اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، داوود گودرزی، رئیس سازمان بسیج دانشجویی در کانال تلگرامی خود نوشت:
یکی از مسائل مهم جریان انقلابی سیاست ورزی انقلابی است؛ به این معنا که بایدها و نبایدهای ورود ما به عرصه فعالیت های سیاسی و اجتماعی چیست ؟ و در چه چارچوبی باید حرکت کنیم که دچار افراط و تفریط نشویم ؟ یکی از شاخه های مهم این موضوع رفتار با بزرگان انقلاب است که بصورت اجمالی نکاتی را ارائه میکنم:
در مواجهه با چهرههای سیاسی و دینی و بزرگان انقلاب چگونه عمل کنیم؟
عدم مطلق انگاری به این معنا که هیچ کس مصون از اشتباه و خطا نیست و نمی شود انتظار داشت که یک فردی درهمه زمینه های دینی ،سیاسی واجتماعی و اقتصادی صاحب تحلیل باشد و خطا نکند و ما در تحلیل پدیده های مختلف فقط به او رجوع کنیم و ذهن و فکرمان را فقط با یک نفر تنظیم کنیم. البته ولی فقیه و امام جامعه مستثنی از این قاعده است و اتفاقا وظیفه ما در قبال او فهم درست و به موقع بیانات و منویات واقدام به هنگام و به مقدار برای تحقق فرمایشات ایشان است. باید تلاش کنیم در مواجهه با ولی نه عقب بیفتیم و نه جلوتر قدم برداریم و باید همانگونه که ایشان انتظار دارد ،رفتار کنیم. منتهی این نسبت و حالت فقط با امام جامعه وجود دارد نه با هیچ فرد دیگری
نکته دوم که مکمل نکته اول است این که اگر فردی در زمینه ای و یا تحلیل پدیده ای خطا کرد و یا به زعم ما رفتار مناسبی نداشت نباید او را از دایره انقلابیون خارج کنیم و خود را از سایر ظرفیت های او محروم کنیم.
بطور مثال فردی خطیب و سخنور خوبی در زمینه اعتقادی است و حرف های نو و موثری می زند یا فردی مفسر قرآن است و متخصص فقه ولی قرار نیست ما انتظار داشته باشیم او تحلیلگر سیاسی خوبی هم باشد که اگر جایی در موضوعات سیاسی حرف اشتباهی زد او را از حیز انتفاع ساقط کنیم و دیگر پای منبر او هم نرویم و خدایی نکرده به او ناسزا هم بگوییم.
در واقع نباید به افراد نگاه صفر و یکی داشت در جریان انقلاب فلانی خوب است یا بد نداریم بلکه افراد در طیفی از صفر تاصد قرار می گیرند البته بر اساس تفکر و عملکردشان و تطبیق آن با اندیشه انقلاب اسلامی.
ملاحظه۱)همه حرف من در چهارچوب گفتمان انقلاب و ناظر به شخصیت های انقلابی است که ممکن است خطاهایی هم داشته باشند ، حساب فتنه گران و ضد انقلاب کلا از این بحث جداست.
ملاحظه ۲ ) بزرگان انقلاب هم باید به گونه ای رفتار کنند و در زمینه ای که تخصص دارند سخن بگویند و در سایر موضوعات با مشورت از صاحب نظران صدیق انقلابی اقدام به موضع گیری در مسائل نمایند تا مرجعیت تخصصی آن ها مورد خدشه قرار نگیرد.
ملاحظه ۳) منظور من از این ادبیات ترویج جدایی دین از سیاست نیست بلکه به دلیل تحولات گسترده و متنوع در جامعه نیاز به کار تخصصی بسیار دقیقی از سوی بزرگان وجود دارد اگر میخواهند اثرگذار باشند و کمکی به پیشرفت جبهه انقلاب بدهند. لذا خطیبی که دغدغه سیاست دارد حتما پسندیده است ولی لزوما نباید لیدر سیاسی هم باشد و مرجعیت سیاسی هم پیدا کند .