کد خبر:۵۶۴۵۱۴
حجت‌ الاسلام پناهیان در مشهد:

فیلم‌های هالیودی، بی‌ادبی و فحاشی را ترویج می‌کنند/ مردم مشهد با نمادها و صورت‌های مختلف فرهنگ ادب به امام رضا(ع) را ترویج دهند

یک کارشناس مسائل دینی گفت: بسیاری از فیلم‌های هالیوودی بی‌ادبی و فحاشی را ترویج می‌کند که این بخش‌ها در کشور ما حذف می‌شود و در ما این تصور ایجاد شده که آنان باادب می‌باشند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت‌الاسلام پناهیان در مراسم عزاداری هیات دانشگاه علوم پزشکی مشهد که دیروز در مسجد الزهرا این دانشگاه برگزار شد، در جمع عزاداران دانشجو با اشاره به این‌که در اطراف ما دو نوع رابطه عاطفی و حقوفی وجود دارد که رابطه انسان با خدا شامل هر دو است، گفت: پرودگار می‌خواهد، زندگی آدمی ترکیبی از این دو رابطه باشد، که البته این امر سخت است و نیاز به مهارت دارد.


وی در خصوص مزیت ترکیب رابطه عاطفه و حقوقی در زندگی، تصریح کرد: رعایت این ترکیب در تربیت فرزندان، آنان را ساخته و پرداخته می‎‌کند، وجود این دو در رفتار زنان، باعث ایجاد زن‌های متین و باحجاب می‌شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) بیان داشت: در صورت نداشتن، عاطفه و انظباط با هم شخصیتی ضعیف پیدا خواهیم کرد و در بسیاری مواقع دچار صدمه می‌شویم.

 


وی با تاکید بر این نکته که انسان در رابطه با خدا باید ترکیب عاطفه و انظباط را داشته باشد، خاطرنشان کرد: برخی دوست دارند، که با خدا یک رابطه عاطفی داشته باشند. یعنی بدون رعایت ادب می‌خواهند که با پروردگار حال کنند یا بر عکس عده‌ای به ارتباط انظباطی اصرار دارند. درصورتی که خداوند از هر دو این گروه بیزار است.


این کارشناس مسائل دینی نماز را یک واجب حقوقی دانست که باید در آغاز به خدا توجه شود، خاطرنشان کرد: باید عظمت بارگاه الهی را در نماز درک کنیم و در برابر این عظمت کرنش کنیم. بعد از اتمام نماز بهتر است که مناجات با پروردگار داشته باشیم به این خاطره که دعا یک رابطه عاطفی با خدا است.


پناهیان در خصوص دعا و معنای آن بیان داشت: دعا به معنی این‌که «خدایا از قواعدی که داری، کوتاه بیا» در مناجات چاپلوسی و تملق وجود دارد، که این امر برای پروردگار اشکالی ندارد و در واقع تعریف از او است. در دعا تاکید شده که «خوانید مرا تا استجابت کنم شما را».


عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: خداوند فرموده «کسانی که از دعا کردن، تکبر بورزند و در خانه‌ای من نیایند، در روز قیامت آنان را با خاری وارد جهنم می‌کنم».


عزاداری و زیارت اهل بیت(ع)یک امر واجب بر امت اسلامی است


این کارشناس مسائل دینی با طرح این‌سوال که عزاداری ما برای ائمه در دو ماه محرم و صفر، نشات گرفته از رابطه عاطفی ویا حقوقی انسان‌ها است؟ گفت: نظر من این‌ است که برگزاری زیارت و عزاداری‌ها در کشور برگرفته از رابطه عاشقانه است، که این امر درست نیست به این دلیل که انجام زیارت و عزاداری ائمه بر مسلمانان واجب می‌باشد و باید از روی ادب به حرم آنان رفت.


پناهیان در خصوص اداب زیارت ائمه علیه السلام خاطرنشان کرد: یکی از حقوق امام بر امت انجام زیارت بعد از شهادتشان است. ما باید هرسال به زیارت امام حسین(ع) برویم که این مسئله یک از حقوق سیدالشهداء بر مسلمان است.


فرزندان در عین ایجاد رابطه عاطفی با والدین باید از آنان حساب ببرند


 وی بیان داشت: در برخورد با والدین نیز باید ترکیب این دو رابطه را داشته باشیم و اینکه برخی به بهانه دوستی با پدر و مادر ادب را رعایت نمی‌کنند، غلط است، باید علاوه بر برقراری رابطه عاطفی از آنان حساب ببریم و احترامشان را حفظ کنیم.


پناهیان در انتقاد از نوع فیلم سازی در کشور تصریح کرد: در فیلم‌های ما ترکیب این دو نوع رفتار عاطفی و حقوقی با والدین و اهل بیت علیه السلام را به تصویر نمی‌کشند و فقط به  رابطه عاشقانه توجه شده است.


این کارشناس مسائل دینی با بیان این موضوع که در غرب این دو نوع رفتار از بین رفته است و آنچه که وجود دارد حوس است نه یک رابطه عاشقانه، افزود: آمریکا فرهنگی راحت دارد، که نمونه آن ترامپ است که در تبلیغات ریاست جمهوری چرت و پرت گفت و در نهایت رئیس جمهور شد.


پناهیان بیان داشت: آمریکا بی‌ادبی و حتی فحاشی را از طریق بسیاری از فیلم‌های هالیوودی ترویج می‌دهد. در ایران به دلیل حذف این بخش‌ها این تصور ایجاد شده، که آنان باادب می‌باشند. این سانسور به این خاطر صورت می‌گیرد که جامعه خراب نشود، در حالی که این اقدام باعث ایجاد فکر غلط در میان مردم شده است.


وی گفت: در مداحی اهل بیت علیه السلام عنصر ادب به ائمه کم می‌باشد و بیشتر از رابطه عاطفی گفته می‌شود که این امر باید اصلاح شود.


این کارشناس مسائل دینی در پایان سخنان خود، خطاب به مجاورین امام هشتم (ع)، گفت: باید برای امام رضا(ع) ادب نگه داشت و این امر را افزایش داد. چنانچه نصف جمعیت مشهد تصمیم به اعتلالی فرهنگ ادب نسبت به امام غریب بگیرند تا سال دیگر این فرهنگ ترویج پیدا می‌کند. مردم این شهر با نمادها و صورت های مختلف قادر به ایجاد فرهنگ ادب می‌باشند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ح
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۴۲
ادب همان اطاعت است. بعضی از مردم و در واقع تمام مردم به ائمه (ع) حب دارند و دوستشان دارند و عاطفه بخرج می دهند. حتی غیر مسلمانان هم همین طورند. مثلا نسبت به ابا عبد الله (ع) یا امام رضا (ع) و...ولی اطاعت ندارند یعنی ادب بخرج نمی دهند. مثلا شما در شب قدر یا در عزاداری ها خانم هایی را می بینید که بی حجاب (همان که می گویند بد حجاب) و با ظاهری زننده ظاهر می شوند و قرآن سر می گیرند و یا عزاداری کرده و گریه می کنند و نذری و خرجی می دهند ولی اطاعت یا ادب نسبت به آن ها ندارند. یعنی به گفته و آن چه گفته اند عمل نمی کنند. آنچه را دلشان می خواهد و دوست دارند عمل و باقی را نمی کنند. مشکلات و گرفتاری های مختلف اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی جامعه ما ریشه اش اینست که عاطفه و حب داریم ولی اطاعت نداریم.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار