به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، میزان عوارض دریافتی از هر کیلووات ساعت برق مصرفی در سال 95 طبق قانون بودجه این سال، 30 ریال بود اما در لایحه بودجه سال 96 این رقم به 50 ریال افزایش یافته است.
همچنین سقف درآمدهای دولت از عوارض برق برای صرف در توسعه و نگهداری شبکههای برق روستایی و تولید برق تجدیدپذیر و پاک از 7 هزار میلیارد ریال به 11 هزار میلیارد افزایش یافته است.
در بند هـــ تبصره 6 لایحه بودجه سال 96 آمده است: "عوارض موضوع ماده 5 قانون حمایت از صنعت برق کشور به میزان 50 ریال در سقف یازده هزار میلیارد ریال تعیین می گردد تا پس از مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور برای موارد مطروحه در قانون فوق صرف گردد."
* عوارض آب شرب ثابت ماند
دولت در بند ج تبصره 6 لایحه بودجه سال 96 مشابه بند ج تبصره 6 قانون بودجه سال 95 میزان عوارض دریافتی از مصرف آب شهری را مشخص کرده است.
در این بند از لایحه بودجه سال 96 آمده است: "وزارت نیرو از طریق شرکتهای آبفای شهری سراسر کشور مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آببهای شهری، به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب مبلغ یکصد و پنجاه (150)ریال از مشترکان آب دریافت و به خزانهداری کل کشور واریز کند. صددرصد(100%) وجوه دریافتی تا سقف هفتصد میلیارد (700.000.000.000)ریال از محل حساب مذکور صرفاً جهت آبرسانی شرب روستایی و عشایری اختصاص مییابد. اعتبار مذکور براساس شاخص کمبود آب شرب سالم بین استانهای کشور در مقاطع سهماهه از طریق شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور توزیع میشود تا پس از مبادله موافقتنامه بین سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و شرکتهای آب و فاضلاب روستایی استانها هزینه شود. وجوه فوق مشمول مالیات نمیشود.؟