کد خبر:۵۷۷۴۱۴
سالارآملی در جمع مدیران گروه‌های زبان و ادبیات فارسی:

انتظار می‌رود اولین آزمون مهارتی زبان فارسی «آمفا» سال آینده برگزار شود

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل گفت: انتظار می‌رود در ۹۶ اولین آزمون مهارتی زبان فارسی تحت عنوان امتحانات «آمفا» برگزار شود و این نقطه عطفی در روند استانداردسازی سطح زبان و ادبیات فارسی در گستره گیتی است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین سالار آملی، قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل صبح امروز در گردهمایی مدیران گروه‌های زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی دانشگاه‌ها و مراکز علمی خارج از کشور تصریح کرد: امروزه یکی از محوری‌ترین فعالیت‌های وزارت علوم توجه به دیپلماسی علمی است که در راس آن توسعه زبان و ادبیات فارسی در اقصی نقاط جهان قرار دارد.

 

وی ادامه داد: زبانی که بر دل‌ها می‌نشیند، لطافت آن پایدار و گلستان آن همیشه خوش و ماندگار است. زبان فرهنگی که ظرفیت پرورش بزرگانی از عهد کهن تا به امروز از فردوسی و سعدی و حافظ و مولانا و هزاران دگر، تا نیما و سهراب و امید و پروین را دارا است.

 

سالار آملی افزود: اگرچه تلاش ما و دیگر دست‌اندرکاران، صدها عضو هیات علمی برجسته، ده‌ها هزار دانشجو در داخل و خارج از کشور است تا مهم‌ترین یادگار و هویت خود و میراث بشری را پایدار نگاه داریم اما همتی دو چندان، تفاهمی صد چندان و تلاشی هزار باره می‌خواهد تا آنچه که استحقاق این زبان و ادب است را برآورده سازیم و این نشست گوشه‌ای از آنچه است که در آرمان‌های خود داریم.

 

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل بیان داشت: در حال حاضر دو گروه همکار یکی با هدایت وزارت متبوع و دیگری به همت ایران دوستان و ایرانیان مقیم خارج از کشور وظیفه خطیر توسعه زبان، ادبیات فارسی و ایران‌شناسی را در دانشگاه‌های دنیا برعهده دارند.

 

وی خاطر نشان کرد: وزارت علوم بیش از ۵۱ کرسی در ۳۱ کشور دنیا  و ۳۶۳۶ دانشجو از جمله ۶۲۰ دانشجو دوره دکتری را در بستر آموزشی و تربیتی خود رشد می‌دهد.

 

سالار آملی گفت: نباید فراموش کرد که در داخل کشور و در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی جمهوری اسلامی ایران حدود ۵۲۲ دانشجوی غیرایرانی در رشته‌های زبان فارسی و ایران‌شناسی در مقاطع مختلف حضور دارند که از این تعداد ۹۰ نفر در مقطع کارشناسی، ۲۷۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۶۲ نفر در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.

 

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل بیان داشت: خوشبختانه استقبال و پاسخ مثبت ۱۶۸ تن از عزیزان به این گردهمایی برای ما افتخار آفرید و متاسفانه به خاطر محدودیت ظرفیت‌ها تنها ۸۱ تن از آنان از خارج از کشور را در جمع خود داریم.

 

وی ادامه داد: حدود یک صد و بیست تن از استادان اعزامی قبلی کرسی‌های زبان فارسی که از ایران اعزام شده بودند نیز به این جمع دعوت شده‌آند تا تجربیات گران سنگ خود را در اختیار همگان قرار دهند.

 

سالار آملی تصریح کرد: در این نشست به غیر از گزارش‌های کشوری، محورهای مهمی به بحث و نظرخواهی گذاشته می‌شود. از جمله این که بعد از حدود یک سال تلاش اساتید دانشگاه‌ها، آزمون استاندارد زبان فارسی آماده ارائه و کسب نظر متخصصان می‌شود.

 

وی خاطر نشان کرد: انتظار می‌رود در ۱۳۹۶ اولین آزمون مهارتی زبان فارسی تحت عنوان امتحانات آمفا برگزار گردد و این نقطه عطفی در روند استانداردسازی سطح زبان و ادبیات فارسی در گستره گیتی است.

 

قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل گفت: بازنگری و تدوین سرفصل‌های درسی و منابع آموزشی کرسی‌های خارج از کشور نیز از جمله مباحث دیگر است که در این نشست بدان پرداخته خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار