به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شایعه، خبر یا اطلاعی غیر موثق است که مبتنی بر مشهورات یا قول اجماع است. اين پديده اعتبار خود را از تواتر و شیوع خود می گیرد. مثلا از هرکس بپرسیم که علت صحت این خبر چیست، پاسخ می دهد: «چون همه می گویند پس صحت دارد».
شنونده نیز برای پذیرش آن مطلب کمتر به دنبال دلیل و مدرک واقعی است و به شیوع و تواتر آن بسنده می کند. گاهي شايعه پردازان با غرض ورزي ها و اهداف از پيش تعيين شده در مسير شايعه سازي گام برمي دارند. زماني كه آن ها با موفقيت همراه نمي شوند دو استراتژي را در دستور كار خود قرار مي دهند. يا مسير دستيابي به هدف را تغيير مي دهند و گزينه هاي اخلاقي را دنبال مي كنند و يا اينكه پا را فراتر گذاشته و دروغ هاي بزرگ را با ضرباهنگ سريع و در قالب تئوري تواتر و تكرار گسترده توسط رسانه هاي مختلف را در دستور كار قرار مي دهند.
به شكل كاملا مشخص دست گذاشتن بر روي راهبرد دوم جدا از غيراخلاقي بودن، ساده انگاري و سهل انديشي اي به حساب مي آيد كه دود آن به چشم طراحانش مي رود. عدم اقناع افكار عمومي از مسير دروغ پردازي حتي به وسيله تعدد رسانه و پمپاژهاي مستمر در قرن 21 شيوه نه تنها مناسب، بلكه متوسط نيز به حساب نمي آيد، اما اين روزها اتاق فكرهاي خارج نشين و برخي پياده نظام داخلي اين نسخه را براي جبهه انقلاب پيچيده اند. شهرداري تهران مدت زماني است تحت شديدترين حملات طيف ضدانقلاب قرار گرفته و متاسفانه برخي رسانه ها و چهره هاي داخلي نيز بدون توجه به اهداف پشت پرده و سوابق چنين حملات مشابه عليه ديگر نهادهاي انقلابي، از اين خط تبعيت مي كنند. سنگ اندازي به پيشاني اين روزهاي جبهه انقلاب از دوره پساپلاسكو شدت بيشتري پيدا كرد. موج عظيم شبهه افكني ضدانقلاب و پاسخ هاي پي در پي در راستاي شفاف سازي و روشنگري افكار عمومي از سوي مسئولين شهرداري و متوليان مديريت بحران حادثه پلاسكو، سدي در برابر انحراف افكارعمومي بود تا كفگير ضدانقلاب براي تخريب شهرداري به ته ديگ بخورد.
در شرايطي كه تير زهرآگين اختلاف افكني و شايعه سازي به هدف نمي نشيند و تمامي راهبردها، تاكتيك ها و تجويزهاي ضدانقلاب خارج نشين نقش بر آب مي شود، سرمايه گذاري بر پياده نظام داخلي كه خواسته يا ناخواسته در دام آن ها قرار گرفته اند شدت بيشتري پيدا مي كند.
قاليباف با حضور در كميسيون عمران مجلس توضيحاتي پيرامون مديريت حادثه پلاسكو و مباحث ديگر ارائه كرد. همين حضور كافي بود تا سنسورهاي طيف مقابل براي ساختن يك سناريوي جديد فعال شود. خبرگزاري ايلنا ماموريت اين كار را بر عهده مي گيرد و مصاحبه با نايب رئيس دوم كميسيون عمران مجلس را در دستور كار قرار مي دهد.
اين خبرگزاري مدعي مي شود كه اين نماينده مجلس گفته است: آقای قالیباف در چند جلسه گذشته با کمیسیون عمران به واگذاری املاک نجومی اذعان داشت و البته گفت 250 مورد نبوده و تنها 120 ملک از سوی شهرداری واگذار شده که مدعی شده مجوز قانونی برای این واگذاریها داشته اند. همچنين اگر در جریان تحقیق و تفحص به نتایج قابل بحثی برسیم، شهردار باید استیضاح شود که البته قوه قضاییه هم به این بحث ورود کرده است.»
پس از قرارگرفتن اين مصاحبه بر روي خروجي خبرگزاري مذكور، كانال هاي ضدانقلاب دست به كار شدند و بازنشر اين مصاحبه را به اشكال مختلف صورت مي دهند. اين اتفاق درحالي رخ داد كه بهادري با مشاهده تحريف مصاحبه اش با ايلنا، مراتب اعتراض خود را در قالب مصاحبه اي ديگر مطرح مي كند.
نايب رئيس كميسيون عمران با اعلام اینکه استیضاح شهردار تهران برعهده شورای شهر تهران است نه مجلس گفت: در مصاحبه من با یکی از سایت ها عنوان شد که من اعلام کرده ام در بحث تحقیق و تفحص اگر به نتیجه ای برسیم مجلس شهردار را استیضاح میکند که این برداشت غلط مصاحبه کننده از حرف های بنده است. بر اساس اعلام شهردار تهران تعداد واگذاریهای املاک 250 مورد نبوده و تنها 120 ملک از سوی شهرداری واگذار شده که بر اساس گزارشها، شهرداری تهران مجوز قانونی برای این واگذاریها داشته است.»
در دل مصاحبه كوتاه ايلنا دو تحريف بزرگ به چشم مي خورد. يكي بحث استيضاح شهردار تهران كه بهادري معتقدست اساسا نمي تواند در دستور كار مجلس قرار گيرد. نكته دوم نيز دروغ بستن به شهردار و بيان اينكه او بر غيرقانوني بودن واگذاري 120 ملك به منتسبين شهرداري تاكيد ويژه داشته است.
درحاليكه بهادري بر تحريف مصاحبه اش تاكيد كرد، اما خبرگزاري ايلنا نه تنها تمايلي بر اصلاح مصاحبه نشان نداد، بلكه متن مصابحه تحريف شده را پس از تكذيب هم در صفحه اصلي صبح 26 بهمن خود حفظ كرد تا مرزهاي اخلقا در رسانه را به شيوه خود جابجا كند.