به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سرتیپ پاسدار سید ضیاءالدین حزنی دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه در نشست خبری با اشاره به اینکه اولویت سپاه امنیت و دفاع از کشور است، اظهار داشت: در کنار این موضوع قرار شد به شکلی به مردم کمک شود و اولین کار در جنوب شرق کشور با حضور سردار شوشتری انجام شد.
وی با اشاره به ویژگی طرحهای محرومیتزدایی تصریح کرد: 80 درصد این پروژهها کوچک،زودبازده،عامالمنفعه و فاقد پیچیدگی فنی و مهندسی است که در راستای برقراری امنیت پایدار و کارآمدی نظام عمل میکند.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه با اشاره به اینکه این طرحها در مناطق دورافتاده و محروم انجام میشود، تصریح کرد: البته در موضوع ساخت مساجد و حوزه علمیه تمام نقاط کشور فعال است.
حزنی با تأکید بر اینکه مسئولیت محرومیتزدایی با دولت است، عنوان کرد: سپاه برای کمک به دولت و کاهش فقر در سراسر کشور این کار را انجام میدهیم که با اهدافی از جمله ترمیم خرابیها، شکوه نظام اسلامی،جلوگیری از کاهش شور و شوق و حل مشکلات مردم ستمدیده و محروم است.
وی با اشاره به اینکه قربهای قرارگاه خاتم در این مأموریت در کنار نیروی زمینی سپاههای استانی، قرارگاهها، گروههای جهادی، شوراهای اسلامی روستاها، ائمه جمعه و جماعات، فرمانداران و بخشداران حضور دارند، گفت: بر اساس آمار رئیس سازمان زندانها 9 میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی میکنند که 75 درصد از زندانیها مربوط به حاشیه شهرهای بزرگ است.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه یادآور شد: تا کنون 34 هزار و 312 پروژه در مناطق محروم عملیاتی شده و بسیاری از روستاها سرویس بهداشتی نداشتند که در این راستا 13 هزار و 568 سرویس بهداشتی، 6793 مسکن مددجویی، 5042 مسجد، 1325 غسالخانه، 1125 مورد تسطیح زمین، 1036 خانه عالم، 787 مورد آبرسانی، 632 آبخیزداری، 568 گلزار شهدا، 419 طرح جادهسازی (1665 کیلومتر)، 347 مدرسه، 329 مجموعه ورزشی و بسیاری از دیگر موارد در این طرحها وجود دارد.
حزنی با ذکر خاطرهای از افتتاح یک غسالخانه در یک نقطه محروم تصریح کرد: آنقدر مردم آن منطقه شور و شعف در ساخت این غسالخانه خوشحال بودند که هنگام افتتاح آن یک نفر سکته و فوت کرد.
وی ساخت پل، خانه بهداشت،حمام، جایگاه دام، برقرسانی، ساخت مصلی و خوابگاه دانشآموزی، موجشکن، کانال کشاورزی، نانوایی و مجموعه فرهنگی از دیگر طرحهای مربوط به قرارگاه محرومیتزدایی سپاه دانست و افزود: به غیر از طرحهای عمرانی و پروژههای زیرساختی این قرارگاه در بخشهای دیگر نیز فعالیت دارد که از جمله آن توزیع بستههای درمانی، بهداشتی، فرهنگی، لوازمالتحریر، البسه، پوشاک، بیمارستان صحرایی، خواروبار، یارانه، تهیه کفش، موکت، فرش، یادواره شهدا، جهیزیه و برگزاری کلاسهای احکام، نماز و برپایی اردوهای زیارتی است.
حزنی به برنامههای در دست اقدام این قرارگاه اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر 3455 روستا و 100دهستان به عنوان الگوی اسلامی پیشرفت و رفع محرومیت از آنها در دستور کار است که در 4 محور امور انجام خواهد شد از جمله آنها توجه به زیرساختها، اشتغال، سلامت و بهداشت و امور فرهنگی است.
وی ادامه داد: در حال ساخت بیش از 5 هزار مسکن مددجویی برای مناطق محروم هستیم و همه این اقدامات هدیه مقام معظم رهبری برای مناطق محروم است.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی سپاه خواستار کمک بیشتر رسانههای جمعی، ملی و محلی برای پوشش و ارائه خدمات و وضعیت مناطق محروم جامعه شد و تصریح کرد: وضعیت محرومان باید در شرایط بهتر و سطح بالاتری به مردم و مسئولان نشان داده شود زیرا بیکاری، اعتیاد، طلاق و حاشیهنشینی از مشکلات اساسی در مناطق محروم کشور است.
وی افزود: تا کنون هزینه طرحهای انجام شده برآورد نشده و بخشی از کارها توسط مردم، گروههای جهادی و قرارگاهها انجام میشود، در حال حاضر این طرحها 3 تا 5 ساله انجام شده است.