اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اردوی اموزشی-تشکیلاتی ندای جهاد به میزبانی دانشگاه اصفهان وبه همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در ابتدا این دوره، حجت الاسلام قاسمی، مسئول حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه اصفهان با محوریت اخلاق تشکیلاتی به مواردی اشاره کرد؛ از جمله این که عبادت، مطالعه و... هیچ کدام اگر باعث رشد به معنای واقعی نشود فایده ای ندارد. ما باید به مقام بندگی و عبودیت برسیم که سبب می شود در عمل کم نیاوریم. اخلاق تشکیلاتی به معنای این است که ما باید مراقب رفتار خود باشیم و هدف، رسیدن به عبودیت خدا و فقط برای خدا بودن باشد.
حضور در تشکیلات هم باید فقط برای خدا باشد. صرف حضور و فعالیت در تشکل ضمانت همراه بودن با ولایت نیست؛ بنابراین به خودسازی در زمینه ای که تشکیلات فراهم می کند بپردازیم.
قاسمی در ادامه افزود: به فرموده امیرالمومنین (ع) اصل این باید باشد که حق را بشناسی و افراد را براساس آن شناسایی کنی، نه این که افراد را معیار حق قرار بدهی. تشکیلات باید کمک کند حق را بشناسی. برای بصیرت زایی و نورافزایی در جامعه باید خودتان نور بشوید. نفس به نفسی که ما می کشیم از عمرما کم می کند. هنر این است که بعد از دوران دانشجویی نه تنها خودمان رشد کرده باشیم؛ بلکه بتوانیم در سطح جامعه نیز گام های بلندی برداریم و هنر انجمن ها این است که به جوانان گروهی کارکردن و دوری از تک روی را یاد می دهد.
وی در پایان گفت: دانشجویان باید در حوزه اندیشه و فکر، مطالعه داشته باشند و باهم حلقه صحبت و بحث در این باره داشته باشند. امروزه باید افراد را با اندیشه و استدلال قانع کرد و این کار مستلزم اطلاعات دقیق در موضوعات مختلف است.
فولادگر، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، یکی از مهمان های این اردو بودند.
وی در رابطه با موضوعات اقتصادی گفت: اصلاح ساختار اقتصادی کشور به عهده مجلس و دولت است که براساس سیاست ها انجام می گیرد. رهبری بالاترین مقام در زمینه سیاست گذاری است و این سیاست ها در تشخیص مصلحت نظام مورد تایید و بررسی قرار می گیرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: مشکلی که در دولت ها وجود دارد این است که رئیس جمهورها اقدام به سیاست گذاری می کنند. رئیس جمهور در منصب اجرایی می باشد و تعیین سیاست های کلی توسط چندین شخص، باعث ایجاد بی نظمی های زیادی می شود. دولت باید مجری سیاست های رهبری باشد و دانشجویان باید در این باره مطالبه گری کنند.
فولادگر در ادامه به بیان دلایل شکست اصل۴۴ پرداخت و گفت: عدم آمادگی بخش خصوصی (عدم خرید بنگاه های بزرگ) و رعایت نشدن مبانی اصل ۴۴ باعث شکست این اصل شد.
وی در بیان هدف از تشکیل اصل ۴۴ بیان داشت: هدف کم کردن تصدی دولت و واگذاری بخش های دولتی بربخش های خصوصی بود که در پایان به دلیل عدم توانمند شدن بخش خصوصی این اصل شکست خورد؛ اما با این حال هم تاحدی شرایط برای فعالیت های بخش خصوصی فراهم شد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس همچنین در رابطه با مشکلات اقتصادی و برجام گفت: اقتصاد مقاومتی از سال ۸۹توسط رهبرانقلاب مطرح شد و اگر از همان زمان توجه خوب و دقیقی به آن شده بود، تحریم ها اثر چندانی بر اوضاع اقتصادی کشور نداشت.
