اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
غلامی، رئیس دانشگاه بوعلی سینای همدان در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، در خصوص میزان بودجه تخصیص یافته به این دانشگاه در سال جاری بیان داشت: بودجههایی که به دانشگاه تخصیص داده می شود، کفایت هزینه ها را نمی کند؛ چون فارغ از اینکه بودجه دانشگاه چه قدر رشد پیدا کرده باشد، معمولا حقوق و دستمزد نیز افزایش پیدا می کند و از آنجایی که اولویت با پرداخت حقوق است، در نتیجه دانشگاه ها از جمله بوعلی سینا سهم کمی از بودجه را برای سایر هزینههای جاری خواهند داشت.
وی با اشاره به مقایسه تخصیص بودجه سال ۹۴ و امسال افزود: نزدیک به 90 درصد بودجه مربوط به پرداخت حقوق، دستمزدها و قراردادهای شرکت هاست و در سال 94 نیز نزدیک به دو درصد بودجه ما را ندادند که این هم معمولا به بدهکاری دانشگاه اضافه می کند؛ یعنی آخر سال وقتی کامل بودجه را پرداخت نمی کنند، دانشگاه هم امکان تسویه حساب برخی از هزینه هایی را که باید پرداخت کند را ندارد.
رئیس دانشگاه بوعلی سینای همدان ادامه داد: متاسفانه رقم پیشنهادی لایحه بودجه برای دانشگاه ها از جمله دانشگاه ما کفایت هزینه های سال آینده را نخواهد کرد؛ بنابراین دانشگاه معمولا در این شرایط چاره ای جز کم کردن تعداد برنامه ها، کیفیت خدمات و در بخش هایی هم افزایش بدهکاری ها نخواهد داشت.
غلامی افزود: این بدهکاری ها شامل بدهکاری به شرکت های آب و سایر دستگاه های سرویس دهنده از جمله بدهکاری به اساتید بابت حق التدریس خواهد بود؛ چراکه اساتید واحدهای اضافی که تدریس می کنند، به عنوان حق التدریس اضافه کار باید برای آنان پرداخت شود که با این رقم بودجه چنین امکانی وجود ندارد.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه رویکرد دولت در تخصیص بودجه به دانشگاههای تهرانی و شهرستانی تا چه اندازه عادلانه است، تصریح کرد: ما تفاوتی به آن شکل به صورت عمدی یا نگاه ویژه احساس نمی کنیم؛ چرا که قاعدتا دانشگاه های مستقر در تهران در طی سال های متمادی بزرگ تر و قوی تر شدند و طبعا بودجه بیشتری را هم به خود اختصاص می دهند.
رئیس دانشگاه بوعلی سینای همدان گفت: از آنجایی که بیشتر زیرساخت های دانشگاه های تهران آماده است و لازم نیست برای آن ها هزینه شود، اغلب در عملکرد مساوی بودجه بین تهران و شهرستان ها بهره وری تهران بهتر می شود؛ چون زیرساخت های قوی تری دارند.