اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصوری، معاون کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در افتتاحیه نمایشگاه جامع «دانشگاه، صنعت و کسب و کار» که صبح امروز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز به کار کرد، گفت: نظام آموزش عالی ما به گونه ای است که فارغ التحصیل رشته های کلاسیک در طبقه بندی تولید انبوه استاندارد قرار می گیرد ؛گرچه این نظام به سمتی می رود که رشته های جدیدتر را متناسب با اقتضائات جامعه داشته باشد، اما محتوای درسی سیلابس ها به صورت متمرکز هستند و مشخصه این نوع از آموزش ها این است که خروجی آنها به جای پژوهش به آموزش پرداخته است و ترجیح به سمت آموزش می باشد. همچنین آموزش به جای کاربردی تئوریک می باشد.
وی گفت: از طرفی صنعت ما صنعت موج دومی است. واقعیت این است که بخش عمده ای از این صنعت، موج دومی مشکلاتی را دارد؛ که هم اکنون برای ذوب آهن اصفهان و کارخانجات سیمان وجود دارد.
منصوری تاکید کرد: در تحقیقاتی که از یک استان انجام شده، مشاهده شده که تطابق آموزش عالی آزاد و فنی حرفه ای با واقعیت های مورد نیاز آن استان تنها چهار درصد بوده است؛ به عنوان مثال در یک استان بیشترین تقاضا برای کشاورزی بود، که تنها هفت درصد از آموزش آن استان به کشاورزی می پرداخت.
معاون کارآفرینی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در ادامه بیان داشت: به نظر می رسد وارد دوره ای شده ایم که باید تطابق بالاتر برود و از صنعت موج دومی هم خارج شویم. یکی از فعالیت هایی که برای این امر صورت گرفته، مچ شدن بازار کار و آموزش است؛ که تحت عنوان بسته سیاسی کلاس و کار می باشد. یکی از متعلقات این بسته همین نمایشگاه جامع دانشگاه صنعت و کسب و کار می باشد. برنامه ما این است که این نمایشگاه ها در دانشگاه ها دایر شود، ولی باید نمایشگاه ها فعال تر باشند و نیازها شناسایی شوند. این نمایشگاه در دوره های بعد با فواصل کمتر و تخصصی تر باید برگزار شود.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد یکی از حوزه هایی که منجر به جهت گیری شغلی فارغ التحصیلان می شود محفل های خصوصی آنها در ترم های رو به فارغ التحصیلی می باشد. این محفل ها تاثیر زیادی در جهت دهی شغلی دارد. به نظر می رسد به لحاظ ساختار آموزش کشور از ابتدایی تا آموزش عالی، تورمی از فارغ التحصیل در مقطع دانشگاهی داریم که تقاضای کافی برای این فارغ التحصیلان در بازار کار وجود ندارد. این عدم تطابق در حوزه مهندسی بسیار بیشتر به چشم می خورد و میزان نیاز و فرصت شغلی با انبوهی فارغ التحصیلان رشته مهندسی نمی خواند و باید تلاش کنیم تا این مسئله را حل کنیم.
منصوری در ادامه بیان داشت: یکی از ابزارهای ما استفاده از ظرفیت بین المللی است و بر همین اساس در برنامه ششم توسعه نیز موافقت شد که طرحی را از سال ۹۶ شروع کنیم؛ البته پایلوت این طرح در هشت استان انجام شده است.
معاون کارآفرینی وزارت تعاون در پایان خاطرنشان کرد: این طرح تحت عنوان مشوق کار فرما می باشد و کسانی که فارغ التحصیلان دانشگاهی را جذب کنند، مشمول معافیت کارفرمایی می شوند. سال گذشته نیز حدود ۷۷۶ هزار نفر در شغل جدید داشتیم که این عدد بزرگی است.