اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، میرزایی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد دیروز در پیش از خطبه های نماز جمعه مشهد، گفت: بسیار خوشوقتم که با پیشنهاد رهبر معظم انقلاب و با همکاری شایسته ستاد نماز جمعه مشهد فرصتی فراهم شد، تا از طریق نماز جمعه با شما مردم سخن بگوییم.
وی افزود: در هفته گذشته، روز 16 اذر، سالگرد حمله مذبوحانه رژیم شاه به دانشکده فنی دانشگاه تهران و شهادت شهیدان، قندچی، شریعت رضوی و بزرگ نیا و روز دانشجو را پشت سر گذاشتیم. واقعه ای که نقطه عطفی در تاریخ جنبش دانشجویی ایران محسوب می شود.
این فعلل دانشجویی خاطرنشان کرد: امروز پس از گذشت 63 سال از واقعه 16 اذر می توانیم بگوییم که ان سه شهید بزرگوار با خون خود درختی را ابیاری کردند که همگان شاهد به ثمر نشستنش در انقلاب 57 و رخ داد های پس از آن بوده اند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه جنبش دانشجویی جنبشی مطالبه گر، پیشرو بر خواسته از متن جامعه که به دنبال تحقق حقوق مردم و ارمان های انقلاب اسلامی بوده وهست ، گفت: اگر چه متاسفانه امروز عده ای از مسئولین دانشگاهی با کژ نظری و سیاست زده گی، سعی در محدود کردن و کاهش اثر گذاری این جنبش دارند.
وی ادامه داد: عدم عمل به قوانین بالادستی، ایجاد محدودیت های غیر قانونی، احضار غیر قانونی دانشجویان به کمیته های انضباطی، دخالت در امور داخلی تشکل های دانشجویی، اجازه دادن به احزاب برای برگزاری برنامه در دانشگاه و... همه نمونه ای از این تلاش هاست.
این دانشجوی پزشکی گفت: در یکی از دانشگاه های جامع استان، در بعضی قسمت ها عدم رعایت حدودات شرعی به گونه ای هست که انسان از گفتنش شرم دارد و در عوض مسئولین مربوطه می گویند که برای برگزاری صرف روضه به شما اجازه می دهیم ولی برنامه فرهنگی و .... ممنوع است؟ تعریف اسلام ابوسفیانی جز این است؟
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد فساد اقتصادى و ادارى را فورى ترين چالش حكومت دانست و افزود: اگر حركت جهادى موثر درباره آن صورت نگيرد، ضربات غير قابل جبران در بر خواهد داشت. اگر فساد درمان نشود، پاسخ مردم به حاكمان با در نظر گرفتن گرايش جناحى نخواهد بود و خشك و تر را با هم خواهد سوزاند.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: تمام كنش گران سياسى دل سوز كشور، براى مبارزه ريشه اى با فساد باید هم صدا شوند.
میرزایی راه كارهاى الزامى در مبارزه با فساد را شفافيت حداكثرى نظام ادارى، كاهش تصدى گرى دولت و ساير نهاد هاى حكومتى در اقتصاد و اجراى واقعى سياست هاى ابلاغى اصل ٤٤، كوچك سازى دولت و چابك سازى فعاليت هاى حكومتی، گسترش دولت الكترونيك و كاهش ارتباط مستقيم كارگزاران دولتى با ارباب رجوع عنوان کرد.
وی گفت: اظهاراتى مانند قانونى بودن حقوق هاى نجومى و معوقه بودن ٨٠٠٠ ميليارد تومان از دارايى صندوق ذخيره فرهنگيان، توهين به فهم و شعور عمومى جامعه تلقى مى شود و تنها دستاورد آن، نا اميدى مردم از حكومت و عزم مسئولان در مبارزه با فساد است. اگر چنين غارت هايى از جيب ملت قانونى باشد، پس ديگر به قانون و قانون گذار در اين كشور چه اميدى است.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مسئولان دولت و ساير قوا، اگر درباره عمل كرد خود شرمنده نيستند، شفاف اعلام كنند كه فرزندانشان ساكن چه كشورى و مشغول چه كارى هستند؟ آيا رواست كه جوانان مردم در رنج بى كارى، بى مسكنى و هزار مشكل ديگر باشند و فرزندان مسئولان با پول ملت در اروپا و امريكا باشند؟! اگر شرايط زندگى كه مسئولان در كشور فراهم كرده اند مناسب است، چرا فرزندانشان را در وطن نگه نمى دارند؟
این فعال دانشجویی ادامه داد: در كشورى كه سال ها با مشكلات فراوان اقتصادى مواجه بوده و بخش اعظم اقتصادش نيز، دولتى است، چگونه اين همه ميلياردر شكل گرفته اند؟ آيا راهى به جز رانت خوارى براى اين تعداد از سرمايه داران قابل تصور است؟؟ مگر می شود فردی تا دیروز به عنوان کارافرین برتر و فعال نمونه اقتصادی از او تقدیر شود و چند روز بعد با اتهام اختلاس و پولشویی و ... مواجه شود؟
وی مردم مشهد را بیشترین قربانی اوضاع نا به سامان مالی دانست و بیان کرد: تا کی باید در ثامن، پدیده، میزان و....ها حقوق مردم تضییع شود؟
میرزایی با بیان اینکه ايجاد حس امنيت و عدالت در مردم، اهميت كم ترى از وجود امنيت و عدالت ندارد، خاطرنشان کرد: سياست هاى قوه قضائیه بايد به سوى اعتماد سازى حداكثرى مردم جهت گيرى كند.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: برخورد شديد و قطعی با جرائم خشن و ارائه آمار نتايج اقدامات قضائى در برخورد با اين جرايم، مهم ترين ركن احساس امنيت و برخورد شفاف و اقناع افكار عمومى درباره فساد اقتصادى، ركن مهم احساس عدالت در جامعه است. اگر اقناع افكار عمومى درباره مبارزه با فساد، مناسب نباشد، عمده ثمرات اين مبارزه، از دست خواهد رفت.
میرزایی با اشاره به اینکه همین وضعیت در حوزه خدمات سلامت و درمان هم دیده می شودف تصریح کرد: ضعف برنامه ريزى اوليه طرح تحول باعث كسرى بودجه و افزايش عدد مطلق پرداختى مردم در امسال شده است، از طرفی باعث شد که در شرایط رکودی مالیات بر ارزش افزوده افزایش پیدا کند و رکود تشدید شود.
همچنین با افزایش سطح توقعات در حال حاضر، هم مردم و هم پرسنل حوزه از وضعیت ناراضی هستند و کارانه ها بیش از یک سال پرداخت نشده است.
وی گفت: استنکاف از قبول بیمه، ارجاع و تمایل به کار در بخش خصوصی، شلوغ شدن بیمارستان های دولتی و... از جمله مشکلاتی است که هر روزه دیده می شود. ایا این مشکلات در این طرح دیده شده بود یا نه؟
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ركود اقتصادى موجود، فشار بسيار سنگينى به مردم وارد كرده است. سه برابر شدن نقدينگى در سه سال اخير، عملاً كشور را در لبه پرتگاه اقتصادى قرار داده است.
این فعال دانشجویی بیان کرد: چرا دولت و مجلس، يك بار شفاف و با جزئيات اعلام نمى كنند چه برنامه اى براى حل مشكلات كلان اقتصادى دارند؟ تا كى باید ببينيم دولت قيمت ارز يا نرخ سود بانكى را تغيير داده تا بودجه تنظيم شود و یا بورس بدون دليل مشخص سقوط كرده يا اوج گرفته است؟ چه كسانى در اين نوسانات، ثروت هاى گزاف به دست مى آورند؟ چرا دولت منبع تامين كسرى بودجه را شفاف به مردم اعلام نمى كند؟
میرزایی در خصوص برجام، گفت: فارغ از اشتباهات رخ داده و نقض های اتفاق افتاده در برجام، اینکه عده ای در کشور برای دفاع از برجام از تهدید ها و تحریم های دشمنان کشور طرفداری کنند، بسیار جای تعجب است.
وی با بیان اینکه واقعيت هاى برجام به قدرى روشن است كه نيازى به توضيح ندارد؛ خاطرنشان کرد: اما نكته مغفول، ضربه عميق داخلى اين ماجرا است. دولت با منطق ديپلماسى خود، توافقى خارجى را با هزينه داخلى، به انجام رساند. ما هنوز نمى دانيم چه دانشى اقتضا مى كند، توافقى خارجى را به قيمت سرمايه اجتماعى كشور به دست آوريم؟
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: دولت كه تا امروز نيز شعار وفاق و همدلى مى دهد، چنان شكاف اجتماعى در اثر برجام ايجاد كرد كه سال ها بايد براى جبران آن تلاش كرد. دو قطبى برجاميان و نابرجاميان به حدى رسيده كه آلودگى هوا، اقدامات داعش و تصادف قطار نيز به موضوعى جناحى و قطبى تبديل شده است. با چنين قطبى سازى در جامعه و اصطكاك كاهنده سياسى-اجتماعى نمى توان اميدى به استيلاى تدبير داشت.
میرزایی خاطرنشان کرد: تمام ظرفيت رسانه اى و سياسى كشور صرف همشكنى جناحى مى شود و مجالى حتى براى انديشيدن به مسائل اصلى كشور باقى نمانده است.
وی بیان کرد: بسيارى از نصيحت هاى مسئولان كشور درست و به حق است؛ اما چون از جايگاه مسئول بيان ميشود فايده ندارد، جايگاه مسئولين، پاسخگويی است و نبايد خودشان را در جايگاه وعظ ببينند. حقوق نمى گيرند كه به مردم بگویند چطورى انتقاد كنيد، حقوق مى گيرند كه به انتقاد پاسخ بدهند.
این فعال دانشجویی گفت: تمام كانديداهاى سال آينده بايد به جاى شعار، برنامه دقيق و جزئى درباره مسائل اصلى كشور ارائه كنند. براى مبارزه با فساد هم بايد شفافيت را از خودشان شروع كنند و همه هزينه ها و درآمدهای خود را عنوان نمایند.