آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۵۷۰۷
یادداشت/

قطار تجارت الکترونیک در ایستگاه انبارها

با راه اندازی سامانه جامع انبارها بخشی دیگر از فرآیند تجارت کشور در ریل شفاف سازی و سیستمی شدن قرار خواهد گرفت.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، طی سالیان گذشته مبارزه سیستمی به موجب عدم یکپارچه سازی سیستم‌ های اطلاعاتی برخی از  نهادها و سازمان‌های مکلف در قانون مبارزه با قاچاق کالا، به سمت کندی میل کرده است. همچنین این روند کندی به دلیل دخالت انسان و کاغذ در برخی از مراحل فرآیند تجارت که ـ امکان خطای انسانی سهوی یا عمدی را افزایش می‌دهد ـ دوچندان کرده است و ضمنا سنگ اندازی برخی از سازمان‌ها در خط مقدم مبارزه با قاچاق کالا نیز بر این آهستگی، پیوسته تاثیر گذار بوده است.

 

روی هم رفته تعلل و تاخیر در مبارزه با این بیماری مزمن اقتصاد کشور یعنی قاچاق سازمان یافته موجب متحمل شدن هزینه‌های سنگینی بر اقتصاد ملی شده است.

 

 لازمه‌ی رسیدن به اقتصادی کارآمد توجه به این اصل اساسی است که روش نظارت و کنترل سنتی جایگاه خود را در مراودات اقتصادی از دست داده است و به هر اندازه‌ای که به سمت الکترونیکی شدن همه‌ی عرصه های اقتصادی حرکت کنیم قدر مسلم اقتصاد ایران به افق روشنی در اقتصاد کارا و پویا دست پیدا خواهد کرد.

انبارها و مراکز نگهداری کالاها: حلقه‌هایِ معیوبِ موجود در زنجیره تامین

 

تجارت الکترونیک موجبات ایجاد روابط شفاف در میان اعضای زنجیره تامین را فراهم می‌آورد و به طور اساسی فضای کسب مزیت رقابتی را در سطوح مختلف اقتصادی ایجاد خواهد کرد. یکی از آن حلقه‌هایِ معیوبِ موجود در چرخه تجارت یکپارچه و زنجیره تامین را میتوان از  انبارها و مراکز نگهداری کالا نام برد.

کشف ۵۰۰ میلیارد تومان کالای قاچاق در 4000 انبار پایتخت

 

 حسین ساجدی نیا، رئیس پلیس تهران بزرگ نمونه‌ کوچکی از وضعیت بغرنج دچار شده در بخش مدیریت انبارها بدین گونه تشریح می‌کند: عملیات اخیر برخورد با انبارها در پایتخت دارای گستردگی زیادی بود و در جریان آن بیش از ۸۰۰ نقطه دپو و بارانداز کالای قاچاق شناسایی شد.

 

وی با بیان اینکه در این محل‌ها بیش از 4000 انبار نگهداری از کالای قاچاق وجود دارد، تصریح کرد: ارزش ریالی اموال کشف شده تقریبا  ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است که در حال حاضر بیش از ۴۰۰ دستگاه تریلر و کامیون برای انتقال آنها از سوله ها احتیاج داریم که امیدواریم دستگاه های ذی ربط برای تامین آنها به پلیس کمک کنند.

 

وی با اشاره به اینکه تهران یک هزار و ۲۰۰ کیلو متر از مرزها فاصله دارد، گفت: این اقلام توسط کوله برها وارد تهران نشده و گمرکات در مبادی وردی نیز در ورود کالاهای قاچاق به تهران دخیل هستند. این به آن معنا نیست که قاچاق کالا هدفمند باشد بلکه نشان می دهد که مبادی های ورودی به تهران و گمرکات از نظر ایمنی و رصد ضعف هایی دارند که باید جبران شود تا دست قاچاقچی ها کوتاه شود.

 

سامانه جامع انبارها نمود بیرونی مبارزه سیستمی با قاچاق کالا

یکی از  نمودهای بیرونی مبارزه سیستمی با قاچاق کالا را می‌توان در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری مشاهده کرد. این سامانه‌ در راستای گردآوری، تجمیع و یکپارچه سازی اطلاعات در جهت کنترل آنلاین و نظارت مستمر بر تمامی انبارها، مراکز دپو، سیلوها، سردخانه‌ها، واحدهای تولیدی، کارخانه‌ها، معادن، اصناف و مزارع کشاورزی و بارهای موجود در سطح کشور ایجاد شده است. به طور کلی هرجایی که کالا به آن وارد یا از آن خارج و یا در آن نگهداری می‌شود در محدوده رصد این سامانه است.

 

وزارت صنعت معدن تجارت متولی سامانه جامع انبارها

طبق بند ث ماده 6 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط با استفاده از سامانه نرم افزاری به شناسنامه دار کردن کلیه انبارها و مراکز نگهداری کالا و ثبت مشخصات مالک کالا، نوع و میزان کالاهای ورودی و خروجی از این اماکن با هدف شناسایی کالاهای قاچاق اقدام نماید.

 

رصد تمامی ورود و خروج کالاها به انبارها و مراکز نگهداری کالا

در همین راستا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در رابطه با اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ورود و خروج قاچاق به کشور، گفت: هم اکنون سامانه جامع انبارها به صورت آزمایشی در استان سمنان در حال اجراست و در آینده‌ای نزدیک با اجرای آن در کل کشور هیچ بارنامه‌ای بدون نشان مبدا و مقصد امکان ورود به کشور را ندارد.

 

وی گفت: براساس این سامانه اولاً همه انبارهای نگهداری عمده کالا در کشور شناسایی و رمزگذاری می شود و وقتی کالایی از گمرک خارج شد از موجودی انبار گمرک کسر و به موجودی انبار مقصد افزوده می‌شود و به این ترتیب در هر مرحله‌ای می‌شود کالا را رهگیری کرد.

 

خورشیدی افزود: بدین ترتیب تمامی مبادی و مقاصد بار در حال شناسنامه‌دار شدن است و هرگونه ورود و خروج کالا به انبارها رصد شده و قابل پیگیری است.

 

می‌توان نتیجه گرفت که با اجرایی شدن سامانه جامع انبارها قدم بلند و موثری در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا برداشته خواهد شد و این نوید را به جامعه خواهد داد که از این پس کالاهاي قاچاق و احتکاری از نگاه تیز بین و رصدگر سامانه جامع انبارها در امان نخواهند ماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار