اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، داود بهره پور، دبیر اجرایی سومین کنگره بینالمللی فناوری، ارتباطات و دانش (ICTCK 2016) در این کنگره که در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد، از ارسال 180 مقاله به دبیرخانه این کنگره خبر داد و گفت: از این تعداد 100 مقاله پذیرفته شد که از چهار مقاله برگزیده نیز در این مراسم تقدیر می شود.
عضو هیات علمی واحد مشهد نرخ پذیرش مقالات این کنگره را 55 درصد عنوان کرد و افزود: این مقالات از کشورهای ایران، آمریکا، مالزی و عراق ارسال شده است.
بهره پور با اشاره به اینکه پنج کارگاه آموزشی مرتبط با این کنگره از ابتدای این هفته آغاز و تا امروز ادامه داشت، گفت: کارگاه های آموزشی با دعوت از اساتیدی همچون دکتر بابک پرخیده استاد دانشگاه کارولینای شمالی و چند تن از اساتید دیگر در دانشکده فنی و مهندسی واحد مشهد برگزار شد.
وی تصری کرد: کنگره فوق با هدف ارائه آخرین دستاوردهای مهندسی برق، کامپیوتر و فناوری اطلاعات در قالب سخنرانی و گردهمایی اساتید دانشگاه، پژوهشگران، دانشجویان و اندیشمندان برای ارائه جدیدترین یافته های علمی در قالب چهار کنفرانس در واحد مشهد برگزار شد.
بهره پور این کنفرانس ها را شامل پنجمین کنفرانس بین المللی فن آوری اطلاعات، حال و آینده، چهارمین کنفرانس بین المللی سیستم های پیچیده و هوشمند، سومین کنفرانس بین المللی مهندسی الکترونیک، مخابرات، کنترل و قدرت و سومین کنفرانس بین المللی مهندسی دانش، اطلاعات و نرم افزار عنوان کرد.
رشد 29 درصدی تولید مقالات علمی در باشگاه پژوهشگران جوان
در ادامه کریم زارع، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد، تعداد اعضای باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی را حدود 60 هزار نفر عنوان کرد و گفت: حدود 12هزار نفر از آنان جزء پژوهشگران و نخبگان دانشگاههای دولتی و 998 نفر نیز از استعدادهای درخشان کشوری هستند.
وی با اشاره به فعالیت های پژوهشی و ثبت اختراعات گوناگون توسط اعضای این باشگاه، افزود: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد آمادگی کامل دارد علاوه بر حمایت از طرح های علمی و پژوهشی در به ثمر رساندن و اجرایی شدن آنها حامی اعضا باشگاه باشد.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد با بیان اینکه تا پایان آبان ماه امسال 67 هزار و 611 رکورد علمی در پایگاه استنادی اسکوپوس به نام دانشگاه آزاد ثبت شده است، بیان داشت: از این تعداد 10 هزار و 280 رکورد علمی مربوط به باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی است.
زارع به رشد 29 درصدی تولید مقالات علمی توسط اعضای این باشگاه اشاره کرد و گفت: بیشترین درصد تولید مقالات در مدیریت جدید دانشگاه صورت پذیرفته است.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی از انجام سه هزار و 568 اختراع توسط این باشگاه خبرداد و گفت: از این تعداد 140 اختراع به مرحله تجاری سازی رسیده است.
عدم اعتماد کافی صنعت به دانشگاه برای سرمایه گذاری
در ادامه سعید قربانی، معاون مرکزفناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر تقویت تعامل بین دولت، صنعت و دانشگاه تاکید کرد و افزود: برای تحقق این مهم مدلهای زیادی مطرح شده ولی تعامل قابل قبولی وجود ندارد.
