به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری عصر امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی که در دفتر استاندار خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: وزیر اقتصاد مسئول بهبود بخشیدن به فضای کسب و کار کشور شده و سال 96 با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری از نظر اشتغال برای ما اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی با بیان اینکه ظرفیت ایجاد شغل در کشور مشخص است، خاطرنشان کرد: هم اکنون کشور چندین میلیون بیکار دارد و از 2 سال پیش تا کنون تعداد نیروهای خواهان کار نیز افزایش داشته به طوریکه سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر وارد بازار کار شدهاند در صورتیکه در بهترین وضعیت هر سال 600 هزار شغل ایجاد شده است.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر ایجاد حدود 700 هزار شغل در سال گذشته توسط دولت، تصریح کرد: با وجود تمام این تلاشها سالانه 600 هزار نفر به جمعیت بیکار کشور اضافه شده و بخش زیادی از این جمعیت نیز تحصیلکردگان دانشگاهی هستند.
جهانگیری با اشاره به وجود سالانه یک میلیون نفر فارغالتحصیل دانشگاهی در کشور داریم، بیان کرد: در صورت استفاده نشدن از این ظرفیت بسیار بالا این جمعیت خود به خود تبدیل به یک تهدید بسیار مهم شده و برای رسیدن به اشتغال باید موانع سر راه بخش خصوصی را رفع کرد.
وی با تأکید بر اینکه با سود بالای بانکی در وضعیت کنونی بازدهی سرمایهگذاری را کاهش میدهد، تصریح کرد: برنامهریزی این است که به نظام بانکی اجازه داده شود با یک روال منطقی بدون ورود دستوری و اجباری و با توجه به میزان تورم خود به خود سود را کاهش دهد.
معاون اول رئیس جمهور بخش خصوصی را مهمترین ایفاکننده نقش در حوزه اقتصاد دانست و بیان کرد: وقتی هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا از آن کشور ما است باید بخش خصوصی ما نیز در رده 50 یا صد دنیا قرار گرفته و تمام سرمایهگذاریها توسط این بخش انجام شود که در این راستا سیاستهای اقتصادی اصل 44 در نظر گرفته شده است.
جهانگیری با بیان اینکه در بخش خصوصی عدهای رانتجو وجود دارند که تسهیلات کلان گرفته و از پس دادن آنها امتناع میکنند، تصریح کرد: با این دسته از افراد برخورد قهری و جدی انجام میشود تا در اصطلاحی عامیانه ادب شوند.
وی با اشاره به اهمیت نظام بانکی در تأمین نقدینگی مورد نیاز برای سرمایهگذاریها، خاطرنشان کرد: امسال سرمایه بانکهای دولتی 25 هزار میلیارد تومان افزایش داشته و علاوه بر این 14 هزار میلیارد تومان از بدهی دولت به بانکها پرداخت شده و علاوه بر این ساز و کار بازار سرمایه نیز برای تأمین مالی واحدها در نظر گرفته شده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در سال 96 برای 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی تضمین در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: همچنین به موضوع صادرات و حمایت از صادرکننده نیز در دستور کار جدی است زیرا مدیری که به صادرکننده خدمات مناسبی ارائه ندهد مدیری لایق نیست.
جهانگیری با تأکید بر اهمیت مدیریت واردات و وضع قوانین سختگیرانه در این حوزه، تصریح کرد: همچنین مبارزه با قاچاق نیز یکی از دستور کارهای اساسی بوده و اجناس مکشوفه نباید دوباره وارد بازار شوند.
وی ادامه داد: هنوز در این مسئله که اقتصاد اولویت است و هر مسئلهای باید پیوستهای اقتصادی داشته باشد مشکل داریم و نتوانستهایم آن را در کشور نهادینه کنیم و با اینکه ایران ویژگیها و چالشهای خود را دارد اما در اقتصاد نیاز به اجماع بوده و باید در آن به همگرایی رسید.
