گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه صنعتی شریف، زمستان شلوغ و پرماجرایی را پشت سر میگذارد. پس از دعوت این گروه از اصغر فرهادی برای شرکت در اردوهای جهادی، و حضور تعدادی از اعضای این گروه در دیدار نخبگان دانشگاه شریف با رهبر انقلاب، حالا نخستین اردوی جهادی «زمستانی» این گروه، و یکی از معدود اردوهای جهادی زمستانی کشور، از چهارم بهمنماه آغاز شده و قرار است تا دوازدهم بهمن ماه در شهرستان «زیرکوه» استان خراسان جنوبی ادامه یابد. جایی که شبهایش، گاهی دمای زیر صفر درجه را نیز به خود میبیند. با این حال اما به گفته مجید جاودانی، دانشجوی ورودی 91 مهندسی صنایع دانشگاه شریف و مسئول گروه جهادی، ثبت نام برای اردو تقریباً یک و نیم برابر ظرفیت آن انجام شده و در نهایت، 60 نفر از برادران و 20 نفر از خواهران، در این اردو حاضر خواهند بود. اردویی که محورهای گوناگونی برای خدمترسانی به مردم یکی از محرومترین مناطق ایران دارد.
جاودانی درباره پروژههای تدارک دیده شده در بخش عمرانی برای این اردو میگوید:« در بخش عمرانی ما چندین پروژه را مد نظر داریم. یکی احداث کانال آبرسانی به زمینهای زراعی روستای محمدآباد، از توابع زیرکوه خراسان جنوبی است.همچنین پروژه احداث آبشخور برای دامهای روستای «بقرایی» را نیز مدنظر داریم که انجام دهیم.» او همچنین از پروژهای جدید و متفاوت خبر میدهد که قرار است توسط این گروه جهادی در منظقه زیرکوه اجرایی شود:« احداث بارگاه زرشکخشککن در روستای «فخر آباد» هم از پروژههای جدید ماست. حدود 90 درصد زرشک کل کشور در استان خراسان جنوبی تولید میشود و از این حیث، زرشک محصولی استراتژیک در این منطقه است. اکثر کشاورزان شهرستان زیرکوه هم کشت زرشک انجام میدهند و بنابراین افزایش بهرهوری این محصول در منطقه حائز اهمیت است. «بارگاه زرشکخشککن» که ما در این اردو قصد ساخت آن را داریم چندین مزیت برای کشاورزان منطقه دارد. اول اینکه به زرشک اصطلاحاً حالت «پفکی» میدهد و باعث افزایش قیمت و کیفیت محصول میشود. دوم اینکه مقاومت و ماندگاری محصول بیشتر میشود و زرشک را تا یکسال حفظ میکند. در واقع به کشاورز این فرصت را میدهد که محصول را نگهداری کند و هر زمان که خواست با قیمت مناسب بفروشد. مزیت سوم هم جلوگیری از دزدی زرشک است که متاسفانه در برخی روستاهای منطقه معضلی جدی است.»جاودانی البته تاکید دارد که بیش از ساخت این بارگاه، برای گروه جهادی ترویج فرهنگ استفاده از این امکان جدید، و در نهایت ارتقای بهرهوری کشاورزی منطقه اهمیت دارد.
یکی از نکات برجسته در اردوهای جهادی دانشگاه شریف، نگاه اشتغالآفرین و اقتصادی به پروژههاست. این نگاه چطور توسط گروه جهادی پیگیری میشود؟:«پیش از برگزاری هر اردو، تیم شناسایی متشکل از دانشجویان دانشگاه شریف،خاصه دانشجویانی که نگاه اقتصادی دارند، راهی منطقه میشوند. این تیم شناسایی تلاش میکند پروژهها را با نگاهی به وضعیت معیشتی روستاها و احیای کشاورزی منطقه تعریف کند.ما تلاش میکنیم پروژههای گروه در نهایت تولید ثروت و بهرهوری سرمایه در مناطق محروم را تقویت کند.»
مسئول گروه جهادی شهید وزوایی درباره برنامههای فرهنگی و آموزشی این اردو هم توضیحاتی دارد:« تیمهای آموزشی ما در سه روستا و چهار مدرسه مستقر خواهند بود و برای پایههای دهم، سوم دبیرستان و پیشدانشگاهی برنامههای آموزشی خود را اجرا خواهند کرد. گسترش فرهنگ کتابخوانی و برگزاری برنامههای مطالعه هم از اولویتهای فرهنگی گروه در ایام اردو است. در واقع نگاه ما به دانشآموزان صرفاً نگاه آموزشی نیست و قصد داریم در بحثهای فرهنگی هم فعالیتهایی را همراه با دانشآموزان داشته باشیم. » تعداد تیمهای آموزشی گروه جهادی شهید وزوایی نسبت به دوره قبل سهبرابر شده است.
برنامههای پزشکی این گروه، در اردوی قبلی با حواشی زیادی همراه بود و در نهایت منجر به پیگیری یگ پرونده مهم در حوزه سیاستهای کلان جمعیتی کشور شد. آیا در این دوره نیز گروه جهادی شهید وزوایی برنامهای در حوزه پزشکی دارد؟ جاودانی پاسخ میدهد:« در این دوره با همکاری دانشگاه علومپزشکی بیرجند مقرر شد یک تیم حرفهای متشکل از پنج دندانپزشک، سه ماما و دو پزشک عمومی در روستای «چشمهبید» ،که تقریباً محرومترین روستای منطقه است، حاضر شوند و به معاینه و معالجه اهالی بپردازند.»
تعطیلات بین دوترم از راه رسیده. تعطیلاتی کوتاه که عموم دانشجویان ترجیح میدهند آن را در کنار خانواده و به استراحت بگذرانند. با این حال اما، تیم جهادی شهید وزوایی دانشگاه شریف، از همین فرصت کوتاه هم به سادگی نگذشته و بساط اردوی جهادیاش را، در سرمای زیر صفر ِ بهمنماه ِ کویر هم، پهن کرده است. هنوز اصغر فرهادی پاسخی به نامه گروه جهادی شهید وزوایی نداده و مشخص نیست برای رفع محرومیت در کشور، به دنبال کار عملی و جهادی هست یا خیر. این بچهها اما اهل منتظر ایستادن نیستند. کارشان را شروع کرده اند. جایی، در 20 کیلومتری مرز افغانستان. جایی که فرزندان شهدای مبارزه با طالبان،انتظارشان را میکشند.