اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست فرمانده سپاه عاشورا و مجموعه بسیج دانشجویی استان آذربایجان شرقی با روسای دانشگاه های تبریز در دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بررسی مسائل فرهنگی در سطح دانشگاه و نحوه اجرای راهیان نور دانشجویی برگزار شد.
در این نشست، کی نژاد، رئیس دانشگاه هنر اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با گرامیداشت ایام الله دهه فجر و قیام ۲۹ بهمن مردم تبریز و همچنین عرض تسلیت به بمناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: ساختمان چرم سازی خسروی از سال ۷۸ در اختیار دانشگاه هنر اسلامی تبریز قرار گرفت و این مکان علمی، هنری پس از تصویب رشته ها در شورای گسترش برای اولین بار دانشجو پذیرفت.
وی با اشاره به رشته های موجود در دانشگاه افزود: رشته هایی همچون شهرسازی اسلامی، هنر اسلامی و چند رسانه ای، در مرحله تحصیلات تکمیلی نیز وجود داشته و متخصصین فراوانی طی سال های گذشته تربیت کرده است.
رئیس دانشگاه هنر اسلامی خاطرنشان کرد: اگر مسئله اسلامی شدن در دانشگاه هنر اسلامی پیاده شود، مابقی دانشگاه ها هیچ مشکلی نخواهند داشت؛ ورودی ها و کلاس های دانشگاه هنر به صورت تفکیکی برگزار شده و صرفا در شهرهای اصفهان، تبریز و شیراز کل رشته های هنر به صورت تخصصی تدریس و پژوهش می شوند.
کی نژاد گفت: دانشگاه هنر به صورت طبیعی معماری اسلامی را تدریس کرده و فارغ التحصیلان این دانشگاه حتما معتقد به معماری اسلامی هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در دانشگاه ها تا زمانی که جریان سازی محقق نشود، مسائل فرهنگی ابتر خواهد ماند.
وی بیان داشت: در زمینه کنگره شهدای دانشجو و راهیان نور باید دبیرخانه دائمی تشکیل یافته و برنامه ریزی ها برای جریان سازی انجام شود، دانشجو نباید رها شود. ما در رابطه با اشاعه فرهنگ دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در سطح دانشگاه ها قصور کرده ایم.
در ادامه کریمیان، فرمانده سپاه عاشورا بیان داشت: دانشگاه های استان در برگزاری و اعزام راهیان نور دانشجویی سابقه خوبی دارند. سال گذشته از استان آذربایجان شرقی بیش از ۵۰۰۰ زائر راهی کربلای ایران شدند.
وی افزود: ما نمی توانیم تاریخ بسیار حساس انقلاب اسلامی یعنی دفاع مقدس را فراموش کنیم؛ بنابراین گام بسیار موثر در راستای ترویج فرهنگ دفاع مقدس را باید در راهیان نور جست و جو کرد.
کریمیان بیان داشت: بهترین الگوی ایثارگری و شجاعت برای نسل های جدید، در جبهه های حق علیه باطل به شهادت رسیده اند و رسالت دینی و وظیفه قانونی ماست که برای راهیان نور امسال تدابیری اندیشیده و این الگوها را برای نسل جوان با کیفیت بهتر معرفی کنیم.
فرمانده سپاه عاشورا با بیان خاطراتی از دوران دفاع مقدس تصریح کرد: مناطق جنگی و عملیاتی دوران دفاع مقدس کربلاها و عاشوراهای دیگری آفریده است؛ تمام رزمندگان لشگر عاشورا در واکنش به توصیه بازگشت رزمندگان توسط فرمانده خود مهدی باکری، گریه معترضه می کردند و می گفتند «ما آمده بودیم که بمانیم».
کریمیان با اشاره به آثار سفر روسای دانشگاه به مناطق راهیان نور گفت: یکی از روسای دانشگاه ها با ارسال پیامک به بنده نوشتند «بهترین ایام تعطیلات نوروزی خود را در کنار شهدای دفاع مقدس و مناطق راهیان نور سپری کردیم.»
وی افزود: بنده خود اگر سالی یکبار عازم مناطق راهیان نور نشوم، بیمار می شوم.
فرمانده سپاه عاشورا با بیان اینکه سپاه صرفا دبیر اجرای راهیان نور بوده و رئیس ستاد راهیان نور کشور ریاست جمهوری می باشد، خاطرنشان کرد: راهیان نور دانشجویی استان در سال گذشته رتبه اول کشوری را کسب کرده و برنامه های کیفی اثربخشی برای دانشجویان ارائه کرد.
کریمیان بیان داشت: اجرای راهیان نور یک روحیه انقلابی می طلبد؛ بنابراین یکی از مسیرهای بسیار مناسب برای اشاعه و استحکام پایه های انقلاب را باید در راهیان نور جستجو کرد.
در ادامه عبدالله شادی، مسئول بسیج دانشجویی استان با ارائه گزارشی از روند برگزاری راهیان نور دانشجویی در سال گذشته مطرح کرد: روسای دانشگاه ها در سال های گذشته جریان حماسی و جبهه مقاومت را به شان دانشگاه های استان اضافه کردند.
وی افزود: حمایت های مالی و معنوی دانشگاه های استان از جبهه مقاومت به کارنامه اخروی آنان افزوده و در پیشروی رزمندگان مقاومت گره گشایی شد.
شادی با بیان اینکه جشنواره هنری با ۶۵۰ اثر دانشجویی در دانشگاه هنر اسلامی برگزار شد، گفت: تولید سه قطعه فیلم مستند برای شهدای سردارِ دانشجو در صداوسیمای مرکز استان و تنظیم چهار کتابچه در وصف شهدای دانشجو از جمله فعالیت های کنگره می باشد.
مسئول بسیج دانشجویی استان با اشاره به ثبت نام ۷۰۰۰ دانشجو برای اعزام به مناطق راهیان نور گفت: وضعیت سیاسی بین الملل، ثبت نام و اقبال برای حضور در مناطق را بیشتر خواهد کرد.
وی با اشاره به مهمترین برنامه فرهنگی در راهیان نور امسال گفت: امسال در پادگان دانشجویی شهید باکری، با هزینه کرد ۵۰۰ میلیون تومان و به استعداد ۵۰۰ سربازِ فرهنگی، به مدت ده شبانه روز تئاتر حماسی برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام خدیوی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان اذربایجان شرقی نیز در ادامه این جلسه پیشنهاد کرد: در راهیان نور به جز کارگزاران، اعزام بار اولی ها در اولویت قرار گیرد.
وی با اشاره به گزارش ۱۸۰صفحه ای پیاده روی اربعین توسط دانشگاه ام آی تی گفت: حاصل طرح پژوهشی دانشگاه خارجی از حماسه اربعین می تواند در برگزاری راهیان نور نیز بکارگیری شود.
در ادامه حجت الاسلام کاملی فر با بیان اینکه روایت گری در مناطق جنگی، مبنای شرعی و تاریخی دارد، بیان داشت: طبق روایات امام صادق(ع)، حضرت زهرا(س) هرچند وقت یکبار در منطقه احد حاضر شده و روایت گری میکردند، بنابراین مبنای روایت گری در راهیان نور، حضرت زهرا(س) می باشد.
وی با اشاره به حضور ۳۵۰ روحانی در راهیان نورِ سال گذشته گفت: در این سفر بابرکت باید در هر اتوبوس یک روحانی همراه حضور داشته باشد، علمای همراه با کاروان ها از خود دانشگاه ها باشند بهتر است اما در صورت کمبود، ما قادر به تامین روحانی کاروان هستیم.
در پایان روسای دانشگاه های مختلف تبریز به بیان نظرات و ایده های فرهنگی خود پرداختند.