به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جیمز کوریدور، تحلیلگر هوافضا در شرکت CFRA Reseach به شبکه سی ان بی سی گفت: ما تصور میکنیم ممنوعیت سفری که رییس جمهور اعلام کرده است ممکن است پیامدهای منفی برای سفارش هواپیما از سوی ایران و عراق داشته باشد و این قراردادها در معرض خطر لغو شدن هستند. با این همه این احتمال وجود دارد که حکم قضایی علیه ممنوعیت سفر حفظ شود که تاثیر این ممنوعیت را تعدیل خواهد کرد.
بوئینگ در ۱۱ دسامبر با اعلام دریافت سفارش جدید اعلام کرده بود قراردادهای خرید هواپیما از حدود ۱۰۰ هزار شغل جدید در آمریکا حمایت خواهد کرد. بوئینگ در بحبوحه کاهش هزینه در واحد هواپیمای مسافربری قرار دارد و با رقابت شدید از سوی ایرباس مواجه است.
بوئینگ در دسامبر یک توافق به ارزش ۱۶.۶ میلیارد دلار با شرکت ایران ایر برای خرید ۵۰ فروند هواپیمای ۷۳۷ و ۳۰ فروند هواپیمای ۷۷۷ اعلام کرد. همچنین عراق هم برای خرید ۱۰ فروند ۷۸۷ دریم لاینر و ۱۸ فروند مدل ۷۳۷ سفارش داده است.
به گفته کوریدور، ارزش این سفارشها بر مبنای قیمتهای اعلام شده از سوی بوئینگ، مجموعا حدود ۲۰ میلیارد دلار است.
از سوی دیگر این تحلیلگر معتقد است سفارشهایی که بوئینگ ثبت کرده است، به اندازه کافی قوی هستند تا لغو احتمالی سفارشهای مذکور را تحمل کند.
اما موضع سرسختانه دونالد ترامپ نسبت به تجارت با چین ممکن است به فروش هواپیماهای بوئینگ به این کشور لطمه بزند و به نفع ایرباس تمام شود.
دنیس مویلنبرگ، مدیرعامل بوئینگ هفته گذشته درباره افزایش تنشهای تجاری آمریکا با چین اظهار کرد بسیار مهم است که همه ما درک کنیم روابط تجاری خوب میان دو کشور بااهمیت است.