به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید علیرضا فاطمی مسئول واحد رسانه بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه قلعه نو با اشاره به اینکه ما در بخش هسته ای خودمان را چندین سال عقب انداختیم ولی آنها دوباره ما را تحریم میکنند و تقریبا هیچ چیز بدست نیاوردیم گفت: مملکت دچار رکود شده است. چه کسی پاسخگوی تعطیلی واحدهای صنعتی و بیکاری است. امیدهای سه ساله مردم به کجا رسید؟
متن سخنان وی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
در آغاز تبریک عرض میکنم میلاد پیامبر مکرم اسلام و فرزند گرامی ایشان ششمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت امام صادق (ع) را خدمت تمامی نمازگران عزیز. همچنین تبریک عرض میکنم هفته وحدت را که یکی از نقاط کلیدی و پیش راننده انقلاب اسلامی در عصر کنونی هست.
و اما بعد...
بنده عرایضم را حول دو محور برپایی قسط و عدل در جامعه و نفی سلطه استکبار در جامعه اسلامی قرار دادم. این دو موضوع از ستون های اصلی بنای انقلاب اسلامی بوده و باید دید که در حال حاضر در چه وضعیتی قرار دارد و چقدر در این سی و اندی سال جلو رفتیم و چقدر هم عقب ماندیم.
فرق جامعه اموی با علوی چیست؟ هر دو نماز می خوانند ،هر دو حج میروند، هر دو نماز جمعه برگزار میکنند. اما نقطه انفصال این دو جامعه عدالت است. لقد ارسلنا رسلنا بالبینات وانزلنا معهم الکتاب والمیزان لیقوم الناس بالقسط: به راستی ما پیامبران خود را با دلایل آشکار روانه کردیم و با آنها کتاب و ترازو را فرود آوردیم تا مردم به قسط برخیزند.
حکومت دینی رسالتی برعهده دارد که بستری سالم برای تحقق آرمانی بلند را فراهم سازد. حامل این آرمان و امانت، تک تک انسان هایند. ناس و مردم قائم به قسط اند و تمامی پیامبران برای همین آمده اند. پس مردم هستند که باید عدالت را در جامعه جاری کنند و بی تفاوتی مردم نسبت به موضوعات مختلف و عدم ایستادگی آنها در برابر بی عدالتی آفت بزرگ جامعه اسلامی است.
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: خداوند عزّ و جلّ هرگز عموم را به خاطر عمل گروهی خاص مجازات نمیکند مگر آن زمان که منکرات در میان آنها آشکار گردد و توانایی بر انکار آن داشته باشند در عین حال سکوت کنند در این هنگام خداوند آن گروه خاص و همه توده اجتماع را مجازات خواهد کرد. تمام واکنش و احساس مسئولیت ما نسبت به یک موضوع مهم با وجود این فضاهای مجازی فرستادن پیام دیده شده برای دیگران است و به گونه ای از خود رفع تکلیف می کنیم.
وقتی مردم درگیر بازی های سیاسی شده و چشمشان را به خطاهای حزب و جناحشان می بندند یک عده ای سواستفاده می کنند، طبقه اشرافیت به وجود می آید، فساد جامعه را در برمیگیرد و اختلاس ها و دزدی ها و حقوقها و املاک نجومی پیش می آید. فاصله ای عمیق بین مردم و حکومت ایجاد میشود و کسانی که نباید؛ به قدرت میرسند. و دیکتاتوری پیش میاد. مردمی که صاحبان انقلاب هستند پیاده نظامان اصحاب قدرت می شوند.
اما از طرفی هم عدم شفافیت در دستگاه های اجرایی و عدم ارائه گزارش به مردم بعنوان نظارت کننده بر کارگزاران، اهمال در اجرای قانون و فاصله گرفتن از ساده زیستی باعث ایجاد این مشکلات شده است.
ما از مسئولین دولت ومجلس و قوه قضائیه می خواهیم که درآمد های خودشان را با مردم در میان بگذارند (کاری که در بسیاری از کشورهای دیگه انجام میشود) تا ببینیم چقدر با جامعه در ارتباطند و چقدر فاصله گرفته اند. عامه مردم و نخبگان دچار شک و تردید شده اند و با این وضعیت هر روز به بد گمانیشان افزوده می شود. در نهج البلاغه می خوانیم و «هر گاه رعيّت بر تو بد گمان گردد، عذر خويش را آشكارا با آنان در ميان بگذار، و با اين كار از بدگمانى نجاتشان ده».
کارانه پزشکان محترم 2.5 برابر شده است؛ عده ای میگویند این عدالت است و نتیجه زحماتشان است. من میگویم تبعیض است. اینکه شما بیایید و تصویب کنید که فلان شخص فلان مقدار را به صورت قانونی دریافت می نماید پس مغایرتی با قانون وجود ندارد حجت به حساب نمی آید. این مخالف عدالت اجتماعی است. اصلا اصل قانونی که به شما اجازه اینکار را می دهد ایجاد کننده بی عدالتی است.
شما حقوقهای نجومی را در نظر بگیرید، علیرغم تاکیدات مکرر رهبری هنوز هیچ گزارشی از هیچ دستگاهی به ما نرسیده است. امام علی در نامه 53 نهج البلاغه خطاب به مالک اشتر می فرمایند: از همكاران نزديكت سخت مراقبت كن، و اگر يكى از آنان دست به خيانت زد، و گزارش جاسوسان تو هم آن خيانت را تأييد كرد، به همين مقدار گواهى قناعت كرده او را با تازيانه كيفر كن، و آنچه از اموال كه در اختيار دارد از او باز پس گير، سپس او را خوار دار، و خيانتكار بشمار(نه اینکه از پستی به پست دیگر انتقال بده)، و طوق بد نامى به گردنش بيفكن(نه اینکه او را ذخیره نظام معرفی کنید)
بعد دوستان دنبال بند قانونی می گردند و میگویند قانونی بوده، قانون همان اصالت انقلاب است که خدشه دار می شود. قانون حرف های رهبری است که بر زمین مانده است.
مستکبر یعنی کسی که در امور دیگران مداخله می کند و از سرمایه های دیگران برای رسیدن به منفعت خودش استفاده می کند و خود را آزاد دانسته و بقیه را بنده می داند. و اتفاقا مانع برقراری قسط است. ما برای آرامش و آسایش و عزت خودمان استکبار را از کشور بیرون کردیم ولی چه شد که به این نتیجه رسیدیم که همانها را از استکبار گدایی کنیم. این بیشتر به بی لیاقتی خودمان بر میگردد(عدم اجرای اقتصاد مقاومتی). ما تمام اسلام را می خواهیم نه گوشه ای از آن را. این وعده خداست که مومنین را یاری کند.ایمان نداریم؟ اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم
همین مسئله برجام را ببینید که یک مسیر انحرافی است. قرار بود چرخ معیشت مردم بچرخد. چه تغییری رخ داده؟ وضع مستضعفین و قشر ضعیف جامعه بهتر شده است یا بدتر؟
ما در بخش هسته ای خودمان را چندین سال عقب انداختیم ولی آنها دوباره ما را تحریم میکنند و تقریبا هیچ چیز بدست نیاوردیم. مملکت دچار رکود شده است. چه کسی پاسخگوی تعطیلی واحدهای صنعتی و بیکاری است. امیدهای سه ساله مردم به کجا رسید؟ ولی باز هم کوتاه نمی آیند و با همان شتابی که برای تصویب برجام داشتند سراغ قرارداد های پاریس و مذاکرات حقوق بشری و ... رفتند.
حال که در باتلاق برجام گرفتار شده اند سعی می کنند که فرار رو به جلو داشته باشند؛ در همین صحبت های اخیر با دانشجویان رئیس جمهور محترم گفتندکه تمامی مراحل و جزئیات زیر نظر رهبری و مورد تایید ایشان بوده است. بیان این صحبت ها بیشتر شبیه شانه خالی کردن از مسئولیت است. در حالیکه رهبری بارها به عدم خوش بینی به برجام و خسارت محض بودن آن اشاره نموده اند.
چرا آن زمانی که با غرور می گفتید که تمام مسئولیت برجام با من است و یا آن زمانی که به یکدیگر مدال افتخار ملی می دادید و از دستاوردهای خیالی آن صحبت می کردید و برجام را فتح الفتوح میدانستید و آن را آفتاب تابان می خواندید و به منتقدین نسبت بی سواد و بی شناسنامه میدادید از این حرفها خبری نبود؟ حال که آفتاب برجام غروب کرده است اینچنین می گویید؟
رهبری به طور واضح و از قبل جواب این قبیل صحبتها را داده اند؛ در ۲۰/۱/۱۳۹۴ در دیدار با مداحان اهلبیت به این ابهام صراحتاً پاسخ دادند و گفتند: «برخی اوقات گفته میشود که جزئیات این مذاکرات، زیر نظر رهبری است درحالیکه این سخن دقیق نیست.» «من نسبت به مذاکرات بیتفاوت نیستم اما تابهحال در جزئیات مذاکرات دخالت نکردهام و ازاینپس هم دخالت نخواهم کرد.» «من مسائل کلان، خطوط اصلی، چارچوبها و خط قرمزها را عمدتاً به رئیسجمهور و در برخی موارد محدود به وزیر امور خارجه گفتهام اما جزئیات در اختیار آنها است.»
ایشان همچنین هفتم آذرماه و در دیدار فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش فرمودند: «وقتی عجله داریم که کار را زودتر تمام کنیم و بهجایی برسانیم، از جزئیات غفلت میکنیم و گاهی غفلت از یک امر جزئی، موجب ایجاد رخنه و نقطه سلبی در آن کار میشود، بنابراین باید مراقب بود که کارها متین، محکم و با شتاب مناسب انجام شود»
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته