  غیرقانونی به شمار می‌رفت باید طی یک مصاحبه بل بشوی رسانه‌ای علیه پژوهشگاه شاخص پژوهش به راه بی اندازد و تمامی فعالیت‌های آن را غیر قانونی اعلام کند جای سوال دارد! دکتر هوشنگ طالبی حبیب آبادی (ریاست سابق دانشگاه اصفهان در سال های 76 الی 84) مجددا با حکم وزیر علوم  به این سمت منصوب  می‌شود و پس روی کار آمدن زیر عقد قراداد این پژوهشگاه با دانشگاه می‌زند.

 

این طور که از بررسی‌های ما پیداست در دوره ریاست قبلی، دکتر رامشت طبق مصاحبه‌هایی که با رسانه‌های مختلف داشته است واگذار کردن بخشی از زمین‌های دانشگاه اصفهان به این پژوهشگاه را کسری بودجه اعلام می‌کند. « بودجه دانشگاه‌ها کفاف امور اجرایی آنها را نمی‌داد و در زمانی وزارت علوم از رؤسای دانشگاه‌ها درخواست کرد که به سمت درآمدزایی حرکت کنند و در این میان با توجه به مکان بسیار خوب دانشگاه، عده‌ای بر این مسئله اصرار داشتند که بخشی از زمین‌های دانشگاه را به کباب فروشی و اغذیه‌فروشی و ایجاد فروشگاه‌های بزرگ تجاری و پمپ‌بنزین و ایستگاه اتوبوس اختصاص دهیم و یادم هست مجموعه‌ای حاضر بود 40 میلیارد تومان نیز به‌صورت یکجا در اختیار دانشگاه قرار دهد و زمینی را تملک کند، ولی نظر ما این بود که باید فعالیت‌هایی در دانشگاه شکل بگیرد که کاملاً با فضای علم و آموزش و پژوهش مأنوس باشد، پژوهشگاه شاخص پژوه هم فی‌الواقع، هم‌صنف مباحث علمی بود و هم شرایط مطلوبی را برای توسعه علمی دانشگاه فراهم می‌کرد، به‌گونه‌ای که بخش زیادی از اعضای هیئت‌ علمی و اساتید دانشگاه که در گذشته برای خدمت در عرصه علمی باید به صدها کیلومتر دورتر رفته و یا در منزل خانه‌نشین می‌شدند را به کار می‌گرفت و در این زمینه نیز خدمتی به دانشگاه و فضای علمی می‌کرد.

 

از همین رو به استناد تمام ضوابط قانونی قراردادی 30 ساله با این پژوهشگاه منعقد شد و به دنبال آن 15 هزار مترمربع را به ازای هر مترمربع 15 هزار تومان به پژوهشگاه اجاره داده شد و علاوه بر این مقرر شد که یک ساختمان را نیز احداث و در اختیار دانشگاه اصفهان قرار دهد که این ساختمان هم‌اکنون پردیس دانشگاه اصفهان است و بر همین اساس، این پژوهشگاه 8 هزار مترمربع بنا برای مجموعه پژوهشگاه احداث کرد و مقرر شد 8 هزار متر را در اختیار دانشگاه اصفهان قرار دهند که 18 ماه پیش سرپرستی دانشگاه به دلایلی مابقی ساختمان و بخش دوم آن را متوقف کرد و باعث شد این ساختمان در اختیار دانشگاه قرار نگیرد.»

 

پژوهشگاه شاخص پژوه را کجای دلم بگذارم!

ما رئیس فعلی دانشگاه اصفهان را پشت خط تلفن می آوریم و صراحتا از وی در خصوص وضعیت پژوهشگاه شاخص پژوه می‌پرسیم. طالبی می‌گوید: چرا در این خصوص از من سوال می‌پرسید، پژوهشکده شاخص پژوه ربطی به دانشگاه اصفهان ندارد این پژوهشگاه اصلا جزئی از دانشگاه اصفهان نبوده که حالا هم بخواهد باشد.

