کد خبر:۵۶۶۸۸۰
سیف خبر داد

حذف صفر پول تکذیب شد

رئیس کل بانک مرکزی اقدام اخیر هیات دولت در تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان را اقدامی غیر از رفرم و اصلاح پولی به معنای حذف چند صفر اعلام کرد و گفت: مصوبه اخیر نباید با آن خلط شود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در کانال تلگرامی خود نوشت: در ارتباط با مصوبه اخیر هیأت محترم دولت در خصوص تغییررسمی  واحد پول ایران از "ریال" به "تومان" و برابری هر تومان با 10 ریال، ‏نکات ذیل را به اطلاع می‌رساند:‏

 

1-  در جریان بررسی لایحه "قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران" در هیات محترم دولت، یکی از موارد، به واحد پول ملی مرتبط بوده است. هرچند که در متن تنظیمی بانک مرکزی که در معرض قضاوت عموم قرار گرفت واحد پول ملی کماکان "ریال" بوده است, لیکن در جریان بررسی لایحه در جلسه هیئت محترم دولت در تاریخ 17/9/1395, موضوع تغییر واحد پول ایران از "ریال" به "تومان" بررسی و تصویب شده است.البته پس از تقدیم لایحه دولت به مجلس محترم شورای اسلامی، بررسی و تصمیم گیری نهایی با نمایندگان محترم خواهد بود.

 

2-  از زمان معرفی ریال  در قانون پولی و بانکی کشور به ویژه در طول چند دهه گذشته به دلیل تورم انباشته، «ریال» عملاً از مبادلات اقتصادی روزمره حذف شده و «تومان» جایگزین آن شده است. بنابراین, مصوبه دولت در زمینه تغییررسمی  واحد پول ملی از «ریال» به «تومان» اقدامی برای تسهیل نسبی مبادلات اقتصادی آحاد جامعه، رسمیت بخشیدن به عرف مورد قبول مردم کشور و در انطباق با واقعیت‌های موجود کشور قابل تفسیر است.

 

3-  رفرم یا اصلاح پولی به معنای حذف چند صفر و تغییر واحد پول عند اللزوم ,فرآیندی است که در اولویتهای  بانک قرار دارد .در این زمینه مطالعات جامعی در بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی صورت گرفته و پیش نیازهای آن به طور کامل شناسایی شده است .بنابر این مطالعات ,اجرایی ساختن آن مستلزم دستیابی به شرایط مناسب اقتصادی از جمله تورم تک رقمی پایدار و ثبات اقتصادی است. بنابر این مصوبه اخیر با موضوع فوق متمایز بوده و نباید با آن خلط شود.

 

در مجموع، مصوبه اخیر دولت به عنوان بخشی از لایحه قانون بانک مرکزی، با هدف رسمیت بخشیدن به عرف متداول و مرسوم در جامعه , تسهیل مبادلات و منطبق با واقعیات اقتصادی کشورو همخوانی با فرهنگ عمومی مردم تنظیم شده و فاقد آثار روانی و تورمی است و با توجه به وجود بستر فناوری اطلاعاتی مناسب و گسترش و نفوذ مناسب بانکداری الکترونیکی در کشور، با کمترین هزینه و زمان، قابلیت اجرا دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ آذر ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۶
این احتمال وجود دارد که بعد از تبدیل واحد از ریال به تومان برخی از اسناد مالی و.. هم به بهانه تجدید شدن و تغییر ارقام به تومان ،دست کاری بشه تا اگر احتمالا دولت سال ۹۶ رای نیاورد افتضاح ببار نیاد و کسی رو نتوانند بعدا محکوم کنند آخه یه بار برای حقوق های نجومی افتضاح ببار اومده ؛ دستگاه های امنیتی و نظارتی بهوش باشند نباید در خلال این طرح، اجازه تغییر اسناد مالی بایگانی شده به کسی داده شود ؛ اگر این طرح در دولت قبل مطرح شده و حالا !! به این نتیجه رسیدن که مفیده چرا این کار رو از ابتدای دولت فعلی انجام ندادند چرا در اواخرش میخواد تصویب و اجرا بشه!!!؟؟؟
8
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۹
من کاملا به این طرح بد بین هستم
کاملا بد بینم
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار