به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو بنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، در میان این اسامی افراد مشهوری همچون سپهبد گوونچ رئیس پشتیبانی نیروهای زمینی، سرتیپ جاها، بودوراوغلو، چاغلار، سویراچ، نوح اوغلو و تامر دیده می شود.
بر اساس دادخواست تنظیم شده، این افراد به اقدام به نقض نظم قانون اساسی، اقدام برای نابود کردن مجلس ملت کبیر ترکیه یا ممانعت از انجام وظیفه، اقدام به سرنگونی دولت جمهوری ترکیه یا ممانعت از انجام وظیفه متهم شده اند و برای هر کدام از آنها، تحمل سه بار حبس ابد درخواست شده است.
همچنین دادستانی کل آنکارا کیفرخواستی علیه 33 نفر مربوط به گروه فتح الله گولن موسوم به 'فتو' جهت دادرسی در دادگاه نظامی تنظیم کرده و به دادگاه ارجاع داده است.
این افراد نیز در این کیفرخواست به اقدام به نقض قانون اساسی، عضویت در گروه های تروریستی، جعل زنجیره ای اسناد رسمی در چارچوب فعالیت گروه تروریستی و تقلب زنجیره ای به ضرر نهاد و سازمان های دولتی متهم شده اند.
دولت ترکیه مدعی است که فتح الله گولن با تشکیل گروهی موسوم به 'فتو' و با رخنه در تشکیلات قضایی، نظامی، آموزشی و ارکان دولتی، کودتای 15 جولای 2016 (25 تیرماه سال 1395) را سازماندهی کرده است.
فتح الله گولن از سوی دولت ترکیه متهم اصلی کودتای نافرجام 25 تیرماه سال گذشته اعلام شده و اعاده او که بیش از 15 سال است در ایالت پنسیلوانیای آمریکا ساکن است، جزو خواسته های دولت اردوغان از دولت اوباما بود که با مخالفت دولت قبلی آمریکا مواجه شده و موجب تیره شدن روابط دو کشور شد.
مقامات ترکیه در دیدار با همتایان خود، دولت جدید آمریکا را نیز تا کنون نتوانسته اند نسبت به استرداد و تحویل فتح الله گولن متقاعد کنند.
محاکمه عوامل کودتای نافرجام 15 جولای ترکیه با کیفرخواست 2581 صفحه ای تنظیم شده در مرکز ستاد کل ارتش ترکیه علیه 221 متهم در مراجع قضایی ترکیه جریان دارد و در آن فتح الله گولن به عنوان متهم ردیف اول معرفی شده است.
ترکیه بعد از کودتا در سه دوره متوالی سه ماهه که همچنان ادامه دارد، حالت فوق العاده در کشور اعلام کرده و با استفاده از اختیارات قانونی متاثر از آن، به تصفیه همه ارکان حکومتی و دولت از افراد متهم به کودتا پرداخته و تاکنون بیش از 113 هزار نفر را از کار برکنار کرده است.