 

وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه شاخص پژوه یک پژوهشگاه خصوصی است خاطر نشان کرد: این پژوهشگاه فقط یکی از ساختمان‌های دانشگاه اصفهان را برای فعالیت خود اجاره کرده و هیچ وابستگی سازمانی به دانشگاه اصفهان ندارد و در حال حاضر متاسفانه دارد از برند دانشگاه اصفهان سوء استفاده می‌کند.

 

رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه افزود: در خصوص جدا شدن این پژوهشگاه از دانشگاه اصفهان نیز صورت جلسه‌ای را ترتیب داده‌ایم و قرار شده که هیئت کارشناسی نیز طلب‌های هر دو طرف را تعیین کند اما همچنان بعد از یک سال متاسفانه به نتیجه نرسیده‌ایم چون یک سری کارشکنی‌ها از سوی این پژوهشگاه در جریان است.

 

ضلع سوم این ماجرا رئیس پژوهشگاه آقای امیر محمود زاده است. او هم کلا حرف های طالبی را کذب محض می‌خواند: «پژوهشگاه شاخص پژوه از همه جا حتی هیأت امنای دانشگاه اصفهان مجوز دارد؛ چرا بعضی فکر می کنند وقتی دولتی عوض می شود ما باید زیر تعهدات خودمان بزنیم؟ این نگاه باید دور ریخته شود؛ قرارداد شاخص پژوه با دانشگاه اصفهان یک قرارداد ساری و جاری 30 ساله است که تمامی مراکز علمی و حقوقی کشور آن را تأیید نموده اند. عده ای بد اندیش و دگر اندیش در دانشگاه اصفهان تلاش دارند برای پنهان کارهای خلاف خودشان مسائل متفرقه ای را مطرح کنند تا مسائل اصلی دیده نشود.»

 

گروگانیم، رهایمان کنید!

وسط این دعوا وکش مکش‌های بی نتیجه این فقط دانشجویان هستند که به گفته خودشان گروگان گرفته شده‌اند! جوابشان را نه پژوهشگاه می‌دهد، نه وزارت علوم و نه هیچ جای دیگری. آنها تیر ماه سال جاری در نامه‌ای به فرهادی وزیر علوم سفره دلشان را باز می‌کنند. در بخشی از این نامه آمده است: «احتراما به استحضار می رساند ما دانشجویان ورودی کنکور سراسری و سازمان سنجش از ابتدای دانشجو شدن در این پژوهشگاه صرفا به عنوان طعمه‌ای بودیم که پژوهشگاه با اعتبار داشتن دانشجوی کنکوری و عوام فریبی در سطح کشور، بتواند بدون مجوز بیش از ۵۰۰ دانشجوی پولی در مقطع ارشد و دکتری جذب و کسب در آمد کند.  امروز بعد از ۳ – ۴ سال از تحصیل نیز همچنان مانند طعم‌ ای هستیم که صرفا پژوهشگاه به واسطه‌ی ما می‌خواهد به وزارت علوم فشار وارد کند تا دانشجویان پولی را تایید کند و حرف از میلیاردها پول است و تا تایید نشدن دانشجویان پولی ورودی‌های کنکور ذره‌ای پیشرفت تحصیلی نخواهند داشت.

 

در دو سال اخیر که حرف از عدم تایید دانشجویان پولی توسط وزارت علوم است، درصد بالایی از دانشجویان مورد تایید وزارت یا از فرط اذیت‌های مسئول پژوهشگاه و عدم پیشرفت تحصیلی یا درس را در حالت بلاتکلیفی رها کرده اند و با توجه به عدم تصمیم گیری قاطع وزارت علوم در این خصوص، صرفا رییس پژوهشگاه را به خدا واگذار کرده و عده ای نیز کتبا ابلاغیه‌ اخراج آنها صادر شده و نمی‌توانند ادامه دهند. پژوهشگاه با این گروکشی می‌خواهد ما را در مقابل وزارت علوم قرار دهد تا با وارد کردن فشار به وزیر علوم دانشجویان پولی تایید شوند و پژوهشگاه به اهداف مادی خود برسد. بیش از دو سال است این مشکلات را با وزارت علوم مطرح می‌کنیم و هیچ جوابی نگرفته‌ایم.»

