به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «مصر» سرزمینی باستانی و محمل حوادث گوناگون تاریخی در سده های مختلف بوده و هنوز هم اتفاقات سیاسی و اجتماعی آن، در دنیای اسلام و حتی جهان، قابل توجه است.
این کشور در شمال شرقی قاره آفریقا واقع شده و شبه جزیره سینا هم که در قاره آسیا قرار گرفته بخشی از قلمرو این کشور محسوب می شود؛ بیشتر جمعیت بیش از ۸۰ میلیون نفری آن در کنار رود نیل زندگی میکنند زیرا بخش عمده مساحت آن از بیابان تشکیل شده و جمعیت پراکنده ای دارد.
اهرام سه گانه از مشهورترین آثار تاریخی مصر هستند که به دوره فراعنه باز می گردند اما سال ها بعد، اثری از آن تمدن باقی نماند و اعراب وارد این کشور شدند؛ مصر در سال ۱۹۵۲ با کودتای بدون خونریزی افسران جوان ارتش علیه ملک فاروق پادشاه کشور صاحب حکومت جمهوری شد اما این پایان تحولات سیاسی نبود زیرا انقلاب سال ۲۰۱۱ به حکومت 30 ساله حسنی مبارک در این کشور پایان داد.
مرسی که بعد از مبارک به ریاست جمهوری مصر رسیده بود هم چندان دوام نیاورد و در جریان کودتای 2013 و تغییرات بسیار، عبدالفتاح السیسی وزیر دفاع سابق مصر به عنوان رئیس جمهور جدید مصر برگزیده شد.
مصر آخرین کشوری است که رود نیل از آن میگذرد و سپس به دریای مدیترانه میریزد به این دلیل در محل پیوستن آن به دریا، دلتای نیل بوجود آمده که سرزمین اصلی کشاورزی این کشور است.
بیشتر مردم این کشور پیرو آیین اسلام و اهل سنت هستند؛ گوناگونی های اجتماعی و فرهنگی هم در بین آنها به وفور دیده می شود.
مجموعه مستند «جاذبه های مصر» در مورد تاریخ، فرهنگ، اجتماع و دیگر ویژگی های این کشور آفریقایی است که طی روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته از شبکه افق پخش خواهد شد.
ساعت 21:30 روزهای 23 و 24 دی ماه برای پخش این مستند در نظر گرفته شده است؛ تکرار نخستین قسمت ساعت 14:30 روز جمعه و بازپخش دومین قسمت هم ساعت های 10:00 و 15:30 شنبه آینده روی آنتن می رود.