کد خبر:۵۶۱۳۷۶
مدیر بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند:

افزایش ۲۰درصدی بیماران دیابتی در خراسان جنوبی/کم تحرکی و چاقی مهمترین فاکتور خطر مبتلا به دیابت است

مدیر بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه آمار بیماران دیابتی در خراسان جنوبی ۲۰درصد افزایش یافته است، گفت: سن شیوع دیابت در کشور ما ۱۵ سال کاهش و شیوع آن در بین مردم ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

 

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مجید شایسته، مدیر بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته ملی دیابت برگزار شد، گفت: دیابت شایع ترین، مهم ترین و پرهزینه ترین بیماری غددی است که روز به روز در حال افزایش است.

 
وی با بیان اینکه دیابت بزرگترین گسترش بیماری را در بین افراد جامعه دارد، افزود: سن شیوع دیابت در کشور ما ۱۵ سال کاهش و شیوع آن در بین مردم ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

 
مدیر بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: در سطح استان خراسان جنوبی شیوع این بیماری طبق آمار بیماران مراجعه کننده به کلنیک ها طی سالیان گذشته ۲۰درصد افزایش پیدا کرده است.
 


شایسته با اظهار تاسف از اینکه در دهه پنجم و ششم زندگی انتظار بیماری دیاب وجود دارد؛ اما در دهه سوم و چهارم زندگی آن را شاهد هستیم، گفت: کم تحرکی و چاقی مهم ترین فاکتور خطر مبتلا به دیابت است و امروزه حتی شاهد دیابت نوع ۲ در دانش آموزان هستیم.
 


وی با بیان اینکه ۴۲۲میلیون نفر (بین ۲۰ تا ۷۹ سال سن) در دنیا به این بیماری مبتلا هستند، تصریح کرد: پیش بینی می کنیم این آمار تا سال ۲۰۴۰ به ۶۴۲ میلیون نفر برسد.


 
مدیر بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه ۵۰درصد بیماران دیابتی از بیماریشان بی خبرند، بیان داشت: در کشور ایران جمعیتی حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند که تا سال ۲۰۳۵ به ۶.۵میلیون نفر خواهند رسید.
 


شایسته ادامه داد: وزارت بهداشت متعهد شده تا روند صعودی بیماری دیابت را در کشور تا سال ۱۴۰۴ متوقف کند.


 
وی با بیان اینکه دو نوع دیابت اولیه و دیابت ثانویه داریم، گفت: دیابت اولیه خود سه نوع دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری را در برمی گیرد.


 
مدیر بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند افزود:افراد در معرض خطر دیابت نوع ۲ غالبا بالای ۳۰سال سن دارند و افراد کم تحرک، وراثت و زنان باردار بیشتر در معرض این بیماری هستند.


 
شایسته شاخص توده بدنی(BMI) را به عنوان یک میزان برای سنجش چاقی افراد مطرح کرد و بیان داشت: هرکس وزن خود را بر میزان قد ضربدر قد خود(متر) تقسیم کند و جوابی زیر ۲۰ داشته باشد لاغر، بین ۲۰ تا ۲۵ نرمال، ۲۵تا۳۰اضافه وزن، و اگرعددی بزرگتر از ۳۰ بدست آید فرد چاق محسوب می شود و در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار