به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ «سما» جشنواره ای است که می خواهد از طریق ابزار مهم سینما در هزاره جدید نگاه مخاطبان را آسمانی کند؛ همانند عنوانش که معنایی رو به بالا دارد و از ترکیب سه حرفی از نام از سید مرتضی آوینی برگرفته شده است. این جشنواره با موضوع سبک زندگی اسلامی چند سالی است که با استقبال مخاطبان به ویژه نسل جوان مواجه شده و به نظر می رسد می خواهد در حوزه سینمای انقلاب اسلامی با نگاهی حرفه ای فعالیت کند.
ابوالفضل جلیلی از مریدان و دوستان سید شهیدان اهل قلم و از مهم ترین فیلمسازان شناخته شده سینمای ایران در آوردگاه های جهانی طی گفت و گویی با خبرگزاری دانشجو؛ درباره برگزاری سومین دوره جشنواره فیلم «سما» گفت: «جشنواره فیلم سما اگر به درستی نشانه شناسی شود و بتواند در مسیر پیش رو از ظرفیت ها به خوبی استفاده کند توان در اختیار داشتن قابلیت های بسیاری برای عرصه فرهنگ و هنر دارد و از این نظر لازم است تا به این جشنواره با نگاهی امیدوارانه نگاه کرد.»
ابوالفضل جلیلی که از جمله هنرمندان شاخصی بود که در دوره های پیشین جشنواره «سما»به عنوان عضوی از هیات انتخاب همکاری داشت، درباره اهمیت برگزاری جشنواره ای با موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی گفت: «موضوع سبک زندگی اسلامی ایرانی با توجه به دین و آئین ما باید بیشتر از این در سینمای کشورمان و در قالب های مختلف هنری مورد توجه قرار بگیرد و نکته مهم آگاهی سازی مخاطبان از چگونه زیستن و توجه به شیوه اصیل زندگی نزد مردمان ایران است. امروزه سبک زندگی به دلیل مخاطرات جهان مدرن دچار سوء برداشت هایی شده و برخی ها برای انتخاب شیوه های زندگی دچار بیگانگی شده اند. از این جهت سینما می تواند از طریق تصویری درست نگاه آدمیان را زلال کند و آن ها را به اصل و اساس خود نزدیک سازد.»
کارگردان فیلم «رقص خاک» درباره برگزاری بهتر جشنواره فیلم سما در سومین گام عنوان کرد: «باید از طریق مشاوره با کارشناسان مربوطه و گزینش آثار مناسب جشنواره را با کیفیت بالایی برگزار کرد و در کنار نمایش آثار، میزگردها و برنامه هایی را هم برای افزایش آگاهی مخاطبان ترتیب داد. جشنواره «سما» باید بتواند خروجی مناسبی برای فرهنگ و هنر و معرفت این دیار به همراه داشته باشد و با توجه به شناختی که از مجموعه دارم این مساله امکان پذیر است.»
ابوالفضل جلیلی در پاسخ به این که چه پیشنهادی برای فیلمسازان جوان برای حضور در جشنواره «سما» دارد، عنوان کرد: «فیلمسازان جوان امروزی آگاه و خلاق و با استعداد هستند و باید باورشان کرد و آن ها را مورد حمایت قرار داد تا آثار مناسبی را تولید کنند. من فکر می کنم شاهد فیلم های خوبی از سوی فیلمسازان جوان باشیم همان گونه که در دوره های گذشته که من جزو داوران بودم شاهد وجود استعدادهای قابل توجهی در جشنواره «سما» بودم.»