آخرین اخبار:
کد خبر:۵۷۰۲۳۰

موتور گرانی خودرو گرم شد

توقف فروش فوری خودرو از سوی تولیدکنندگان داخلی، بار دیگر بازار خودرو را درگیر حاشیه قیمتی کرده است. از سوی دیگر با گرانی دلار در هفته‌های اخیر دوباره زمزمه افزایش قیمت خودروهای داخلی و بخصوص وارداتی‌ها به گوش می‌رسد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جام جم از گرانی خودرو گزارش داده است:‌ توقف فروش فوری خودرو از سوی تولیدکنندگان داخلی، بار دیگر بازار خودرو را درگیر حاشیه قیمتی کرده است. از سوی دیگر با گرانی دلار در هفته‌های اخیر دوباره زمزمه افزایش قیمت خودروهای داخلی و بخصوص وارداتی‌ها به گوش می‌رسد.

 

مدتی است مشتریان هنگام مراجعه به نمایندگی‌های فروش خودروسازان داخلی، دو گزینه تحویل چندماهه یا پرداخت وجه بیشتر از نرخ مصوب برای تحویل فوری خودرو را در مقابل خود می‌بینند. این وضعیت سبب افزایش قیمت خودروها در حاشیه بازار شده است.

 

این در حالی است که اگر تولیدات خودروسازان برای تامین تحویل فوری محصولاتشان کافی نیست، پس چطور نمایندگی‌ها اقدام به فروش فوری با قیمت بالاتر می‌کنند؟

 

رویه ناسالم افزایش قیمت خودروها در بازار به جایی رسیده که اکنون نمایشگاه‌داران و فروشندگان عادی سطح بازار نیز معترض رفتارهای متناقض تولیدکنندگان شده و می‌گویند اگر خودروسازان در سیاست‌های فروش خود تجدیدنظر کنند بازار از نوسان‌های غیرمنطقی خارج خواهد شد. 

 

سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو با تاکید بر این‌که عامل اصلی چند نرخی شدن قیمت خودرو در بازار، نمایشگاه‌ها نیستند، گفت: فعالان و نمایشگاه‌داران سطح شهر که به صورت مجاز فعالیت می‌کنند باید نیازهای خود را از طریق خریدهای نمایندگی تامین کنند بنابراین تعیین‌کننده قیمت نبوده و نمی‌توانند در بازار تاثیرگذار باشند.

 

موتمنی تصریح کرد: تعدد نرخ‌ها در بازار و همچنین افزایش قیمت‌ها دقیقا به سیاست غیرمنطقی خودروسازان بستگی داشته و لازم است در این زمینه اصول موردنظر شورای رقابت در نظر گرفته شود.

 

این مقام صنفی تاکید کرد: یکی از دلایل اتفاق یادشده مربوط به پرداخت سودهای بالاتر از سیستم بانکی به متقاضیان خرید خودرو است به صورتی که بسیاری از سرمایه‌گذاران خودرو امروز

 

به دنبال دریافت خودرو از تولیدکننده نیستند و فقط برای دستیابی به سودهای 24 یا 26 درصدی مشارکت هستند.

 

وی با اشاره به این‌که شورای رقابت و سازمان حمایت لازم است در این زمینه وارد عمل شده و مانع از این تخلف شوند، به خبرنگار ما گفت: اکنون زمزمه‌های افزایش قیمت در بازار شنیده می‌شود اما این افزایش قیمت به هیچ عنوان منطقی نیست، به این دلیل که خریداران خودرو هم اکنون به میزان نیاز خود وارد بازار می‌شوند و اگر تولیدکنندگان طبق برنامه و بدون در نظر گرفتن منافع خود محصولات را به بازار عرضه کنند حتی باید شاهد کاهش قیمت نیز باشیم.

 

موتمنی درباره قیمت خودروهای وارداتی نیز تاکید کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان آذرماه هیچ افزایش قیمت مشهودی به دلیل گران شدن دلار ایجاد نشده مگر آن‌که در برخی موارد میزان عرضه و تقاضا دستخوش تغییراتی شده باشد.

 

محمدرضا نجفی‌منش، کارشناس صنعت خودرو درباره افزایش قیمت دلار و تأثیر آن در قیمت خودرو به خبرنگار ما گفت: نوسان قیمت دلار در قیمت تمام‌شده محصولات تولیدی داخلی تاثیرگذار است چون بخشی از مواد اولیه تولید خودرو ارتباط مستقیمی با قیمت دلار داشته و از آن تاثیر خواهد گرفت.

 

نجفی‌منش با اشاره به این‌که احتمال افزایش 10درصدی قیمت خودرو دور از ذهن نیست، افزود: با در نظر گرفتن میزان خریدهای خارجی برای تولید خودروها در برخی گروه‌های تولیدی و در نظر گرفتن قیمت دلار افزایش 10 درصدی دور از انتظار نیست و باید برای این افزایش آماده باشیم.رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: میزان افزایش تولید خودرو طی چند ماه گذشته بیانگر بهبود شرایط بازار است و از آنجا که تقاضای مناسبی هم در سطح بازار دیده می‌شود به آینده بازار خودرو امیدوار هستیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار