اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در پاسخ به انتقاد اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تبادل سند ۲۰۳۰ بدون اطلاع شورا گفت: طبق آنچه که من می دانم نه چیزی امضا شده و نه سندی به ثبت رسیده است.
وی افزود: فقط گروهی در یک نشست تبادل نظر انجام دادند و هنوز این اسناد به امضا نرسیده و در دست بررسی است.
سالار آملی در ادامه به برگزاری همایش زبان و ادبیات فارسی با حضور 43 کشور دنیا در 28 و 29 دی ماه در دانشگاه علامه خبر داد و گفت: در این همایش از 43 کشور دنیا برای همایش زبان و ادبیات فارسی حضور پیدا می کنند و برگزاری کرسی های زبان و ادبیات فارسی مورد بررسی قرار می گیرد.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل اضافه کرد: گسترش و توسعه زبان فارسی برای علاقه مندان به ایران شناسی و اسلام شناسی در سطح دنیا در حال انجام است و در شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید شده که کرسی های ایران شناسی در سایر کشورها برگزار شود، چرا که دیپلماسی، روی قلب ها و ذهن ها اثر دارد و قدرت نرم از سوی کشور ما می تواند برای توسعه زبان فارسی تاثیر بیشتری داشته باشد.
سالارآملی خاطرنشان کرد: دو نوع کرسی ادبیات فارسی در کشورهای دیگر برگزار می شود که یک دسته کرسی هایی هستند که خودمان آن را برگزار می کنیم و برای برگزاری این کرسی ها استاد اعزام می کنیم؛ که تاکنون 51 کرسی در 31 کشور برگزار شدند و شبکه عظیمی از این کرسی ها شکل گرفته و اساتید ادبیات فارسی از این کرسی ها تغذیه می شوند. گروه دوم کشورهایی هستند که به دنبال راه اندازی این کرسی ها بوده که تاکنون ۲۰۰ کرسی برگزار شده است و ما برای گروه دوم برنامه حمایتی ویژه داریم.
وی با اشاره به برگزاری نشست مدیران زبان و ادبیات فارسی گفت: در این نشست دو روزه که 28 و 29 دی ماه در دانشگاه علامه برگزار می شود، در خصوص توسعه زبان و ادبیات فارسی در سراسر جهان تبادل افکار خواهد شد. همچنین برگزاری این نشست باعث می شود برنامه ریزی جدیدی را برای این هدف آغاز کنیم.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با اشاره به برگزاری آزمون تعیین سطح زبان فارسی در دنیا گفت: برای اولین بار برای زبان فارسی آزمون تعیین سطح داریم. در حال حاضر حدود ۱۰۰ کشور دنیا برای زبان خودشان این آزمون ها را برگزار می کنند و ما تاکنون این طرح را نداشتیم، اما در حال حاضر به همت اساتید دانشگاهی این طرح برنامه ریزی و مصوب شده است و پس از جمع بندی نهایی به مرحله اجرا درخواهد آمد.
وی ادامه داد: همچنین در این نشست بازنگری و تدوین سرفصل های دروس و منابع آموزشی مورد بررسی قرار می گیرد، چرا که ما معتقدیم نباید این سرفصل ها به صورت پراکنده باشد. سومین محور و هدف برگزاری این نشست بازنگری منابع درسی و سرفصل هاست که با حضور این مدیران صورت خواهد گرفت.
سالارآملی اضافه کرد: 82 نفر از 43 کشور دنیا در این نشست حضور دارند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در خصوص تحصیل دانشجویان خارجی در رشته زبان و ادبیات فارسی گفت: در حال حاضر 3336 نفر در دوره زبان و ادبیات فارسی در خارج از کشور تحصیل می کنند که 620 نفر آنها دانشجوی دوره دکتری هستند. همچنین تاکنون برای برگزاری کرسی های ادبیات فارسی و ایران شناسی 222 استاد از سال 62 تاکنون به کشورهای دیگر اعزام شدند که اوج اعزام اساتید در چند سال گذشته بود.
سالارآملی با اشاره به اهمیت برگزاری کرسی های زبان و ادبیات فارسی در کشورهای منطقه گفت: برگزاری این کرسی ها در کشورهایی مانند هندوستان، پاکستان، روسیه و عراق مهم است، چرا که سابقه زبان فارسی دارند.
وی در مورد اطلاعات تکمیلی آزمون سطح بندی زبان و ادبیات فارسی گفت: یک سال است که متخصصین در وزارت علوم در حال بررسی مستندات این آزمون هستند که چهار محور برای آن در نظر گرفته شده و بانک اطلاعاتی از سوال ها در حال ایجاد شدن است؛ تا مشخص کند تا چه حدی می توانیم این آزمون را برگزار کنیم. همچنین سازمان سنجش به عنوان مجری آزمون در نظر گرفته شده است و برنامه عملیاتی این آزمون در حال آماده سازی است، اما باید امکان برگزاری آن را در سایر کشورها داشته باشیم که مصوبه نهایی آن با حضور مدیران زبان و ادبیات فارسی سایر کشورها در نشستی که در دانشگاه علامه برگزار می شود، بررسی خواهد شد.
سالارآملی افزود: 30سخنرانی تخصصی در این نشست داریم و از سه استاد برجسته توسعه زبان فارسی در دنیا تقدیر می شود.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل ادامه داد: هفته آینده روسای دانشگاه های کشور اتریش وارد کشور می شوند که نشست دو جانبه نیز با این افراد خواهیم داشت.
در ادامه پوروفایی، دبیر علمی این همایش در خصوص هدف از برگزاری این همایش گفت: برنامه ریزی های زیادی برای گسترش زبان و ادبیات فارسی در دنیا صورت گرفته که پس از برگزاری کرسی ها در سایر کشورها، در این نشست نتایج آن را بررسی خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه از 43 کشور در این گردهمایی حضور دارند و کسانی که به این نشست می آیند مدیران کرسی های زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه های این کشورها هستند و اغلب آنها تخصص شان در این زمینه است، خاطرنشان کرد: همچنین از کشورهای آمریکایی اروپایی آسیایی و سایر قاره ها نیز در این نشست حضور دارند.