به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی محسن پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در ارتباط با مهمترین چالش شنوایی شناسی در استان کرمانشاه اظهارداشت: وضعیت بیمه ها و پوشش ناکافی آنها برای خدمات شنوایی و سمعک منجر به محرومیت تعداد زیادی از همشهریان ما از خدمات شنوایی می شود لذا توجه سازمان های بیمه گر به این مسأله امری ضروری است.
وی افزود: همچنین پذیرش بی رویه دانشجو در مقطع کارشناسی در رشته شنوایی هم چالش دیگر مربوط به این رشته است که با توجه به محدود بودن ظرفیت های شغلی، آمار بیکاری در رشته شنوایی شناسی را افزایش می دهد.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی استان کرمانشاه ادامه داد: با توجه به عدم دسترسی همه اقشار به خدمات شنوایی و پنهان بودن آن همچنین عدم پذیرش مشکلات شنوایی توسط طیف وسیعی از افراد نمی توان آمار دقیقی از افراد نیمه شنوا و کم شنوا ارائه داد؛ در واقع تعداد افرادی که برای دریافت خدمات شنوایی شناسی به کلینیک های شنوایی مراجعه می کنند بسیار کمتر از تعداد افراد کم شنوای واقعی است.
محسن پور بیان داشت: ناشنوایی نوزادان معمولا در اثر اختلالات ژنتیکی که ازدواج های فامیلی نقش موثری در افزایش شیوع آن دارند همچنین بیماری های بدو تولد مانند عدم رشد کامل جنین، زردی بالا، عفونت های مربوط به سیستم شنوایی یا سایر بخش ها ایجاد می شود.
وی گفت: تشخیص ناشنوایی در نوزادان در بدو تولد و با آزمون های غربالگری انجام می شود اما متاسفانه قبل از تولد تشخیص آن هنوز امکان پذیر نیست.
رئیس انجمن شنوایی شناسی کرمانشاه اضافه کرد: کم شنوایی طیف های متفاوتی دارد که بسته به الگوی آن میزان نیاز فرد به وسایل کمک شنوایی متفاوت است. البته در افراد با هر مقدار افت شنوایی، نیاز فرد، سبک زندگی و پذیرش مشکل توسط او اهمیت فراوانی در تجویز سمعک حائز اهمیت است.
محسن پور گفت: به مرور زمان و با افزایش سن وقوع کم شنوایی امری طبیعی است اما میزان آن به زمینه های ژنتیکی و محیطی که فرد در آن زندگی می کرده وابسته بوده؛ محیط های شلوغ و پر سر وصدای کاری عامل تشدید کننده افت شنوایی در سالمندی است.
وی با اشاره به اینکه برای کند کردن روند این افت شنوایی باید از سنین جوانی مراقبت های کافی صورت گیرد، افزود: در صورت قرار داشتن در محیط های پر سر و صدا بهتر است از محافظ های صوتی استفاده شود. حفظ سلامت عمومی هم تاثیر به سزایی در جلوگیری از روند افت شنوایی دارد.
رئیس انجمن شنوایی شناسی کرمانشاه گفت: در اثر ایجاد بسیاری از بیماری ها مثل فشار خون، دیابت و... افت شنوایی ایجاد می شود همچنین مصرف بعضی از داروها هم عوارض جانبی در پی دارد که افت شنوایی هم می تواند از عوارض آنها باشد.
محسن پور در مورد عوامل محیطی تأثیر گذار بر شنوایی یادآور شد: جنگ تحمیلی هم تاثیرات مخربی روی وضعیت شنوایی تعداد زیادی از
همشهریان ما داشته است البته در شهرهای بزرگ و صنعتی با توجه با وجود آلودگی های صوتی طبیعتا احتمال وقوع کم شنوایی هم بیشتر است.