به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه "هانوفرشه آلگماینه سایتونگ"، بر اساس تصمیم دیوان عالی کشور آلمان "ادوارد اسنودن"، پیمانکار سابق آژانس جاسوسی آمریکا می تواند در برلین حضور یافته و در کمیسیون تحقیق پارلمانی آلمان درباره جاسوسی ها اظهار نظر کند.
بر اساس این رای، کمیته تحقیق پارلمانی آلمان درباره جاسوسی ها حالا حق احضار اسنودن به این مجمع و سوال و جواب کردن از وی درباره جاسوسی ها را دارد. این رای را قاضی تحقیق دادگاه فدرال آلمان صادر کرده است.
این حکم که در تاریخ 11 نوامبر (21 آبان) صادر شده است، پس از اجرای کمپینی از سوی احزاب مخالف سبز و چپ آلمان صورت گرفته است. در این حکم به دولت آلمان دستور داده شده است که شرایط لازم برای حضور اسنودن در آلمان را فراهم کند. این تعهدات باید شامل امکان ورود، اقامت و حفاظت موثر از وی باشد.
این تصمیم در تضاد با موضع فعلی دولت ائتلافی بزرگ آلمان است که پیش از این مانع تلاشها برای بازگرداندن "ادوارد اسنودن،" به آلمان با هدف بازجویی شده بود.
دولت ائتلافی اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات آلمان که تحت رهبری "آنگلا مرکل،" صدر اعظم است، پیش از این گفته بود که تضمین امنیت اسنودن در آلمان ممکن نیست زیرا وی هم اکنون به علت اتهامات کیفری در آمریکا تحت تعقیب است. برلین نگران اختلافات با آمریکا در سایه سفر اسنودن به آلمان است.
"کونستانتین فون نوتز"، از نمایندگان بلند پایه حزب سبز آلمان در کمیسیون تحقیق پارلمانی درباره جاسوسی ها بر این عقیده است که این حکم دیوان عالی آلمان یک رسوایی برای ائتلاف بزرگ است که سعی کرده است با استدلال های آبکی مانع بازجویی از شاهدی مناسب شود.
ادوارد اسنودن در ماه ژوئن 2013 جاسوسی های گسترده آژانس جاسوسی آمریکا و متحد انگلیسی وی را افشا کرد. آلمان نیز هدف این جاسوسی های گسترده بود و این مسئله زمینه ساز تشکیل یک کمیسیون تحقیق پارلمانی درباره این جاسوسی ها در آلمان شد.
مسئله حضور اسنودن به عنوان شاهدی برای این جاسوسی ها مدت ها به موضوعی بحث برانگیز در آلمان تبدیل شده بود. کمیسیون تحقیق پارلمانی آلمان درباره جاسوسی ها در سال 2014 تصمیم گرفت که اسنودن را که به روسیه پناهنده شده بود برای بازجویی به آلمان بیاورد. البته این ایده تا به حال ( به دلیل کارشکنی های دولت) اجرایی نشده است.
سبزها و چپ های آلمان این انتقاد را به دولت وارد می کنند که این تصمیم گیری را به درازا کشانده است.
در دسامبر سال 2014 حزب سبز و چپ آلمان در تلاش های خود برای احضار اسنودن در آلمان از طریق دادگاه قانون اساسی فدرال آلمان شکست خورده و این دادگاه عالی این شکایت را رد کرده و به دیوان عالی کشور ارجاع داد.
دولت ائتلافی آلمان با توجه به ملاحظات سیاست خارجی آلمان مخالف حضور اسنودن در این کشور بود.
"مارتینا رنر"، از نمایندگان بلند پایه حزب چپ پارلمان آلمان در کمیسیون تحقیق پارلمانی بر این عقیده است که حکم فعلی دیوان عالی کشور آلمان یک فرصت بزرگ برای پارلمان آلمان است تا با کمک ادوارد اسنودن مسائل مهم درباره اقدامات جاسوسی آمریکا را شفاف سازی کند. دولت فدرال آلمان حالا در برابر یک آزمون قرار دارد.