قربانی از روند کند تعامل بین چرخه تبدیل ایده به محصول و چرخه تجاری کردن محصولات دانشگاهی انتقاد کرد و گفت: متاسفانه هنوز در حوزه صنعت اعتماد کافی به حوزه دانشگاهی برای سرمایه گذاری وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه برای توسعه ICT باید به ظرفیت های داخلی و شبکه ملی اطلاعات توجه کرد، گفت: در لایه سرویس و زیرساخت نیاز به دنیای خارجی در حوزه وب باید به حد صفر برسد که در این راستا نقش ملی ICT برای کشور تحت عنوان نقشه راه دولت الکترونیک مد نظر دولتمردان است.
قربانی با بیان اینکه در دنیای وب و فضای مجازی زبان فارسی از جایگاه خوبی برخوردار نیست، افزود: یکی از دلایل این نقیصه فقدان منابع علمی تخصصی معتبر در فضای وب به زبان فارسی است و هر چقدر منابع علمی فارسی بیشتر تولید و به اشتراک گذاشته شود این زبان وضعیت بهتری خواهد داشت.
معاون مرکزفناوری اطلاعات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعداد کاربران اینترنت در کشور را 37 میلیون عنوان کرد و گفت: از این تعداد 28 میلیون به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
وی به وجود مشکلاتی در سرعت اینترنت در کشور اشاره کرد وافزود: در صورت استفاده از ظرفیت شبکه ملی اطلاعات، مشکل سرعت اینترنت حل می شود.
راه اندازی کمیته تخصصی آمار و اطلاعات در دستور کار قرار گرفته است
در ادامه امیرصحافی، مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش با اشاره به اهداف حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: تسهیل و افزایش کیفیت ارائه خدمات به مخاطبین و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی (دانشجویان، کارکنان و اعضا هیات علمی)، مکانیزاسیون فرایندها و ایجاد چابکی و صرفه جویی از مهمترین اهداف این حوزه به شمار می رود و کلیه فعالیت ها براین اساس تنظیم شده است.
وی درباره مهمترین راهکار های اتخاذ شده در دوره جدید مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی در بخش فناوری اطلاعات، گفت: با توجه به چالش ها و مشکلات این بخش از دانشگاه در گذشته، تقویت جایگاه و اصلاح ساختار سازمانی این بخش، تجمیع فعالیت های ICT سازمان مرکزی و راه اندازی کمیته تخصصی آمار و اطلاعات در دستور کار قرار گرفت.
صحافی به ارائه گزارشی از مهمترین اقدامات انجام شده در این بخش پرداخت و افزود: بهره برداری از 38 طرح، سامانه و نرم افزار جدید، بهره برداری از طرح شبکه یکپارچه مکاتبات اداری دانشگاه آزاد اسلامی (شیماد)، تبادل بیش از شش هزار مکاتبه در سطح سازمان مرکزی در هر روز کاری، کاهش سرعت تبادل نامه به کمتر از چند دقیقه و صرفه جویی در مصرف کاغذ و هزینه های پست از مهمترین مواردی است که می توان به آن اشاره کرد.
وی همچنین از بهره برداری از سامانه جامع گزارش های مدیریتی دانشگاه و (داشبورد گزارش های آماری) دردو فاز برون خط و برخط خبر داد.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی، خود کفایی و تکیه بر توانمندی تخصصی داخل دانشگاه، شناسایی توانمندی واحدها و شرکت های دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه از طریق سامانه ثبت توانمندی، ایجاد شبکه انبوه سپاری (Crowdsourcing) جهت استفاده از توان فنی و تخصصی واحدهای دانشگاهی در توسعه محصولات فناوری اطلاعات دانشگاه و ساماندهی هسته های استانی به منظوراستفاده از توان تخصصی ایشان در جهت پشتیبانی و توسعه سرویس ها را از برنامه های در دست اجرای این حوزه برشمرد.
سومین کنگره بینالمللی فناوری، ارتباطات و دانش دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با معرفی مقالات برتر و تقدیر از آنها به کار خود پایان داد.