به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنایع، معادن و تجارت ظهر امروز در مراسمی تحت عنوان با هم به سوی هوای پاک که به همت سازمان حفاظت محیط زیست و به مناسبت روز ملی هوای پاک برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم هاشمی اظهار داشت: هاشمی مرد توسعه بود و ضمن توسعه به دنبال رفاه مردم بود.
وی با اشاره به اهمیت هوای پاک در زندگی انسان گفت: هر انسان بدون آب و غذا زنده می ماند اما زندگی بدون هوا غیرممکن است.
نعمت زاده با اشاره به اینکه هوای پاک بحث مهمی برای زیست سالم است، گفت: خود انسان ها عامل آلوده کننده اصلی هستند و همان طور که هر انسان قادر به ساختن تکنولوژی های مختلف است می تواند کاری انجام دهد که این تکنولوژی مزایایی هم داشته باشد و از معایب آن بکاهد.
وزیر صنایع، معادن و تجارت با بیان اینکه مراکز تحقیقاتی بزرگی جهان به دو چیز حساسند، گفت: موضوع اول برای مراکز تحقیقاتی در جهان بحث کاهش هزینه تولید سوخت است و بحث دوم بهبود کیفیت است.
وی تصریح کرد: بر این اساس به اعتقاد من ما توانایی آن را داریم که دودکش کارخانه ها و فرآیندهای مربوط به تولید را به گونه ای طراحی کنیم که لطمه ای به محیط زیست وارد نشود.
نعمت زاده تصریح کرد: بر این اساس ما در وزارت صنعت کارهای موثری در مسیر صیانت از محیط زیست انجام دادیم اما این تلاش ها کافی نبوده است. در بخش سیاست گذاری کشور نیز قوانین جاری کشور و مصوبات متعددی وجود دارد که در دولت به تصویب رسیده است و همه ملزم به اجرای آن شدیم.
وزیر صنایع، معادن و تجارت با اشاره به سیاست های پیشگیرانه ابلاغ شده در سال 93 گفت: این سیاست ها در سال 93 ابلاغ و به اجرا گذاشته شد که می تواند شامل هوای پاک هم باشد و این مقوله در دولت تهیه و به استان ها ابلاغ شد.
وی با اشاره به برنامه های راهبردی تدوین شده در مقوله زیست محیطی گفت: طرح جامع مدیریت HSC از نمونه های این برنامه های راهبردی است.
بحث هدف همگرایی محیط زیست مثل برجام نیاز به مذاکره دارد
نعمت زاده با تاکید بر بحث هدف همگرایی محیط زیست بحثی جهانی است که باید مثل برجام برای آن به مذاکره پرداخت و حق خود را وصول کرد، گفت: ما برای دستیابی به این مهم با شهرک های صنعتی چندین جلسه تشکیل دادیم.
وزیر صنایع، معادن و تجارت با تاکید بر اینکه بحث محیط زیست جزئی از صنعت است و ما در وزارت صنعت به دنبال آن نیستیم که از زیر مسائل محیط زیستی شانه خالی کنیم، گفت: برای دستیابی به این مهم ما با کمک خودروسازان آلمانی و اتریشی در حال ساختن موتورهای کم مصرف سه سیلندری هستیم که می تواند مصرف سوخت را به کمتر از پنج لیتر کاهش دهد و در این خصوص یکسری برنامه های آموزشی نیز تدوین شده است.
وی با اشاره به اینکه در مسیر رشد و توسعه صنعت باید هم گام با جهان حرکت کنیم، گفت: برای دستیابی به این مهم خودروهای پایه سی ان جی سوز جایگزین خواهند شد و تا خرداد ماه چهل هزارمین تاکسی جایگزین خواهد شد و امیدواریم این میزان به رقم 60 هزار خودرو برسد و در کلان شهرهای بزرگ قادر به نوسازی کامل ناوگان حمل و نقل باشیم.
نعمت زاده ادامه داد: امروز بیش از صد نوع موتورهای انژکتوری ارائه و تست شده است و ظرف یک سال آینده موتور انژکتوری را در ایران تولید خواهیم کرد.
کاهش سود بازرگانی خودروهای هیبریدی به منظور حمایت از محیط زیست
وزیر صنایع، معادن و تجارت افزود: با همت خانم ابتکار از ابتدای سال 93 سود بازرگانی خودروهای هیبریدی را صفر کردیم و دستورالعمل حمایتی از ساخت این خودروها را ارائه دادیم و از اقدامات دیگر ایجاد زیر ساخت های لازم برای تولید این نوع محصولات است.
وی ابراز امیدواری کرد که بحث خودروهای هیبریدی به صورت سریع رشد کند و خود خودروسازان مسائل محیطی را در نظر بگیرند.
نعمت زاده ادامه داد: در این مسیر وزارت صنایع و معادن از ابتدای سال جاری 15 هزار موتورسیکلت برقی را تولید کرده است.
وزیر صنایع، معادن و تجارت در پایان سخنان خود با اشاره به مسئله مذاکرات صورت گرفته پیرامون مسائل هسته ای و برجام گفت: با قاطعیت اعلام می کنم اگر مذاکرات صورت نمی گرفت ما نه تنها شرایط امروز را برای تولید و پیشرفت نداشتیم بلکه طرف مقابل حتی برنامه ریزی های مدونی برای حمله به کشور کرده بود و این مسائل با مذاکراتی صورت گرفته مهار شد.