اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ اربعین حسینی و حال هوای آن فرصتی مناسب برای تالیف قلوب مسلمین جهان اعم از شیعه و سنی و حتی تالیف قلوب با پیروان ادیان دیگر است و الحمدلله در سال های گذشته شاهد حضور پرشکوه زائرین کربلای حسینی از ملیتها، اقوام و مذاهب و مختلف بودیم و این همان «حب اهل بیت» نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) است که مرز نمی شناسد و عامل وحدت و اتحاد مسلمین است.
کاروان اهل سنت ایران نیز در سال های گذشته همراه با زائران اربعین حسینی برای نشان دادن عشق و محبت خود به خاندان رسول اعظم(ص) در این راهپیمایی عظیم حضور یافتند؛ که این کاروان متشکل از نخبگان و فعالین فرهنگی و ادبی اهل سنت همچون شاعر ترکمن صبا محمدباخانی، شاهد کوچکی بر این مدعاست.
این حضور وحدت بخش و عظیم و پر برکت شیفتگان اهل بیت نبی مکرم اسلام در صحنه اجتماعی راهپیمایی اربعین، فرصت های زیادی را به دنبال دارد و از یک جهت اگر برخی نکات مورد دقت و توجه قرار نگیرد، میتواند این فرصت بی بدیل و بسیار ارزشمند، اثر بخش و استثنایی را به تهدید تبدیل نماید.
از جمله این فرصت ها این است که مردم از یک حس مشترک که حب اهل بیت است، بهره مند هستند که آن ها را در دایره این حب به دور هم جمع کرده و میتواند رافع شبهات و سوءتفاهمات موجود در بین برخی از بزرگوارنی شود که نسبت به عقاید دیگران به خصوص اهل سنت آشنایی ندارد. از سوی دیگر این فرصت مبین این است که نه تنها پیروان مذاهب اهل سنت به اهل بیت(ع) بغض ندارند، بلکه حب هم دارند که رفته رفته با از بین رفتن برخی سوء تفاهمات موجود، می تواند سبب تالیف قلوب بین افراد مختلف با مذهب و نژاد مختلف هم شود.
اما نکته ای که در این بین بسیار اهمیت دارد این است که این فرصت نباید به تهدید تبدیل شود، بلکه باید تلاش کنیم تا فضای موجود را بشناسیم که به اشتباه در زمین دشمن بازی نکنیم و با بهترین روش ها اجازه ندهیم جریان نفوذ و شیعه_انگلیسی با حمایت استکبار جهانی این فضای زیبا را بر هم ریزد.
راهکار این مسئله را می توان بدین نحو بیان کرد که ابتدا خود جریانات اختلاف انداز و تفرقه افکن را بشناسیم که منافع آنها در دامن زدن به اختلافات میان مسلمین و جلو بردن اهدافشان از قبل این موضوع می باشد. لذا شناختن به این معناست که برخی نکات قابل توجه را با توجه به فضای کشور میزبان یعنی کشور عراق بدانیم؛ برای مثال اگر در مسیر راه مشاهده شد که گروهی به قمه زنی می پردازند، لزوما جزء شیعه انگلیسی نیستند و به تبع فضای خود کشور عراق این کار را انجام می دهند و طبیعی است که فضای متفاوتی به جهت اجتماعی فرهنگی با فضای کشور خودمان دارد. در اینجا مقصود ما از شیعه انگلیسی و جریان تکفیر کسانی هستند که بلندگوی اختلاف افکنی را در دست گرفته و ندای اختلاف را با توهین به مقدسات مذاهب دیگر سر می دهند.
بعد از شناخت این جریان ها راهکار دوم این است که مراقب باشیم به اشتباه زیر بیرق آنها گامی برنداریم و گام بعدی این است که گاها در چنین مواقعی برخی از مردم به علت اطلاع نداشتن از موضوع "حب اهل سنت" نسبت به اهل بیت(ع) و تصور اشتباه نسبت به این مساله نا خودآگاه و غیر عمدی بلندگوی دشمن می شوند و شروع به سر دادن ندای اختلاف افکنی برای توهین به اهل سنت می کنند و به اشتباه این مردم با آنها همراهمی می کنند.
در چنین مواقعی برای آگاهی بخشی به مردم با توجه به موقعیت سنجی مورد نظر، می توان بر این مسئله تاکید کرد که بسیاری از مراجع بزرگوار شیعه همچون آیت الله خامنه ای، آیت الله سیستانی، آیت الله مکارم، آیت الله علوی گرگانی و دیگر بزرگان توهین به مقدسات اهل سنت را حرمت اعلام کردند و نکته ی دیگری که می توان بدان اشاره کرد این است که اهل سنت به اهل بیت و بویژه امام حسین(ع) عشق و علاقه و محبت دارند و حتی به پیاده روی اربعین می آیند تا آن مردم بی اطلاع را از همراهی با بلندگوی دشمن به باز دارند.
اما نکته پایانی این است که این اجتماع جهانی هنوز نشانگر فضای کوچتری نسبت به فضای هدف به معنای واقعی جبهه جهانی مستضعفین مقابل استکبار و استعمار جهانی است. به این معنا که همانطور که مشاهده می شود در اربعین همه و همه با یک هدف مشترک که «حب الحسین» است حضور می یابند و حال فرض را بر این بگذاریم که دیگر محبانِ جا مانده ی این روزهای کربلا هم در کنار یکدیگر قرار بگیرند و در موارد دیگر با یکی دیگر از هدف های مشترک خود حامی و در کنار هم باشند و آن هدف، نابودی استکبار جهانی و بالا بردن پرچم مستضعفین عالم باشد.
* سعید قربانی شیجانی، دانش آموخته دانشگاه مذاهب اسلامی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.