به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری «نووستی» در تحلیلی نوشته است: مخالفان رئیس جمهوری جدید آمریکا در میان نیروهای لیبرال به مبارزه خود علیه واقعیتی که دیگر رخ داده است، ادامه می دهند. آنها پیروزی "دونالد ترامپ" در انتخابات ریاست جمهوری را قبول نداشته و برغم همه قواعد حاکم بر لیبرالیسم که احترام به قانون و اراده مردم باید ارجحیت داشته بقاشد، امیدوارند که تا قبل از دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده که در پایان سال 2020 برگزار خواهد شد، بتوانند از شر ترامپ خلاص شوند. «ترامپ هراسی» اکنون دیگر به یک راهکار تبدیل شده که استیضاح و برکناری رئیس جمهوری جدید در اوایل سال 2019 (اگر دموکراتها در انتخابات میان دورهای کنگره در سال 2018 پیروز شده و اکثریت پارلمانی را بدست آوردند) یا اگر امکان آن وجود داشته باشد، حتی قبل از آن، هدف نهایی این راهکار در نظر گرفته شده است.
حملات همه جانبه به ترامپ
در شرایط کنونی مطرح شدن استیضاح، حتی با وجود تمایلات زیاد ضد ترامپ و عدم محبوبیت وی، فعلا غیرممکن است، برای اینکه هر دو مجلس کنگره (سنا و مجلس نمایندگان) در کنترل حزب جمهوری خواه قرار دارد و بدون وجود دلیل قانع کننده و کافی، بعید است که نمایندگان این حزب حاضر به مطرح شدن مسئله برکناری ترامپ از سمت ریاست جمهوری شوند. حداقل به این دلیل که طرفداران جمهوری خواهان خواستار چنین مسئله ای نیستند. به همین دلیل مخالفان دونالد ترامپ قصد دارند او را از همه طرف مورد حمله قرار دهند، یعنی از هر ابتکارعمل وی در سیاست داخلی و یا سیاست خارجی انتقاد کرده، دادرسی قضایی علیه او شروع نموده و رسانه های گروهی را علیه او تحریک کنند و در نهایت امر، رئیس جمهور را مرتب مورد توهین قرار دهند. آنها ترامپ را دائما عروسک خیمه شب بازی در دست رئیس جمهوری روسیه، خروس جنگی، همجنس باز، فاشیست و ... می نامند.
در رابطه با روسیه "سرگئی کوستیایف" دانشیار گروه علوم سیاسی دانشگاه دولتی روسیه توضیح داده است: «در حال حاضر سرویسهای امنیتی آمریکا تحقیقات گستردهای را در مورد وجود ارتباط بین مقامات مسکو و ستاد انتخاباتی ترامپ آغاز کردهاند. در این بین نقش اصلی را آژانس امنیت ملی آمریکا بازی می کند. این سازمان همه مکالمات و تماسها را کنترل میکند. البته اگر ضرورتی پیش نیاید، آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار نمی گیرند. فعلا که تماسها بسیار معمول و مترادف بوده، ولی اگر مشکلی پیدا شود، ترامپ وتیمش قطعا به خاطر لطمه زدن به امنیت ملی آمریکا، کنار گذاشته خواهند شد.»
آزادی بیان به سبک آمریکایی
هرچند مخالفان ترامپ از این مسئله خرسند نیستند، ولی تاکنون هیچ شواهدی دال بر «ارتباط تیم ترامپ با مسکو» پیدا نشده است و بدون هیچ دلیلی هم نمی شود او را استیضاح کرد. ولی دموکراتها راه دیگری را برای مبارزه در پیش گرفتهاند: تیم ریاست جمهوری را در شرایط فشار دائم قرار می دهند تا آنها عصبی شده و مرتکب اشتباه شوند. و در این رابطه تاکنون موفق نیز بوده و در قضیه برکناری «مایکل فلین" مشاور امنیت ملی ترامپ، دقیقا از این روش استفاده شد. اگر دولت جدید آمریکا مهره های دیگری را از دست بدهد، فلج شده و نمی تواند اداره امور کشور را بطور موثر پیش ببرد و میزان محبوبیت ترامپ از این هم پایین تر خواهد افتاد و در آن صورت سپر اصلی رئیس جمهور که حمایت قشر متوسط جامعه از اوست هم کنار خواهد رفت.
البته رسانه های گروهی لیبرال به این مخالفان توضیح دادهاند که هرچند ترامپ یک ناجی نیست، ولی خائن هم بشمار نمی رود. "نیکولاس کریستف" در روزنامه «نیویورک تایمز» نوشته است: «ترامپ حدود 280 وعده انتخاباتی داده است که تنها بخشی از آنها درست و اساسی هستند، تازه اگر بتوان آنها را به خوبی به اجرا گذاشت. از میان 60 وعدهای که بر اساس ادعای روزنامه واشنگتن پست، آهنگ اجرای آنها آغاز شده، تنها شش وعده تحقق یافته است.»
نقش موثر مطبوعات در مبارزه با ترامپ
مسلما سلاح اصلی در مبارزه با ترامپ را مطبوعات آمریکایی ایفاء می کنند که در صفحات آنها دائما از اقدامات ترامپ انتقاد دیده می شود. البته رئیس کاخ سفید هم پسر بچه بی تجربهای نیست که تحت تاثیر قرار بگیرد و جنگ با آنها را آغاز کرده است. او مطالب رسانه ها را «اخبار دروغ» نامیده و از قصد خویش برای مبارزه با آنها در چارچوب این جنگ خبر داده و از هم اکنون حضور خبرنگاران برخی از رسانه ها در کنفرانس مطبوعاتی کاخ سفید ممنوع شده است. شبکه تلویزیونی «سی ان ان» که یکی از نخستین رسانه های ممنوع است، در این رابطه گفته است: «کاخ سفید در حالت محاصره قرار گرفته است.»
در نگاه نخست به نظر می رسد که ترامپ در نهایت تسلیم خواهد شد، برای اینکه جنگ علیه مطبوعات محکوم به شکست است. همانطور که «نیویورک تایمز» بدرستی بیان کرده: «ارتباط دستگاههای دولتی و ارگانهای انتظامی با روزنامه نگاران بسیار قویتر و عمیق تر از ارتباط آنها با رئیس جمهور است.» بیخود نیست که ترامپ ازهم اکنون مدعی شده است که «افراد اوباما» که اکنون نیز در کاخ سفید و شورای امنیت ملی کار می کنند، عامل «درز اطلاعات» از داخل دولت به خارج هستند.
البته در بحبوحه جنگ اطلاعاتی، از جمله علیه روسیه، و در شرایطی که رقیبی هم وجود ندارد، سطح حرفهای عمل کردن رسانه های گروهی آمریکا بشدت پایین آمده است. نظرسنجی موسسه «گالوپ» در اواخر سال 2016 نشان داده است که سطح اعتماد مردم به رسانه ها بشدت پایین آمده است.
در این بین سوء تفاهمات نیز منجر به افزایش اختلافات شده است. در شرایط کنونی نفرت دموکراتها از دونالد ترامپ باعث شده تا آنها از واقعیات بیش از اندازه فاصله بگیرند. به همین دلیل شاید بهترین راهکار رئیس جمهوری آمریکا این باشد که سعی کند اصلا وارد این مبارزه نشده و خود را درگیر آن نکند، یا حداقل انگیزهای برای تشدید آن بوجود نیاورد. البته روی آوردن به این راهکار با توجه به شخصیت جنجالی ترامپ، بسیار بعید به نظر می رسد.