به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام و المسلمین رسول منتجب نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی پیش از ظهر امروز در نشست خبری که با اصحاب رسانه در محل این حزب برگزار شد، اظهار داشت: قرار بود این نشست در یکی دو هفته قبل برگزار شود اما چون با رحلت مرحوم هاشمی رفسنجانی مصادف شد آن را به تعویق انداختیم تا حدی از این ایام عزا فاصله بگیریم.
وی افزود: روزهایی در خدمت تان هستیم و صحبت می کنیم که در سراسر کشور حادثه ناگواری به وجود آمده و آن ارتحال مرحوم هاشمی رفسنجانی است که یک ضایعه و خسارت بسیار بزرگ و جبران ناپذیری به شمار می رود.
منتجب نیا تصریح کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم وجود مرحوم هاشمی رفسنجانی و تاثیرگذاری ایشان در نهضت انقلاب اسلامی و تاسیس نظام جمهوری اسلامی و نهادینه کردن همه امور مربوط به نظام و از همه مهمتر آرامش و اعتدالی که حاکم به جامعه بود نقش بسیار موثر و بی بدیلی را ایفا می کرد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه در غیاب ایشان (مرحوم هاشمی رفسنجانی) کسی نیست که جایگزین نقش آفرینی این شخصیت بزرگ را انجام دهد، ادامه داد: معتقدم باید تلاش کنیم تا این راه و خط مشی که مرحوم هاشمی رفسنجانی به کشور ما و تاریخ انقلاب ارائه کرد باقی بماند؛ اعتدال، دوری از افراط و تفریط، دوری از تحجر و واپس گرایی خط مشی هاشمی بزرگ بود که باید در این کشور باقی بماند هر جناح و هر طرز فکری باید تلاش کند تا اعتدال در کشور حاکم شود چرا که هر گونه افراطی گری از هر جناحی سم مهلک به شمار می رود.
وی با اشاره به تقویت وحدت و انسجام در کشور یادآور شد: باید بتوانیم انقلاب و نظام را به اهداف بلندی برسانیم.
منتجب نیا با اشاره به انتخابات آتی تاکید کرد: در آستانه انتخابات بسیار حساس و سرنوشت سازی در اردیبهشت ماه 96 هستیم. دو انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و انتخابات شوراهای شهر که هر دو به نوبه خود بسیار مهم و تعیین کننده هستند باید همه برای نقش آفرینی و برگزاری انتخاباتی پرشکوه مردمی و آبرومند تلاش کنیم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: دولت آقای روحانی توانسته است گام های بلندی را بردارد آقای روحانی باید بتواند در ماه های پایانی دولتش به خدمات بیشتری بپردازد و باید تلاش کنیم برای دوره آینده ایشان همچنان این سمت را برعهده بگیرد و کارهایی که آغاز کرده را به پایان برساند.
وی با بیان اینکه هر دولت و مسئولی ضعف ها و اعتقاداتی دارد، بیان داشت: اگر ازدولت یازدهم حمایت کرده و می کنیم به معنای این نیست که دولت آقای روحانی مطلق و بدون اشکال و ایراد است اما با توجه به شرایط موجود کشور بهترین بهترین گزینه برای ریاست جمهوری در انتخابات 92 و همچنین انتخابات 96 را آقای روحانی دانسته و می دانیم.
منتجب نیا تاکید کرد: باید سعی کنیم ضعف های موجود برطرف شود دولت نیز با حوصله و سعه صدر انتقادات وارده را مورد توجه قرار دهد آقای روحانی باید انتقادات به جا را بپذیرد را و حامیان نیز ضمن حمایت از دولت دست از نقادی برندارند تا ان شاالله دولت آینده جامع تر باشد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی افزود: دولت آینده باید به لحاظ گزینش افراد و همچنین پیش گرفتن سیاست ها به سمت کمال پیش برود نباید درصدد تخریب یکدیگر باشیم بلکه باید در مسیر رسیدن به کمال مساعدت کنیم.
وی تصریح کرد: اصلاح طلبان انسجام کاملی دارند و برنامه ریزی و تلاش می کنند تا نقش تاریخی خود مانند انتخابات 92 و 94 را در انتخابات آتی ایفا کنند. حزب اعتماد ملی نیز به عنوان یک حزب پرقدرت و فراگیر در این عرصه نقش موثری داشته و خواهد داشت و در کنار سایر اصلاح طلبان با انسجام کامل در انتخابات 96 شرکت می کنیم.
منتجب نیا در پاسخ به سوالی پیرامون جایگزینی ناطق نوری و ایفای نقش وی به جای مرحوم هاشمی رفسنجانی اظهار داشت: خداوند ویژگی هایی به آقای هاشمی داده بود که کسی نمی تواند جایگزین ایشان شود همان طور که آقای ناطق نوری ویژگی هایی از قبیل مردانگی و سابقه انقلابی دارد و در حد خودش محبوب است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه باید در شرایط خاص خیرالموجودین را انتخاب کنیم، افزود: ضمن اینکه کسی جای هاشمی را نمی تواند بگیرد باید بدانیم که شخصیت هایی همچون آقای ناطق رئیس دولت اصلاحات شخصیت های بسیار محبوبی هستند و می توانند همچون گذشته نقش خود را ایفا کنند.
وی با تاکید بر اینکه فکر نمی کنم از میان مجموعه بتوان یک فرد را انتخاب کرد که جایگزین هاشمی شود، تصریح کرد: چرا که شخصیت های محوری انتصابی نیستند و به مرور زمان محبوب و اثرگذار می شوند هر یک از این شخصیت ها با وجود اینکه محوری هستند اما باز هم جای خالی هاشمی خالی خواهد بود.
منتجب نیا در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: موضوعی که بارها بزرگان آن را مطرح کردند و این حقیر بر آن همواره تاکید داشته اند اینکه آنچه به صلاح است و می تواند وحدت ملی و پتانسیل ایجاد کند اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط در وهله اول و وحدت و صمیمیت در گام بعدی است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با تاکید بر لزوم پرهیز از افراطی گری در کشور تصریح کرد: نباید به دلیل داشتن یک اندیشه خاص تلاش کنیم که حرکات تند و افراطی در جامعه را تقویت کنیم حرکت تند از سمت هر کس و هر جناحی باشد برای جامعه مضر است بنای ما این نیست که راه جاهلانه را طی کنیم همه ما طرفدار علم، ترقی و تکامل هستیم و به همین دلیل با حفظ اندیشه و گرایشات باید از افراط و تفریط بپرهیزیم.
وی با بیان اینکه انسان جاهل نمی تواند معتدل باشد یا افراط می کند یا تفریط خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم که جامعه پاره پاره و شقه شقه شود برخی مرزبندی های غیراصولی وحدت ملی را خدشه دار می کند.
منتجب نیا ادامه داد: وحدت با شعار دادن و بخشنامه صادر کردن حاصل نمی شود وحدت مقدمات و عواملی دارد که باید برای به وجود آمدن این اتحاد و انسجام در جامعه تلاش کنیم این در حالی است که متاسفانه در جامعه ما اختلاف سلیقه منجر به دعوا و کش مکش می شود و رقابت را با عداوت و دشمنی اشتباه می گیریم باید این فرهنگ را به وجود بیاوریم که با داشتن سلایق مختلف و رقابت با یکدیگر اما همواره وحدت ملی را مورد توجه قرار دهیم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی افزود: همان گونه که همواره نشان دادند در بزنگاه ها می توانیم وحدت را به وجود آوریم باید این عوامل را در نظر بگیریم تا با ایجاد وحدت جای خالی آقای هاشمی تا حد امکان جبران شود این در حالی است که صددرصد نمی توان این جای خالی را پر کرد.
وی با بیان اینکه گفتگوی ملی به وحدت و تعامل و تعادل برمی گردد، تصریح کرد: بعد از رحلت حضرت امام مقام معظم رهبری تاکید کردند که جناح ها بنشینند و با هم تعامل و گفتگو کنند جلساتی نیز بین مجمع روحانیون مبارز و جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد که به نتیجه هم نرسید اما زمانی که وحدت ایجاد شود مردم انگیزه پیدا می کنند و وارد صحنه می شوند.
منتجب نیا با بیان اینکه حضور مردم در عرصه باعث می شود که رای خاکستری نداشته باشیم، افزود: در گذشته گاهی به دلیل برخی اختلافات و تنگ نظری ها در بعضی از انتخابات جمعیتی شرکت نکرد اما اگر تعادل و رقابت سالمی ایجاد کنیم رای های مختلف به صندوق ریخته می شوند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی در پاسخ به اینکه آیا اصلاح طلبان آلترناتیوی برای آقای روحانی همچون آقای عارف در نظر گرفته اند؟ گفت: اتفاق نظر روی یک فرد به معنای نداشتن نیروهای دیگر نیست ممکن است در جامعه برای یک کار ده نفر را صالح بدانیم ولی در میان آنها یک فرد مناسب ترین باشد یعنی اولویت شماره یک باشد قطعا حکم عقل این است که سراغ آن گزینه برویم اگر نشد سراغ گزینه شماره دو تا الی آخر.
وی تصریح کرد: اگر آقای روحانی چه در سال 92 و چه در آینده مطرح می شود به معنای این نیست که اصلاح طلبان نیروی شایسته ای ندارند اما با توجه به شرایطی که در کشور حاکم است در سال 92 آقای روحانی بهترین گزینه تشخیص داده شد در سال 96 گرچه هنوز تصمیم مصوب و جلسات شورای عالی سیاست گذاری یا حزبی اصلاح طلبان گرفته نشده اما آنچه استنتاج می شود مناسب ترین گزینه و اولویت اول آقای روحانی است.
منتجب نیا تاکید کرد: ان شاالله مشکلی پیش نیاید و ما به آقای روحانی اکتفا کنیم. آقای عارف و دیگر دوستان به نوبه خودشان شایستگی دارند اما فعلا نظرها روی آقای روحانی متمرکز است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به رمز پیروزی اصلاح طلبان آن را وحدت و انسجام برشمرد و ادامه داد: رمز پیروزی اصلاح طلبان وحدت و انسجام است. اصلاح طلبان با پشت سر گذاشتن اتفاقات تلخ و شیرین به این نتیجه رسیدند که اختلاف نظرات داخلی شان را بین خود حل کنند و به وحدت برسند از این رو در سال 92 و 94 میوه این تجربه شیرین را چیدند و همین قصد نیز در 96 وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: سازوکار شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان ترکیبی از دبیران احزاب و برخی شخصیت های ملی است که یکی از آنها مرحوم هاشمی رفسنجانی بود و در حالی حاضر شخصیت های دیگری هستند که اصلاح طلبان و اعتدال گرایان را در کنار هم قرار دهند تا با تبادل نظر به وحدت برسند.
منتجب نیا با بیان اینکه جلسات شورای هماهنگی اصلاح طلبان همچنان برگزار می شود، یادآور شد: آئین نامه آن موجود است و در سراسر کشور فعالیت خود را انجام می دهد اما در عین حال سال 94 دوستان به این نتیجه رسیدند که یک تعداد از شخصیت های اثرگذار در کشور که در قالب احزاب نمی گنجند اما بسیار در شهرها و استان ها تاثیرگذاری دارند اقدامی صورت گیرد که همه آنها جمع و جذب شوند و طرح شورای عالی سیاست گذاری را مطرح و پیشنهاد از سوی شورای هماهنگی شد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با تاکید بر اینکه شورای هماهنگی احزاب پیشنهاد کرد تا شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان تشکیل شود، یادآور شد: بنا بر این بود تا محوریت احزاب حفظ شود اما گلایه ای که وجود داشت و هنوز هم پابرجاست این بود که به شخصیت های حقیقی بیش از اندازه بها داده شد و به احزاب آن بهای مناسب در شورای عالی داده نشده است این گلایه از سوی احزاب به ویژه حزب اعتماد ملی مطرح شد کارهایی انجام گرفته که تا حدی این روند تعدیل شده است.
وی ادامه داد: اکنون درصد حضور شخصیت های حقوقی و احزاب در این شورا بیشتر است انتخابات سال 94 تمام شده اما هنوز اشکالاتی وارد است و قرار نیست که این وحدت خدشه دار شود.
منتجب نیا بیان داشت: گلایه ها وجود دارد اما همه متفق القول هستند که بتوانند با وحدت این کار را پیش ببرند از این رو شورای هماهنگی در جای خود فعالیت دارد و شورای سیاست گذاری احزاب نیز کار خود را انجام می دهد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی یادآور شد: حزب اعتماد ملی فعالیت های مستقل حزبی اش را انجام داده و می دهد. اکنون آقای رسولی پناه، رئیس کمیته انتخابات هستند و شورای مرکزی و کمیته های تعامل و دفاتر نیز فعال هستند و برای اینکه ارتباطی بین حزب و شورای سیاست گذاری به وجود بیاید کمیته ای به عنوان کمیته تعامل شکل گرفته که این ارتباط ها در آنجا برقرار می شود.
وی تصریح کرد: در جلسات شب گذشته حزب مقرر شد که حضور پررنگ در این کمیته داشته باشیم از آقای اسماعیل گرامی مقدم درخواست کردیم که تا عضو ثابت در کمیته تعامل باشد و هر زمان که بنده نیز توانستم در آنجا حضور پیدا کنم.
