اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خرگزاری دانشجو، همایش بینالمللی «گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب» برای نخستین بار همزمان با چند دانشگاه دیگر کشور در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار می شود.
همایش بین المللی گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب دوم بهمن ماه امسال، با سخنرانی روحانی، رئیس جمهور در تهران آغاز به کار خواهد کرد.
پس از برگزاری مراسم افتتاحیه در تهران، این همایش در روز سوم بهمن در چندین محور گوناگون، به طور هم زمان در چند دانشگاه کشور شامل دانشگاه های علامه طباطبایی، شهید بهشتی و الزهرا تهران و پژوهشگاه علوم اسلامی قم، دانشگاه های فردوسی مشهد و بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین ادامه مییابد.
گفت وگوهای فرهنگی ایران و جهان عرب در عرصه اعتدال و عقلانیت، ظرفیتهای علمی ایران و جهان عرب برای تعامل و گفت وگوهای فرهنگی، جایگاه زنان اندیشمند ایران و عرب در گسترش تعامل و گفت وگوهای فرهنگی، جوانان ایران و عرب و جایگاه آنها در گفت وگو و رسانه ها از محورهای اصلی این همایش می باشد.
دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)، با توجه به ظرفیتها و میزبانی دانشجویان جوان عرب از کشورهای گوناگون، مجری برگزاری محور چهارم همایش، با عنوان جوانان ایران و عرب و جایگاه آنها در گفت وگوهای فرهنگی است.
میهمانان خارجی این همایش، که شامل اساتید دانشگاه، اعضای هیات علمی، مقامهای مسئول و وزرای فرهنگ و جوانان کشورهای تونس، عمان، الجزایر، عراق، سوریه، لبنان، کویت هستند عصر شنبه دوم بهمن ماه وارد قزوین خواهند شد، پس از بازدید از بناهای تاریخی شهر قزوین، در ضیافت شام دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) شرکت خواهند کرد.
مراسم افتتاحیه این همایش در قزوین با حضور و سخنرانی حجت الاسلام محمد مهدی تسخیری، رئیس مرکز بین المللی گفت وگوی ادیان و تمدن ها، احسان خزایی رایزن فرهنگی سابق ایران در گرجستان، محمد سعد وزیر سابق جوانان تونس و روح الله بیات معاون امور بین الملل دانشگاه روز سوم بهمن در دانشکده علوم انسانی دانشگاه برگزار خواهد شد و پس از آن همایش در دو پنل تخصصی با مدیریت محسن اسلامی، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و شیرزاد پیک حرفه، عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت.
در پنلهای تخصصی تدارک دیده شده سخنرانان ایرانی و عربی که مقالات آنها در فرآیند داوری پذیرفته شده سخنرانی و سپس، در جلسه عصر استادان ایرانی و عرب به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت و بیانیه نهایی همایش را تنظیم و امضا خواهند کرد.
پس از آن، دبیرخانه دایمی گفت وگوی جوانان ایران و عرب در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) تأسیس خواهد شد و برای تداوم گفت وگو و برگزاری دور بعدی این همایش در کشورهای عربی برنامه ریزی خواهد کرد.
در پایان این همایش در قزوین، میهمانان عرب به همراه نماینده دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) برای برگزاری مراسم اختتامیه همایش رهسپار دانشگاه فردوسی مشهد شده و با گردهمایی در تالار آیینه آستان قدس رضوی که رئیس جمهور نیز در آن حضور خواهد داشت، مشهد مقدس رسماً بهعنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی خواهد شد.