به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست نوبت شامگاهی امشب (دوشنبه) پارلمان و در جریان رسیدگی به لایحه برنامه ششم ماده 142 این لایحه را پس از بحث و بررسی با 179 رأی موافق، 20 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از 215 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، به منظور اجرایی نمودن جداول کمی و احکام این قانون و نظارت بر اجرای برنامه ششم توسعه، دولت مکلف شد گزارشهای نظارتی سالانه برنامه ششم شامل چگونگی تحقق اهداف کمی مندرج در جداول اصلاح شده، احکام برنامههای بخشی و فرابخشی را به همراه لوایح بودجه سنواتی به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
همچنین سازمان برنامه و بودجه مکلف شد امکان دسترسی به شاخصهای کلیدی توسعه عملکرد برنامههای پنجساله و بودجههای سالانه را با تعریف شاخصهای متناسب و محاسبه منظم آنها، حداکثر تا سال دوم اجرای قانون برنامه ششم برای کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی فراهم کند.
طبق مصوبه مجلس، به منظور احیا و تحکیم نظام نظارت در برنامهها اقدامات زیر به عمل میآید:
الف: سازمان برنامه و بودجه موظف است با تعریف نظام جامع نظارت عملیاتی، گزارشهای سهماهه، ششماهه و سالانه را بر اساس وظایف مندرج در قانون برنامه و بودجه، درباره بودجههای سنواتی و برنامه ششم به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.
ب: دیوان محاسبات کشور موظف است به منظور نظارت بر عملکرد برنامه های توسعه و بودجههای سنواتی ( نظارت بر اثربخشی برنامههای اجرایی و فعالیتهای دستگاههای اجرایی) اقدامات لازم را انجام دهد بهگونهای که از سال دوم اجرای قانون برنامه گزارشهای نظارتی خود را به همراه گزارش تفریغ بودجه به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند.
خانه ملتیها در این مصوبه تبصره ماده 2 قانون دیوان محاسبات کشور را اصلاح و مقرر کردند که دیوان محاسبات نسبت به حسابرسی یا رسیدگی تمامی حسابهای درآمد و هزینه و سایر دریافتها و پرداختها و نیز صورتهای مالی دستگاهها از نظر مطابقت با قوانین و مقررات مالی و سایر قوانین مربوط و ضوابط لازمالاجرا از جمله تمامی فعالیتها و درآمد- هزینه و منابع، مصارف شهرداریها، سازمان تأمین اجتماعی و هلالاحمر و واحدهای وابسته به آنها و مناطق آزاد و ویژه و موارد کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی اقدام کند.