به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ جشنواره فیلم کوتاه «سما» با اعلام فراخوان آثار برای علاقمندان به حوزه سینما گام به سومین مرحله از برگزاری اش گذاشته است و تلاش گروه اجرایی از ماه ها پیش از برگزاری این رویداد مهم فرهنگی هنری برای برپایی جشنواره ای درخور مخاطبان جدی سینما و متعهدان فرهنگی است. در دوره های پیشین جشنواره «سما»، جدا از نمایش آثار جوانان خلاق عرصه فیلمسازی که علاقمند به ارائه دیدگاه های هنری خود درباره سبک زندگی اسلامی ایرانی بودند، کارگاه های بسیار مفید سینمایی و نشست ها و برنامه های مرتبط با اهداف جشنواره که پویایی و تعالی نسل جوان سینما است، برگزار شد و از هنرمندان گرانقدری هم تجلیل به عمل آمد که از جمله آن ها رسول ملاقلی پور یکی از صادق ترین و مومن ترین فیلمسازان سرزمین ایران بوده است که در مراسمی پُرشور یاد و خاطره رسول سینمای ایران با حضور خانواده محترمش و به خصوص فرزند هنرمندش گرامی داشته شد.
علی ملاقلی پور در اولین گام سینمایی اش فیلمی با مختصات سبک و شیوه زندگی را تولید کرد؛ «قندون جهیزیه» که مخاطبانی بسیار یافت و در جشنواره فیلم «سما» نیز به نمایش درآمد.
علی ملاقلی پور که این روزها به دنبال یافتن سرمایه گذار برای فیلم تازه اش می باشد، در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو درباره ویژگی های برگزاری جشنواره فیلم کوتاه «سما» گفت: از این که جشنواره ای همت کرده و درباره موضوع مهم نوع زندگی که امروزه جامعه ایرانی را تهدید می کند، برنامه هایی را تدارک می بیند به خودی خود قابل ارزش است و جشنواره «سما» می تواند خللی که در این زمینه در سینمای ایران وجود دارد را پُر کند.
علی ملاقلی پور ضمن اشاره به این که باید ارزش های اصیل زندگی اسلامی ایرانی در آثار تولیدی مورد توجه قرار بگیرد، افزود: البته آثاری بوده اند که در زمینه سبک و نوع زندگی با اصالت مردم ایران ساخته شدند اما باید بیشتر در این زمینه گام برداشت و جشنواره «سما» باید بتواند باعث تسریع در روند تولید آثاری با موضوع سبک زندگی و ایجاد انگیزه برای فیلمسازان جوان شود.
این فیلمساز که سال های بسیاری را در سینمای ایران در مسئولیت های مختلفی فعال بوده است، ادامه داد: فکر می کنید چرا هنوز مردم فیلم های مرحوم حاتمی را دوست دارند؟ چون ایشان روح و معنویت ایرانی را به خوبی در آثارش نشان می داد و از نوع روابط شخصیت ها تا معماری و هویت ایرانی را در فیلم هایش می توان یافت.
کارگردان فیلم «قندون جهیزیه» که این روزها در تدارک ساخت مستندی سیاسی است، ادامه داد: مردم فیلم هایی را که درباره سبک زندگی باشد، نیاز داشته و دوست دارند. مثلا هنگامی که من فیلم «قندون جهیزیه» را ساختم خیلی از مخاطبان استقبال کردند و برخی ها دیدند که می توان به شیوه دیگری هم در جهان امروز زندگی کرد، چون شخصیت های زن و مرد فیلم «قندون جهیزیه» پای هم ایستادند و سختی ها را به دلیل احترام و علاقه به هم پشت سرگذاشتند و این مساله مهمی است. در حالی که ما در آثار غربی و برخی ساخته ها می بینیم که انواع خیانت ها و عشق های مثلثی و نامناسب در حال ترویج است.
علی ملاقلی پور در پاسخ به این که براساس چه دغدغه ای در اولین ساخته اش به سراغ نورافکندن به نوع و شیوه زندگی اصیل ایرانی بوده و چه میزان در این باره دغدغه دارد، عنوان کرد: حتما برایم مهم بوده است چون دنیای جدید گاهی موجب می شود که برخی موارد مهم از یاد برخی ها برود. ما هنگامی که از سبک زندگی سخن می گوییم به نظرم باید اول به اسلامی بودن آن اشاره کنیم و بعد ایرانی بودنش، چرا که توجه به اسلام باعث می شود که درست زندگی کنیم و سبک زندگی اسلامی ایرانی در زمینه های مختلفی مانند رعایت حق دیگران، فراهم کردن نان حلال، توجه به ارکان خانواده، راست گویی و عدالت کاربرد می یابد.
کارگردان فیلم «قندون جهیزیه» در پاسخ به این که چه پیشنهادی برای برگزاری بهتر سومین دوره از جشنواره فیلم «سما» دارد، عنوان کرد: به نظرم باید در کنار نمایش فیلم ها نشست ها و میزگردهای بسیاری هم درباره سبک و نوع زندگی برگزار شود و با استفاده از کارشناسان آگاه در این زمینه به مخاطبان درباره شیوه های درست زندگی اطلاع رسانی شود تا مخاطبان از ارزش و اعتبار سبک زندگی اسلامی ایرانی بیشتر آگاه شوند.
امیدواریم اسلامیت رو ترویج بدن در فیلمهاشون.