کد خبر:۵۵۸۶۲۳
یک مدرس نانو مطرح کرد:

چگونه با بهره‌گیری از برگ گل نیلوفر شیشه‌های برج‌ مالزی ساخته شد؟/ نقش فناوری نانو در تشخص و درمان سرطان

یک مدرس نانو گفت: زمانی که برج سازان می‌خواستند برج دوقولی مالزی را بسازند با توجه به این‌که نمای این برخ تماما شیشه است، طی محاسبه‌ای به این نتیجه رسیدند که ۱۶ کارگر لازم است که طی ۷۲ روز این شیشه‌هارا تمیز کنند به همین دلیل کوشیدند تا با وام گیری از برگ گل نیلوفر این شیشه‌ها را بسازند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، هومن بخشی امروز در سمینار «فناوری‌های نانو» که امروز در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، یکی از مزایای فناوری‌های نانو را کوچک سازی تجهیزات دانست و گفت: امروز دوربین‌هایی به اندازه یک بند انگشت ساخته می‌شود که نه تنها کیفیتی کمتر از سایر دوربین‌ها ندارد، بلکه بسیار با کیفیت‌تر هستند.

 

نقش فناوری نانو در تشخصی و درمان سرطان

 

وی با اشاره به این مطلب که به کمک فناوری‌ نانو کوچک سازی می‌کنیم، افزود: فناوری نانو نه تنها در صنعت که در پزشکی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد به طور مثال سرطان بیماری‌ای که منجر به رشد بی‌رویه سلول‌ها در بدن می‌شود که هم تشخصی آن و هم درمان آن بسیار سخت است.

 

این مدرس برتر کشور بیان داشت: سرطان زمانی تشخیص داده می‌شود که پنج تا 10 هزار سلول سرطانی در بدن رشد کرده باشد و در سرطان‌هایی مانند ریه و معده چنانچه بیماری پیشرفت کرده باشد یک تکه از عضو مورد نظر را قطع می‌کنند؛ اما ما به کمک نانو می‌توانیم سلول‌های هدفمند بسازیم.

 

بخشی تصریح کرد: با توجه به این‌که داروهای سرطان خود برای بدن مضرر هستند به این ترتیب که علاوه بر این‌که سلول‌های سرطانی را نابود می‌کند منجر به نبود شدن سلول‌های سالم نیز می‌شوند، محققان کپسول‌هایی ساخته‌اند که این کپسول‌ها تنها بر روی سلول‌های اسیدی که سرطانی هستند اثر می‌گذارند.

 

وی بیان کرد: به این ترتیب که وقتی بیمار کپسول را مصرف می‌کند این کپسول زمانی که بر روی سلول سالم قرار می‌گیرد حل نمی‌شود و تنها زمانی حل می‌شود که بر روی سلول‌های بیمار قرار می‌گیرد.

 

این مدرس برتر کشوری ضمن بیان این نکته که با استفاده از نانو حتی می‌توانیم بیماری سرطان را تشخصی دهیم، گفت: فناوری نانو دستکاری کوچکترین اجزاء ماده یعنی اتم و مولکول است.

 

بخشی در ادامه سخنان خود به کاربردهای نانو در ساخت خودرو اشاره و تصریح کرد: امروز دانشمندان از ساختن خودروهایی با وزن 10 کیلومتر با بهره‌گیری از نانو سخن می‌گویند که چنانچه ساخته شوند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد شاید برخی بگویند چنانچه این اتفاق رخ دهد دزدیدن ماشین آسان‌تر خواهد شد. جواب این مشکل را دانشمندان در کف پای مارمولک یافته‌اند.

 

وی افزود: همان گونه که مشاهده کرده‌اید مارمولک‌ها را به راحتی بر روی سقف و یا دیوار صاف راه می‌روند و بر روی زمین نمی‌افتند، دلیل این امر این است که کف پای مارمولک تارهای نانو متری وجود دارد که این تارها در جهت عمومی چسبندگی ندارند.

 

این مدرس نانو در بخش دیگری از سخنان خود به کاربرد نانو در مصالح ساختمان اشاره کرد و ابراز داشت: زمانی که می‌خواستند برج دوقولی مالزی را بسازند با توجه به این‌که نمای این برخ تماما شیشه است، طی محاسبه‌ای به این نتیجه رسیدند که 16 کارگر لازم است که طی 72 روز این شیشه‌هارا تمیز کنند.

 

بهره گیری از فناوری برگ گل نیلوفر جهت ساخت شیشه

 

بخشی ادامه داد: برای حل این مشکل از برگ گل نیلوفر آبی وام گرفتند به این ترتیب که برگ این گل همیشه تمیز و خشک است؛ چراکه تارهای نانومتری بر روی آن وجود دارد که باعث می‌شوند در صورت ریزش باران، قطره رکوی شکل روند و در نتیجه به سرعت از روی برگ بر روی زمین و یا مرداب ریخته شود و با خود گرد و خاک موجود بر روی برگ را بشوید. سازندگان این برج برای ساخت شیشه‌های این برج به همین شکل عمل کرده‌اند.

 

وی ضمن بیان این مطلب که برج سازان در شیکاگوی آمریکا به دنبال این هستند که با استفاده از فناوری نانو برجی سه هزار و 800 متری بسازند، بیان داشت: حتی بسیاری از دانشمندان مدعی هستند که ما می‌توانیم با استفاده از نانو لوله کربنی از زمین تا کره ماه را آسانسور بکشیم.

 

این مدرس نانو با اعلام این‌که دانشمندان حتی با استفاده از نانو توانسته‌اند لباس نامرئی بسازند، خاطرنشان کرد: به این شکل که زمانی که فرد لباس را به تن می‌کند نور با برخورد به شخص منحرف می‌شود به دیوار و یا شی پشت سر او اصابت می‌کند و به این ترتیب شما به جای مشاهده شخص دیوار و یا شی را مشاهده می‌کنید.

 

بخشی در ادامه سخنان خود با بیان این مطلب که با فناوری نانو انقلاب صنعتی دوم در جهان رخ داده است، ابراز کرد: انقلاب صنعتی اول با ساخت ماشین بخار به وجود آمد و انقلاب صنعتی دوم با فنواری نانو.

 

فناوری نانو فناوری مختص قرن 21 است

 

وی تاکید کرد: البته دانشمندان معتقدند که فناوری نانو فناوری مختص قرن 21 است و در همین قرن نیز به زوال می‌سد.

 

این مدرس نانو ضمن اشاره به این موضوع که نانو یک رشته نیست، بلکه یک دیدگاه و روند پیشرفت علم است، تصریح کرد: در هیچ دانشگاهی در دنیا رشته نانو وجود ندارد، بلکه ما ابتدا باید رشته مورد علاقه خود را بخوانید و بعد با نگاه نانو آن را ادامه دهیم.

 

بخشی خطاب به دانشجویان تاکید کرد: امروز در دانشگاه‌ها و مدارس مفاهیم کلی را می‌آموزند، علم روز دنیا مسئله دیگری است که در دانشگاه‌ها آن را آموزش نمی‌دهند، بلکه خودتان باید آن را بیاموزید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار