توليد كود آلي با استفاده از جلبكهاي دريايي در دانشگاه اصفهان انجام شد
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهبهاني، عضو هيات علمي گروه زيست فناوري دانشكده علوم و فناوريهاي نوين دانشگاه اصفهان ضمن بيان خواص محصولات ارگانيك در تغذيه بشر امروزي گفت: كودهاي آلي كودهاي كامل و در برگيرنده تمامی عناصر ماكرو و ميگرو هستند. در حال حاضر استفاده از مواد غذايي ارگانيك رو به افزايش است و كشاورزي پايدار زماني محقق خواهد شد كه محصولات سالم، توليد و به دست مصرف كننده برسد. خوشبختانه در ساليان اخير كشاورزان به اين امر واقف شده و سعي در استفاده بيشتر از كود هاي آلي در مصارف كشاورزي دارند.
وي در ادامه افزود: در توليد اين كود از آزولا كه يك جلبك آبزي است و روي سطح آب شاليزارهاي برنج،كانال ها، استخرها و رودخانه ها زندگي مي كند استفاده شده است. آزولا براي رشد نياز به دماي ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتيگراد داردو بهترين PH براي آن ۴.۵تا ۷ است.اين گياه مي تواند عمل تثبيت نيتروژن را انجام دهد. آزولا عملكرد گياه برنج را افزايش مي دهد. هزينه مبارزه با علف هاي هرز و استفاده از كود هاي شيميايي را كاهش و از آن نيز مي توان براي تغذيه انسان و دام استفاده نمود.
عضو هيات علمي گروه زيست فناوري دانشكده علوم و فناوريهاي نوين دانشگاه اصفهان تصریح کرد: اين كود چون اثرات زيست محيطي ندارد براي كشاورزي به صرفه مي باشد.
لازم به ذكر است: ماندانا بهبهاني فارغ التحصيل رشته كشاورزي، فوق ليسانس بيوتكنولوژي كشاورزي و دكتري مهندسي ژنتيك و بيولوژي و از سال ۱۳۸۷ تا كنون عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان مي باشد.
خاطرنشان می شود: ۳۰ مقاله علمي و پژوهشي و ۴۰ مقاله ISI و همچنين تاليف كتاب مكانيسم سلولي مولكولي ويروس هاي سرطان زا در كارنامه علمي وی مي درخشد.