به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، قانونگذاران آلمانی از طیفهای مختلف سیاسی از ارتش این کشور خواستند تا نظامیان خود را از پایگاه نظامی خود در ترکیه خارج کند.
بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، حزب سوسیالمسیحی آلمان با اشاره به متشنج شدن روابط میان آنکارا - برلین، از دولت آلمان خواست تا نیروهای نظامی این کشور را از پایگاه اینجرلیک خارج کند. اینجرلیک پایگاه هوایی بسیار مهمی در ترکیه و در نزدیکی مرز سوریه است.
«فلورین هان» سخنگوی سوسیالمسیحیها در امور خارجی و امنیتی در این مورد به روزنامه «بیلدآمزونتاگ» گفت: «در این شرایط متشنج، امکان اینکه دولت ترکیه بتواند حمایت از نظامیان را در اینجرلیک تضمین کند.»
وی افزود: «آلمان نباید اجازه بدهد که نظامیان این کشور وسیلهای برای چانهزنی اردوغان تبدیل شوند.»
این سیاستمدار آلمانی از اردن به عنوان جایگزینی مهم برای انتقال نظامیان اینجرلیک یاد کرد.
چپ گرایان دیگر حامیان چنین رویکردی بودند. «زهرا واگنکنشت» رئیس این حزب هم گفت: «با در نظر گرفتن تحولات کنونی در ترکیه، لازم است که جنگندههای ترنادو و نظامیان خود را از ترکیه خراج کنیم همچنین انتقال سلاح به ترکیه را هم هر چه سریعتر متوقف کنیم.»
با این حال «توماس دیمیتزیره» وزیر کشور آلمان، برنامه خروج نظامیان از ترکیه را رد کرد و گفت که آنها از منافع سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و در نهایت منافع آلمان حفاظت میکنند.
در حال حاضر حدود 240 نظامی آلمانی در اینجرلیک مستقر شدهاند که بیشتر آنها در زمینه ماموریت شناسایی با هدف مقابله با گروه داعش فعال هستند.
تصمیم سیاستمداران ترکیهای مبنی بر تبلیغات برای همهپرسی آتی در این کشور در اروپا واکنش منفی سیاستمداران اروپایی را به دنبال داشته است. در این خصوص سفر روز شنبه «مولود چاووشاوغلو» وزیر خارجه ترکیه به هلند و خودداری هلند از اجازه فرود در خاک این کشور، شرایط را بیش از پیش متشنج کرد.
در آلمان هم مقامات آلمانی تاکنون بارها از برگزاری برنامههای انتخاباتی سیاستمداران ترکیهای جلوگیری کردهاند. مقامات اروپایی معتقدند که این همهپرسی که در صورت به دست آوردن آرای کافی اختیارات بیشتری به «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه میدهد، برخلاف دموکراسی و اصول مدنی است.