منتجب نیا تاکید کرد: زمانی که بنای ما بر حسن نیت اجماع و اتفاق نظر است می شود هویت و جایگاه احزاب را حفظ کرد و در عین حال به وحدت و اجماع برسیم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی درباره سازوکار اصلاح طلبان برای انتخابات خبرگان بعد از رحلت مرحوم هاشمی بیان داشت: همان طور که اصلاح طلبان در زمان حیات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت می کردند نیز نامزد معرفی خواهند کرد اما با توجه به اینکه هنوز زمان انتخابات میان دوره ای مشخص نیست باید توافقی بین شورای نگهبان و وزارت کشور برای برگزاری انتخابات پیش بیاید و هر گاه زمان آن شود اصلاح طلبان وارد صحنه خواهند شد و کاندیدای مورد نظرشان را معرفی می کنند.
وی در پاسخ به اینکه اعلام انصراف دبیر کل حزب اعتماد ملی در انتقاد به شورای عالی سیاست گذاری صورت گرفته است یا خیر بیان داشت: سلسله انتقاداتی به شورای عالی سیاست گذاری در سال 94 برای انتخابات مجلس وجود داشت و این مسئله موجب شد که به بحث بنشینیم که در سال 96 چگونه با آنها ارتباط داشته باشیم.
منتجب نیا افزود: دوستان ما تاکید داشتند که باید جایگاه احزاب در شورای سیاست گذاری ویژه باشد تا بیشترین تاثیرگذاری را احزاب ایفا کنند اما چون نحوه ارتباط مورد اختلاف نظر بود این اختلافات در درون هر جمعی طبیعی است متاسفانه این اختلاف نظرهای خانوادگی و درونی نمی دانم از چه طریقی اما به رسانه ها کشیده شد و تیتر بسیاری از روزنامه ها شد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی تصریح کرد: برای کسی که دامنه وسیعی مانند اعتماد ملی دارد دارای 65 عضو اصلی، الی البدل و بازرس است و همچنین مسئولیت های کلیدی بعد از انقلاب داشته طبیعی است که از تعدادی اندیشمند و صاحب نظر اختلاف نظر به وجود آید اما نباید اختلافات داخلی هرگز به رسانه ها کشیده شود بنابراین این مسئله موجب شد که نگران شوم و شخصا از دبیر کل حزب تقاضا کردم که فکری برای این موضوع کند.
وی یادآور شد: دبیر کل حزب اعتماد ملی مصلحت دید که با تهیه نامه ای از این سمت انصراف دهد و بگوید که اختیار را به اعضا می سپارد که آنها تصمیم گیری کنند آن گونه که برای من نقل کردند به این نتیجه رسیده بودند که اگر اختیار را به اعضای حزب بسپارند و دبیر کل داشته باشند که در حصر نباشد این اختلافات به وجود نمی آید و رسانه ای نمی شود.
منتجب نیا یادآور شد: استعفای دبیر کل حزب اعتماد ملی اعلام شد و شورای مرکزی با حضور اعضای این شورا جلسه ای برگزار کرد که حدود 44 نفر حاضر بودند و به اتفاق استعفای وی را رد کرده و نپذیرفتند که به تبع بنده جایگزین دبیر کل هستم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی تاکید کرد: تقاضا داریم که رسانه ها در این زمینه همکاری کنند و اگر درون خانواده احزاب اختلافی وجود دارد آنها را به رسانه ها نکشانند و دامن نزنند.
وی تصریح کرد: ملت و نظام با فقدان مرحوم هاشمی پشتیبان خود را از دست داده است اما اینکه این فقدان تاثیر منفی یا مثبتی در انتخابات پیش رو می گذارد بستگی به مدیریت جناح های مختلف در کشور دارد از این رو برای افزایش آرای روحانی باید از مدیریت ها استفاده کنیم که امیدواریم بزرگان این کار را انجام دهند.
منتجب نیا در بخش دیگری از سخنانش پیرامون تشییع پیکر آیت الله هاشمی یادآور شد: برخی نهادها آمار حضور ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفری در این تشییع دادند.
وی در پاسخ به اینکه برخی خبرها حاکی از این است که مسعود پزشکیان یکی از گزینه های اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری آتی است، گفت: ضمن ادای احترام به آقای پزشکیان که از نیروهای خوب محسوب می شود و مسئولیت نایب رئیسی مجلس را بر عهده دارد باید گفت این مباحث گمانه زنی و سلیقه ای است و تا این لحظه در مجامعی که بر روی کاندیداها تصمیمی می گیرند، هنوز حتی نسبت به روحانی هم بحث و نظری ارائه نشده است و اینکه چه کسی کاندید باشد همه به صورت زبانی بیان می شود البته آقایان عارف و پزشکیان و دیگر افرادی که از آنها نام برده می شود از نیروهای خوب اصلاح طلب به شمار می روند.
قائم مقام حزب اعتماد ملی تصریح کرد: دامنه انتخابات شورا و ریاست جمهوری متفاوت است و ما برای هر دو انتخابات برنامه ریزی هایی داریم هرچند شوراهای شهر بسیار وسیع است و در حوزه های کوچک عواملی مانند قومیت ها در آن دخیل هستند که سازوکار خود را می طلبد و معتقدیم باید در مجموع در دو انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری سرمایه گذاری کنیم.
وی درباره ارزیابی اش از معرفی کاندیدای زن احتمالی برای انتخابات 96 از سوی اصولگرایان بیان داشت: به موازات کاندیداتوری مردها باید از خانم ها هم در همه دوره های انتخابات کاندیدا داشته باشیم و در سال ۹۴ در جلسات مطرح شد که ۳۰ درصد فهرست انتخاباتی را باید خانم ها تشکیل دهند و در هیئت رئیسه شورای سیاست گذاری تلاش شد تا هر چه می توانید خانم ها وارد صحنه شوند که در تهران ۸ نفر بیشتر موفق به ورود نشدند.
منتجب نیا ادامه داد: رجال سیاسی به عنوان یکی از شروط برای کاندیدا شدن انتخابات که در قانون اساسی آمده معتقدیم این رجال بحث جنسیتی را ملاک قرار نداده بلکه ملاک شخصیت های سیاسی است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی ادامه داد: در دوره های گذشته همیشه دوستان در اظهارنظرهای خود بر این تاکید کردند اما نه اصولگرایان می پذیرفتند و نه شورای نگهبان این در حالی است اخیرا که بین اصولگرایان این مسئله مطرح شده و سخنگوی شورای نگهبان اظهار نظری در این باره داشتند این بارقه امیدی است برای همه که خانم ها هم می توانند در کشور ما کاندیدای ریاست جمهوری شوند.
وی افزود: گویا تجدید نظری در زمینه رجال سیاسی صورت گرفته که این را به فال نیک می گیریم و امیداریم در انتخابات سال ۹۶ خانم های ما برای کاندیدا شدن ریاست جمهوری وارد عرصه شوند.
منتجب نیا یادآور شد: در سال ۸۸ و تا سال ۹۲ مشکلات زیادی داشتیم و به ما اجازه فعالیت نمی دادند و حتی در سال ۸۸ به دفتر مرکزی حزب حمله کردند و اموال ما را بردند که هنوز هم به ما برگردانده نشده است علی رغم اینکه به وزیر محترم اطلاعات نامه نوشتیم و قول دادند تا اموال و مدارک و اسناد به ما برگردانده شود و بعد از آن تشکیل جلسه برای ما ممنوع شد و حتی اجازه ندادند جلسه ضیافت اعضای حزب برگزار شود.
قائم مقام حزب اعتماد ملی تصریح کرد: حزب در سال ۹۲ بدون تابلو وارد صحنه شد و طبق آمار در انتخابات ریاست جمهوری بیشترین حضور تشکیلاتی را حزب اعتماد ملی داشت. در بسیاری از استان ها و شهرستان ها مسئول ستادها از اعضای ما بود و بیشترین نقش را در استان ها و شهرستان ها ایفا کرد.
وی یادآور شد: بعد از انتخاب آقای روحانی فضا تغییر پیدا کرد و احزاب توانستند فعالیت شان را بیشتر کنند و حزب اعتماد ملی موانع گذشته را پشت سر گذاشت. با توجه به اینکه مزاحمت هایی برای برخی از اعضا و دفتر ما در تهران پیش آمد اما اکنون مشکلی نداریم و ریاست جمهوری و همه با دید احترام به حزب نگاه می کنند و در جلسات دعوت می شویم.
منتجب نیا درباره برگزاری کنگره حزب گفت: کنگره در زمان خود برگزار می شود و طبیعی است که هر حزبی باید در زمان مناسب آن را برگزار کنند. مشکلات باعث شدند تا زمان برگزاری کنگره عقب بیفتد از این رو در شرایط قبل از انتخابات مناسب نمی بینیم که کنگره را برگزار کنیم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی در پایان خاطرنشان کرد: روحانی قدم های بسیار بلندی برداشت و برجام نقطه عطف در کشور ما محسوب می شود که البته تصمیم کلی نظام بود که با همت پیگیری دولت یازدهم و گروه مذاکره کننده انجام شد. سالگرد برجام را گرامی می داریم و تقاضا می کنیم همه دست به دست هم دهند و اگر آمریکا بدعهدی داشته کاری نکنیم که تلاش های نظام زیر سوال برود.