اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آیین اختتامیه نخستین دوره تربیتی - آموزشی الصافات بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی با حضور دانشجویان خواهر و برادر و مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه خوارزمی و مسئول بسیج دانشجویی البرز در جمکران قم برگزار شد.
حسین عسکری، مسئول بسیج دانشجویی استان البرز در آغاز این مراسم گفت: یکی از آرزوهای بنده، فراگیری این دوره های فکری - تربیتی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان البرز است. بسیار ضروری و مهم است که دانشجویان به ویژه دوستان بسیج دانشجویی با جدیت تمام به سوی کارهای فکری و فرهنگی بروند.
وی با اشاره به اهمیت کار فکری در بسیج، افزود: بصیرت در نظر، شجاعت در عمل در پی دارد. از نسبت بین نظر و عمل، این ارتباط معنادار را می توان شناسایی کرد.
عسکری تصریح کرد: کسانی که در روزهای سخت این مملکت و تاریخ پر فراز و نشیبش، زمین گیر شدند و به ثواب عمل نکردند و از قضا هم از خواص بودند، به نظر می رسد که از بصیرت در نظر، برخوردار نبودند، کسی که بصیرت در نظر داشته باشد در عمل نیز شجاعانه ظاهر خواهد شد.
وی ادامه داد: در تعالیم اسلامی بین حوزه عمل و نظر، گسستی وجود ندارد و این تمدن غرب بود که بین این ها جدایی انداخت، به همین خاطر می بینیم که در اواخر قرن نوزدهم، مکتبی با عنوان پراگماتیسم (مکتب اصالت عمل) متولد می شود. آنها می گویند عیار حقیقت، عبارت است از سودمندی و فایده عملی آن چیز و نه انطباق آن با واقعیت عینی. در واقع در پراگماتیسم، حقیقت هر چیز به وسیله نتیجه نهایی آن سنجیده می شود.
مسئول بسیج دانشجویی البرز افزود: وقتی تاریخ فلسفه غرب را می خوانیم، می گویند که پراگماتیسم، اوج انحطاط فلسفه غرب است. یعنی این ها از حوزه نظر غافل شده و گسستی آزار دهنده بین حوزه نظر و عمل به وجود آوردند.
وی اظهار کرد: در علم شناسی سکولار، این گسست بین نظر و عمل به چشم می خورد ولی در علم شناسی اسلامی، این دو، پیوند ناگسستنی با یکدیگر دارند. به طوری که همگام با معرفت در حوزه نظر، از ما عمل صالح نیز خواسته می شود و نمی شود بین این دو مهم، جدایی انداخت.
عسکری تصریح کرد: متاسفانه امروزه در سیاست گذاری های علم و پژوهش در وزارت علوم و فناوری، بار دیگر تحت تاثیر ادبیات علم شناسی سکولار، نوپراگماتیسم و انتظاری منفعت طلبانه و سوداگرانه از علم، این بار با استفاده از مفاهیمی چون کاربردی سازی دانش، تجاری سازی دانش و دانشگاه های نسل سوم، به ویژه در حوزه علوم انسانی بازتولید و ترویج می شود.
وی گفت: بی تردید این نوع نگاه به شکاکیت علمی و نگاه مادی و کالایی به علم در دانشگاه ها دامن خواهد زد. البته ما الگوهای کاربردی سازی بومی خود را داریم که ریشه در علم نافع مورد اشاره در ادبیات دینی دارد. این مهم بایستی توسط علم شناسان مسلمان استخراج و به جامعه علمی معرفی شود.
حجت الاسلام ابراهیم زاده، مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه خوارزمی در ادامه این مراسم گفت: علت برتری انسان به ملائک علم او است.
وی تصریح کرد: اسلام مبتنی بر خرد، عقل و اندیشه است و در روایات برای اعمال ما اگر بخواهد ثواب داده شود در روز قیامت هر عملی که بر پایه عقل باشد ثواب داده می شود.
مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه خوارزمی گفت: یکی از مواردی که جزء موفقیت های درجه یک امام خمینی(ره) به شمار می آمد استقامت و صبر و حوصله امام بود.
در این مراسم، عماد هلالات، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه خوارزمی اهداف و چارچوب های آموزشی این دوره را تشریح کرد.