اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، در متن بیانیه جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز دانشجو و شرح انچه در یک سال گذشته بر جنبش دانشجویی دانشگاه گذشت آمده است: اکنون که 63 سال از 16 اذر و شهادت سه شهید گران قدر این روز می گذرد، شاهد تحقق سخن الهی هستیم که «مبادا گمان کنید، کسانی که در راه خداوند کشته شده اند، مردگانند، بلکه آن ها زنده اند و در جوار رحمت حق روزی می خورند». بله شریعت رضوی، بزرگ نیا و قندچی زنده اند، زیرا جنبش دانشجویی زنده است و همچنان آرمان های ایشان، آزادی خواهی، استقلال طلبی، استکبارستیزی در راس خواست های جنبش دانشجویی قرار دارد. جنبشی مطالبه گر، پیشرو و برخاسته از متن جامعه که به دنبال تحقق حقوق مردم و آرمان های انقلاب اسلامی بوده و هست.
متاسفانه 63 سال گویی برای عده ای کافی نبوده و ایشان گمان کرده اند که با ایجاد خفقان و تشدید فضای امنیتی، میدان دادن به احزاب در دانشگاه و سیاسی کاری می توانند جنبش دانشجویی را از پیگیری اهداف و مطالبات خود باز دارند و جریان سیاسی متبوع خود را در دانشگاه تقویت کنند.
مایه شرمساریست که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در سال گذشته، رفتارها بیش از آنکه «فرهنگی» باشد «سرهنگی» به نظر می رسید. به گونه ای که کمیته های انضباطی متعدد، عدم پایبندی به قوانین موجود، ایجاد محدودیت های غیر قانونی، کارشکنی های همه روزه، ایجاد نابسامانی های صنفی، ایجاد ساختارهای فرمایشی و نمایشی، عدم پاسخگویی به مطالبات دانشجویی و ... گویا یک هدف را دنبال می کردند: ایجاد آرامش گورستانی در دانشگاه تا در آن خواب های آشفته عده ای برهم نخورد.
سیاسی کاری های دانشگاه در موضوعات مختلف از قبیل، شورای فرهنگی خوابگاه، کرسی های ازاد اندیشی، هیات دانشجویی، کانون های فرهنگی، شورای صنفی، تعیین بزرگترین تشکل، غصب دفاتر و اموال تشکل ها، برگزاری همایش های متعدد احزاب خاص سیاسی، تلاش برای دخالت در برنامه های دانشجویی دیگر جایی برای سکوت باقی نگذاشته است.
اخیرا هم دیدیم که برای جبران و به منظور نشان دادن فضای باز در دانشگاه، دست به دامان ارائه گزارش هاى کذب شده اند. مگر دانشجویان باور می کنند، کسانی که روز دانشجو را در حد جاكليدی و چلوگوشت پایین آورده اند، می توانند ارزش و جایگاه آزادی (آن هم آزادی اندیشه) را درک کنند؟!
خواهشمندیم این بزرگواران به جای انتشار گزارش دروغ مبنی بر فعالیت های انجام شده در روز دانشجو، توضیح دهند: در سال گذشته چه تعداد و چه کسانی را به کمیته انضباطی احضار کرده اند؟ و چه کسی پاسخگوی حقوق تضییع شده دانشجویان در این کمیته ها خواهد بود؟
متاسفانه دخالت و سیاسی کاری به امور فرهنگی محدود نماند و سال گذشته شاهد بودیم که يكی از مسئولین مربوطه، از شورای صنفی با عبارت بسيار سخيفى، یاد می کند و دانشجویان در جریان انتخابات شورای صنفی سال گذشته بازی های ایشان را هنوز به یاد دارند. در ادامه سیاست قبلى، امسال نیز با خبر شدیم انتخابات شوراى صنفى به فرصتى براى عقده گشايى هاى سياسى تبديل شده است.
صرف نظر از ابهامات قانونى اين انتخابات، موضوعى كه بيش از همه موجب رنجش و نگرانى ما شده است، تقابل دانشجويان است. متأسفانه، گروه هاى مختلف دانشجويى با حركاتى بچه گانه در برابر هم قرار گرفته اند و به نظر مى رسد، اهداف برخى دست هاى خارج از محيط دانشجويى در قرار دادن دانشجويان، مقابل هم، محقق شده است. از اين رو از سر خير خواهى به همه طرفين يا اطراف اين كش مكش ها، نصيحت مى كنيم اين اقدامات كودكانه را پايان داده و در محيطى آرام تر و منطقى تر به دور از جنجال به رقابت بپردازند. حاصل اين هزينه ها و جنجال ها، پاسخ گويى مناسب و مطالبه گرى از مسئولان نخواهد بود، بلكه شكاف ميان خود دانشجويان است.
در پایان از همه بزرگواران می خواهیم خود را بیش از این افشا نکنند، تلاش برای فریب اذهان عمومی دیگر فایده ای ندارد. این زمستان می گذرد و رو سیاهیش برای ذغال می ماند.