به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، صبح امروز نشست خبری با حضور سردار مسعود زاهدیان، رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر و حضور جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.
سردار مسعود زاهدیان در این نشست خبری، با اشاره به تهدید جدی جهان توسط موادمخدر اظهار داشت: علاوه بر این تهدید جهانی، مجاورت ما در همسایگی بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر دنیا این حساسیت و تهدید را برای ما بیشتر کرده است.
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا افزود: امروز پلیس ایران بزرگترین کاشف موادمخدر دنیا است و الگویی برای سایر پلیسهای دنیا هستیم.
وی با اشاره به افزایش تصاعدی تولید موادمخدر در افغانستان، پیشبینی تولید 7000 تن در سال جاری میلادی را یک سونامی جهانی دانست و افزود: علیرغم حضور کشورهای غربی در افغانستان سازمان UNODC پیشبینی کرده که تولید موادمخدر در افغانستان از 3300 تن در سال گذشته به 7000 تن خواهد رسید.
سردار زاهدیان با اشاره به کشفیات مواد مخدر طی 1سال اخیر اظهار کرد: بیش از 75 درصد از کشفیات مواد مخدر در استان های شرقی بوده است. در 9 ماهه امسال بالغ بر 482 تن 500 کیلوگرم مواد مخدر کشف شده که رکورد بینظیری بوده، یعنی در هر روز 2تن کشفیات مواد مخدر را داشته ایم که ناشی از تلاش پلیس در یکسال گذشته است.
وی افزود: البته کشفیات پلیس این مقدار است و اگر کشفیات دیگر دستگاهها هم به آن اضافه شود این میزان بالغ بر 550 تن است.
زاهدیان افزود: پلیس در طول روز متوسط 2تن کشفیات دارد، در این راستا بیش از 1825باند متلاشی شدند. بالای 108هزار نفر معتاد خطرناک را شناسایی و به مراجع قضائی تحویل داده شده اند که این رقم 25درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در حوزه دستگیری قاچاقچیان 2درصد افزایش داشته ایم و این نشان از تلاش های پلیس در کیفی کردن فعالیت های خود دارد.
وی در خصوص دستگیری یکی سرشبکههای باندهای مواد مخدر به نام «نصیر بامری» توضیح داد: از سر شبکه های دستگیر شده در سال جاری میتوان به فردی حدود 50 ساله که اوج کار او طی 3،4سال اخیر بوده است که 11شبکه بین المللی را هدایت می کرد اشاره کرد، که بیش از 200میلیارد تومان اموال این فرد توقیف و در خرداد ماه گذشته در سیستان و بلوچستان دستگیر شد.
زاهدیان بیان کرد: عناصر مرتبط با این فرد بیش از 15نفر بودند که دستگیر شدند و 300نفر نیز که باند های محلی را هدایت می کردند شناسایی و دستگیر شدند.
وی با اشاره به کشف 678 قبضه سلاح طی 9ماه اخیر گفت: مواد مخدری که وارد می شود در قالب های بسیار حرفه ای بسته بندی شده که پلیس با تلاش فراوان این اقلام را کشف و ضبط می کند. هرچه از مرز به داخل می آییم از حجم و وزن مواد کاسته می شود و هرچه وزن این مواد کمتر می شود شناسایی آن نیز سخت تر می شود.
وی توضیح داد: تا کنون 510 تن مواد مخدر کشف شده است که در این راه بیش از 3700شهید در جان سپردند و بیش از 12 هزار جانباز نیز در این عرصه داریم و لازم است با توجه به این تلاشها، مسئولین محترم توجه لازم برای واگذاری تجهیزات لازم به ما داشته باشند.
وی گفت: امیدواریم بعد از برجام و ادعای رفع تحریم ها، این تجهیزات که پیش از این جزو اقلام تحریمی بوده، را در اختیار ما قرار دهند. تا این لحظه به جز سگ های موادیاب، هیچ تجهیزاتی در اختیار ما قرار نگرفته ولی ستاد مبارزه با موادمخدر به جد در حال مذاکره است و امیدواریم هرچه زودتر این تجهیزات به دست ما برسد.
وی تصریح کرد: این نکته جای تامل دارد که ما از امکاناتی که برای کشف جا سازی های پیچیده لازم داریم و اعتبارات کلانی نیاز داریم که تاکنون تامین نشده و امیدواریم مسئولین در ای زمینه بیش از پیش در این زمینه چاره اندیشی کنند.
وی گفت: در رابطه با جاسازی های مواد گفت این جاسازی ها از قوطی کبریت تا بدنه چمدان وجود دارد. مثلا موردی داشتیم که هروئین را در تاروپود فرشی بافتند یا در موردی دیگر تریاک را بصورت مجسمه ای درست کردند اما پلیس با هوشمندی خود آن ها را شناسایی کردند.
زاهدیان در رابطه با تغییرات از حوزه سنتی مواد مخدر به سمت صنعتی گفت: این تغییرات شکل گرفته است اما اساسا مواد سنتی رتبه اول مصرف را در کشور دارند و اینکه شیشه به عنوان یک تهدید برای جوانان وجود دارد امری بدیهی است و باید توجه داشت که چه بصورت سنتی و چه بصورت صنعتی برای فرد و جامعه اثرات تخریبی خواهد داشت که ما باید در این زمینه خود کنترلی را افزایش دهیم.
وی بیان کرد: پلیس اقدامات سلبی خودرا انجام می دهد اما باید بحث تقاضا هم در نظر داشته باشم و بدانیم تا تقاضا وجود دارد عرضه نیز وجود خواهد داشت.
زاهدیان در رابطه با دستگیری خورده فروشان مواد مخدر مطرح کرد: روزانه 200نفر از خرده فروشان توسط پلیس دستگیر می شوند، طبق ماده 42قانون باید اردوگاه هایی برای کسانی که در عرصه فروش مواد مخدر فعالیت می کنند داشته باشیم که متاسفانه اکنون این اردوگاه وجود ندارد البته برخورد با خورده فروشان 2درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر در رابطه با آمار درگیری با قاچاقچیان بیان کرد: این میزان 1279مورد بوده است که تلفات قاچاقچیان 24درصد افزایش داشته و 6 شهید از ماموران پلیس نیز در این درگیری ها طی 9ماهه اخیر داشته ایم.
وی در رابطه با ایجاد تجهیزاتی برای برخورد با خورده فروشان گفت: باید ظرفیت هایی را ایجاد کنیم که برهمین اساس و طبق ماده 16قانون برای ساخت اردوگاه اقدامات خوبی اتفاق افتاد و با تلاش برخی مسئولین افزایش ظرفیت ها صورت گرفت ولی باید توجه داشت که در این زمینه عقب ماندگی هایی از سنوات گذشته وجود دارد.
وی در خصوص بحث مبارزه با دانه درشتان و عدم اطلاع رسانی پلیس در این زمینه اذعان کرد: مبارزه با دانه درشتان صورت می گیرد اما کار بسیار سخت است و شروع پرونده تا پایان آن زمان زیادی طول می کشد اگر بخواهیم از همان آغاز اطلاع دهیم کارمان ابتر خواهد شد و ممکن است اطلاع رسانی دیر باشد اما این اطلاع رسانی حتما انجام می شود.
زاهدیان در رابطه با ارتباط پلیس با مرزبانی در مبارزه با مواد مخدر افزود: در مرزبانی نیز مبارزه با مواد مخدر انجام می شود و ارتباط خوبی بین پلیس و مرزبانی وجود دارد همچنین با کشور های افغانستان و پاکستان نیز ارتباط تنگاتنگی داریم و عملیات مشترک مرزی را با هردو کشور داشته ایم و برخورد با شبکه های مواد مخدر نیز با پلیس هردو کشور انجام شده است.
وی در خصوص جلوگیری از اعتیاد در مدارس بیان کرد: به این منظور آموزش های دانش آموزان باید افزایش پیدا کند همچنین بحث آموزش اولیا باید ارتقا یابد که ما هم اجرای آموزش ها و برنامه هارا در دستور کار داریم.
وی در خصوص موضوع جمع آوری معتادان گفت: بحث جمع آوری معتادان با پلیس است اما کسی که در خانه است باید حتما با مجوز قضائی این فرد دستگیر شود.
زاهدیان در رابطه با بحث عدم اعدام قاچاقچیان اظهار داشت: این موضوع باید بصورت کارشناسی صورت پذیرد که در حال حاضر در مجلس این بحث مورد بررسی قرارگرفته است اما پلیس در این زمینه تنها اجرا کننده قانون و مصوبات است و هر آنچه که تصویب شود توسط پلیس اجرایی خاهد شد اما بحث حذف اعدام بنظر من در حال حاضر مطرح نشود بهتر است زیرا باعث تشدید قاچاق می شود.