به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه دولت احتمالا به طور ناخواسته، اعتراف جالبی کرده است: در حدود 10 ماهی که از اجرای برجام و لغو تحریمها علیه ایران میگذرد، اتفاقات مثبتی در گسترش روابط اقتصادی با کشورهای خارجی و ازسرگیری آنچه در دوران تحریم متوقف شده بود، رخ داده است. براساس گزارشهای رسمی در دوران پسابرجام بیش از 614 رابطه کارگزاری با 230 بانک بینالمللی برقرار شده است و میلیاردها دلار اسناد اعتباری و ال سی گشایش یافته است. اما خواسته ایران از برجام بیش از این است. هرچند بازگشت به شرایط پیش از تحریمها زمانبر و دشوار است ولی توسعه همه جانبه ایران به شرایطی نیاز دارد که قبل از اعمال تحریمها بخصوص در روابط بانکی و نقل و انتقال پول حاکم بود.
گرچه توافقهایی که در متن سند برجام آمده به امضای رسمی طرفین رسیده است، ولی تجربه تلخ بانکهای خارجی از میلیاردها دلار جریمهای که به دلیل نقض تحریم به امریکا پرداخت کردهاند، بانکهای تراز اول دنیا را برای ازسرگیری روابط با ایران مردد کرده است. درهمین زمینه ایران برای تغییر این شرایط دیپلماسی تازهای را دردستور کار خود قرار داده و با مذاکرات رودررو درحال اقناع و اطمینان بخشی به دولتها و بانکداران خارجی است، دیپلماسی که طی ماههای اخیر فعالتر شده است و با رفت و آمدهای متعدد شکل جدیدی به خود گرفته است.
اکنون منافع ایران و اروپا به هم گره خورده است و اظهارنظرهای تندروانه رئیس جمهوری منتخب امریکا این به هم تنیدگی را محکمتر کرده است، چه آنکه مسئول سیاست خارجی اروپا در برابر سخنان دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب امریکا درخصوص برجام موضعگیری جدی و شفافی کرد.
دردیپلماسی تازهای که ایران در دستور کار خود قرارداده است، برقراری و رفع موانع موجود برسر راه روابط بانکی در اولویت قرار دارد و درماههای اخیر مقامات بلندپایه ایرانی چندین سفر به کشورهای خارجی انجام دادهاند که نتایج ملموسی نیز به همراه داشته است. سفرها و مذاکراتی که نه تنها اروپا بلکه آسیا و امریکا را نیز در برمیگیرد.