 

حرف دانشجویان این است که آنها مثل سایر داوطلبان کنکور سراسری کنکور داده و برای دوره روزانه انتخاب رشته کرده‌اند. اما آنها مدعی هستند که در دفترچه  انتخاب رشته  کنکور جلوی اسم این پژوهشگاه عبارت «روزانه» درج شده و کلمه ای به خصوصی یا غیرانتفاعی بودن این پژوهشگاه اشاره نشده بوده و آنها پژوهشگاه شاخص پژوه را به عنوان یک موسسه دولتی انتخاب کرده‌اند. علاوه بر آن استقرار این پژوهشگاه در دانشگاه اصفهان و استفاده از آرم دانشگاه اصفهان در سایت و سردرب و درج این آرم در گواهینامه‌های صادره از پژوهشگاه موجب شده دانشجویان مکان محل تحصیل خود را تا خرداد 92 زیر مجموعه‌ای از دانشگاه اصفهان بپندارند.

 

با توجه به عدم اطلاع رسانی شفاف مجموعه وزارت علوم در زمان انتخاب رشته حالا باید پرسید، چه کسی جواب گوی تباهی عمر چندساله دانشجویان در پژوهشگاه شاخص پژوهش است؟ در حال حاضر این دانشجویان امکان جلو بردن مراحل آموزشی پژوهشی خود را به علت پرونده تخلفات پژوهشگاه در سازمان بازرسی و نداشتن و جهه علمی بعد از خبر تصمیم گیری در خصوص انحلال این پژوهشگاه به علت تخلفات متعدد در سایت وزارت علوم ندارند. این دانشجویان در روز روشن مورد ظلم واقع شدهاند اما کماکان هیچ نهاد و مسئولی درباره آنها حرفی نمیزند. این دانشجویان خواستار  انتقال پروندههای آموزشی پژوهشی خود به سایر دانشگاهها هستند تا بتوانند روند تحصیلی خود را از سر بگیرند. گویی دانشجویان این وسط به عنوان گروگان ماندهاند تا یا رئیس دانشگاه اصفهان راضی به ماندن آنها شود یا به خاطر فسخ قرارداد مبلغی را که رئیس پژوهشگاه طلب میکند دو دستی تقدیم کند. حالا بعد از گذشت یک سال هیچ کدام از طرفین اقدامی نکردهاند و شاخص پژوه همچنان در دانشگاه اصفهان جا خوش کرده است. با این تفاسیر که عدهای دانشجوی بخت برگشته قربانی یا سپر بلای کارهای مسئولین بالا دستی شدهاند.

 

محمدرضا ایروانی دبیر هیئت رییسه دانشگاه اصفهان یک سال پیش در خصوص وضعیت نافرجام این دانشجویان گفته بود: مصوبه شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم این است که کمیته‌ای متشکل از نمایندگان حوزه‌های سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم، سازمان سنجش آموزش کشور و مرکز نظارت و ارزیابی آموزش عالی با مدیریت و محوریت معاونت آموزشی وزارتخانه تشکیل و نسبت به تعیین تکلیف دانشجویانی که مورد تأیید سازمان سنجش آموزش کشور هستند اقدام کند.
 

 

ایروانی با بیان اینکه در طول سال 93 دو بار هیئتی از دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم به دانشگاه مراجعه و از پژوهشگاه شاخص پژوه بازدید کردند، خاطر نشان کرد: حاصل بازدیدها گزارشی بود مبنی بر اینکه پژوهشگاه شاخص پژوه به صورت غیرقانونی تعدادی دانشجو پذیرفته است.
 

 

وی با بیان اینکه دانشگاه طبق مصوبه هیئت امنا مکلف به خروج پژوهشگاه شاخص پژوه از دانشگاه است، اظهار کرد: از اسفند 93 چندین جلسه بین دانشگاه اصفهان و رییس پژوهشگاه شاخص پژوه برگزار شد که حاصل جلسات پیشنهاد‌های غیرمنطقی نمایندگان شاخص پژوه مبنی بر درخواست وجه چند صد میلیارد تومانی برای واگذاری ساختمان‌های پژوهشگاه و خروج از دانشگاه اصفهان بود. این در حالی است که دانشگاه حاضر است خسارت‌های پژوهشگاه را در حد قیمتی که کارشناس دادگستری تعیین کند، بدهد.

 


شاخص پژوه کجاست و چه کار میکند؟
پژوهشگاه مهندسی بحران‌های طبیعی شاخص پژوه با اخذ مجوز رسمی و قطعی از وزارت علوم در قالب 3 پژوهشکده مدیریت، جغرافیا و فناوری‌های نوین، به عنوان اولین پژوهشگاه خصوصی کشور فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی خود را آغاز کرد. هر پژوهشکده از این مجموعه منطبق بر قوانین و مصوبات پژوهشکده‌های مورد تأیید شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم براساس شرح خدمات تعریف شده به انجام طرح‌های تحقیقاتی، پژوهشی و پذیرش پژوهشگران مقاطع دکتری و کارشناس ارشد پژوهش محور در رشته‌های مصوب می‌پرداخته است.

 

اما پس از شدت گرفتن اختلاف نظرها میان سرپرست دانشگاه اصفهان و رئیس پژوهشگاه، سایت رسمی وزارت علوم خبری با تیتر با تصویب شورای گسترش آموزش عالی پذیرش دانشجو در پژوهشگاه شاخص پژوه متوقف شد منتشر کرد که از توقف پذیرش دانشجو در این پژوهشگاه خبر می داد. این در حالی است که پژوهشگاه شاخص پژوه از اوايل دهه هشتاد، با هسته اولیه گروه پژوهشی بهسازی لرزه ای شاخص پژوه و با مجوز وزارت علوم تشکیل شد و پس از توسعه كيفي و طی مراحل قانونی طبق آیین نامه هاي مصوب، تبدیل به پژوهشگاهي«قطعی - رسمی» شد. به علاوه در همان زمان  وزارت علوم مجوز تأسيس رصدخانه علم و فناوری شاخص پژوه را صادر کرده بود. همچنین محمود زاده رئیس این پژوهشگاه سال ۹۲ در جمع خبرنگاران یکی از موفقیت‌های این پژوهشگاه را اخذ مجوز قطعی از وزارت علوم عنوان می‌کند و خبر از پذیرش دانشجو در مقطع دکتری رشته مدیریت بحران برای نخستین بار در کشور و اخذ تاسیس رصدخانه ملی علم و فناوری و صنعت ساختمان می‌دهد.

 

این‌ها چیزهایی است که در خصوص «شاخص پژوه» گفته می‌شود؛ اما به راستی دانشجویانی که به استناد ابن حرف‌ها و چیزی که در دفترچه سنجش آمده بود راهی این پژوهشگاه شده‌اند و حالا زندگیشان تحت شعاع غیر قانونی خواندن آن قرار گرفته است چه باید بکنند؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
نادر
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۵
تورو خدا برای ما دانشجویان بخت برگشته ی شاخص پژوه کاری کنید دیگه عمر ما بیشتر ازاین تلف شود ای وزرات علومی هاکه خودتان را به خواب زده اید مادانشجویان چه گناهی کرده ایم که در این بازی شما با شاخص پژوه بسوزیم.
0
0
ام
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵
باسلام از کلیه مسئولین محترم وزارت علوم و سایر عزیزان دیگر خواهش میکنیم به وضعیت ما دانشجویان پژوهشگاه که از طریق مصاحبه داخلی پذیرفته شدیم رسیدگی نمایند و مارا از بلاتکلیفی نجات دهند هم آبروی ما رفته هم وقت
0
0
بی نام
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۳
امیدواریم ما کنکوری های بدبخت، حساب و کتابمان با افرادی که امروز می توانستند برای انتقال بحقمون به سایر دانشگاه ها کاری بکنند ولی به خاطر این دنیای فانی و منافع زود گذر آن نکردند، به اون دنیا کشیده نشه.
3
0
پربازدیدترین آخرین اخبار