وی با تأکید بر اینکه تمام اقتصاددانان کشور با تمام گرایشهای سیاسی روی 24 بند اقتصاد مقاومتی اجماع دارند، خاطرنشان کرد: این سیاستها برای نخستین بار توانسته همه کشور را در یک موضوع همگرا کرده و بخش خصوصی نیز به مفید بودن این سیاستها اذعان دارد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فعال شدن قرارگاه اقتصاد مقاومتی در کشور، تصریح کرد: نمیتوان انتظار داشت که تمام اقتصاد کشور را در یک سال متحول کرد و اگر چنین تصوری وجود داشته باشد نشان از آشنا نبودن با مسائل اقتصادی و توان اجرایی کشور است.
جهانگیری اقتصاد کنونی ایران را مقاومتر از ابتدای سال 95 دانست و تأکید کرد: رشد 8 درصدی اقتصاد با وجود اینکه بخش زیادی از آن متعلق به حوزه نفت بوده قابل توجه است زیرا سقف تولید و صادرات نفت به 2.5 میلیون بشکه در روز رسیده که این موضوع اقدامی بزرگ است.
وی ادامه داد: همچنین بخش کشاورزی نیز در سال 95 کاملا فعال بود به طوریکه در سالهای گذشته نیاز به وادرات گندم به میزان 6 میلیون تن وجود داشت و در سال 95 حدو 14 هزار و 700 میلیارد تومان پول به گندمکاران پرداخت شده که نسبت به سال 92 حدود 17 برابر شده است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مثبت شدن تراز تجارت خارجی کشور، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در سال 92 تزار تجاری کشور 8 میلیارد دلار منفی بود این میزان در سال 95 به 2 میلیارد دلار مثبت رسید و واردات بیرویه به اندازه 6 میلیارد دلار کمتر شد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در ابتدای فعالیت دولت مشکلات واحدهای صنعتی با پول رفع نمیشد واحدها دچار مشکلاتی مانند چک برگشتی، مالیات و تأمین اجتماعی بودند، تصریح کرد: برنامهریزی برای رفع مشکلات صنعت توانست برای بین 6000 تا 7000 واحد تولیدی مفید بوده و آنها را راهاندازی کند و 7500 واحد نیز توانستند از تسهیلات رونق تولید استفاده کنند و 5000 واحد با پیشرفت بالای 60 درصد راهاندازی شد.
جهانگیری میزان برداشت قطر از میادین مشترک را در ابتدای سال 92 حدود 2 برابر ایران دانست و افزود: امروز میزان برداشت ما با قطر در میادین پارس جنوبی به یک اندازه بوده که برای افزایش آن در سال 96 نیز برنامهریزی شده همچنین در میدان مشترک نفتی با عراق نیز میزان برداشت ایران از 60 هزار بشکه به 280 هزار بشکه رسیده است.
وی با اشاره به اهمیت خدمات رسانی به مناطق محروم کشور، اظهار داشت: در طول 3 سال گذشته 4000 روستای کشورگازرسانی شدهاند و البته این اقدام ازمناطق محرومی مانند سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وضعیت اقتصادی نشان دهنده حرکت به سمت بهبود و مثبت شدن است، تصریح کرد: تلاشهای زیادی برای بهبود وضعیت اقتصادی انجام شده که تک رقمی شدن تورم و ایجاد 700 هزار شغل در سال گذشته از جمله آنان بوده است.
جهانگیری با اشاره به اهمیت بهود وضعیت بخش خصوصی در استان خراسان رضوی، تصریح کرد: مواردی که در داخل استان رفع شدنی هستند باید رفع شوند و سایر موارد نیز باید در کشور دنبال شوند البته باید در نظر داشت که برخی از موارد مانند بحران آب تنها ویژه خراسان رضوی نبوده و باید برای انتقال آب از دریای عمان اقدام شود.
وی خاطرنشان کرد: برای بهبود وضعیت آب باید موضوعات مربوط به مصرف نیز مدیریت شود که در این راستا استفاده از روشهای آبیاری تحت فشار و کشت گلخانهای باید در دستور کار قرار گیرد.