و اگر اقتصاد مقاومتی همراه با تولید ملی انجام شده بود کار آمدی بیشتری داشت. اگر ۵+۱ که دنبال بر اندازی ما بود حاضر به مذاکره شده، بزرگترین دستاورد و نتیجه مقاومت ما در زمینه های دفاعی در منطقه بوده است و اگر ما در بخش اقتصادی هم مانند بخش دفاعی کار کرده بودیم، چنین وضعیتی را نداشتیم و برای این که در نظام سلطه هضم نشویم باید بنیان های اقتصادی را تقویت کنیم.
در پایان حضار سوالات خود را مطرح کردند و فولادگر به آنها پاسخ داد.
یکی دیگر از اساتید این نشست دو روزه، مسعودی، دبیر اسبق اتحادیه انجمن های اسلامی بود که موضوع سخنان وی مدیریت استراتژیک در تشکیلات اسلامی بود.
وی سخنان خود را با دو حدیث از حضرت علی(ع) آغاز کرد که در حدیث اول می فرمایند: رحمت خدا بر کسی که بداند از کجاست، در کجاست و به کجا می رود. و در حدیث دوم مردم را به تقوا و نظم درکارها توصیه می کنند. سپس فرمودند: شیطان برای افرادی که در تشکیلات فعالیت می کنند، جای اهم و مهم را تغییر می دهد و این امر آسیبی جدی به آن می رساند.
مسعودی تصریح کرد: ما در مراحل مختلف زندگیمان، ابتدا باید قله زندگی خود را مشخص کنیم و در مسیر زندگی توجه داشته باشیم که درگیر شرک خفی نشویم. بزرگ ترین معروف، امر به حکومت الله و بزرگترین نهی از منکر، نهی از حکومت طاغوت است و قیام امام حسین (ع)، قیام برای حکومت الله بود. حال باید از خود بپرسیم که ما چه وظیفه ای در قبال این قیام داریم؟ کار کردن در تشکیلات مسیر خوبیست برای ادامه آن قیام؛ اما یکی از آفات جدی تشکل ها، این است که در تشکل کار کنیم به امید این که مدیر خوبی شویم. وی در این باره، مطالعه کتب آیت الله جوادی آملی و آیت الله مصباح را مفید و لازم دانست.
وی در ادامه به بیان مفهوم مدیریت استراتژیک پرداخت و آن را علم و هنر تدوین کارها دانسته و گفت: تشکل دارای استراتژی مشخص، تشکلی است که هدف و آرمان مشخص، اولویت های واضح و برنامه منظم و مدون داشته باشد. ما برای هرکاری بخصوص کارهایی که در تشکلمان انجام می دهیم باید مسئول و پاسخگو باشیم و دلایل موجهی داشته باشیم.
دبیر اسبق اتحادیه انجمن های اسلامی در بیان مزایای استراتژی گفت: مزایای استراتژی عبارتند از: هدایت و راهنمایی سطوح مختلف مدیران تشکیلات، شناسایی و پاسخگویی به موج تغییرات، فراهم شدن امکان ارزیابی. همچنین موارد تفکر استراتژیکی را این گونه برشمرد؛ فرصت ها و تهدیدها (عواملی که در محیط وجود دارند؛ اما ما کنترلی بر روی آنها نداریم)، سیاست در اجرای امور، تاکتیکی کار کردن، داشتن چشم انداز واقع گرایانه، شناختن نقاط قوت و ضعف، شناخت محیط و برنامه ریزی برای اهداف بلند مدت.
مسعودی در پایان، به بیان راه های رسیدن به قله های علمی پرداخته و گفت: اولین رسالت دانشجویان درس خواندن است و برای این که دانشجو هم به مسائل علمی خود برسد و هم فعالیت های تشکیلاتی انجام دهد، لازم است انگیزه الهی و اراده قوی داشته باشد، در برابر مشکلات تسلیم نشود، خستگی ناپذیر باشد و روحیه جهادی داشته باشد، نسبت به عمر خود خسیس باشد و حداکثر استفاده را از زمان های خود بکند و در پایان پشتکار و توکل به خدا را در همه احوال فراموش نکند.