اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از دانشجو سلام، نشستی با حضور نمایندگان تشکل های دانشجویی استان و با همکاری صدای مرکز گلستان در محل دفتر این پایگاه خبری در گرگان برگزار شد.
سجاد فرهمند پارسا، دبیر تشکل جامعه اسلامی دانشگاه گلستان در بیان شاخصه های دولت کار آمد گفت: انقلابی بودن مهمترین ویژگی است که دولت آینده باید داشته باشد به این معنا که در کمبودها بتواند به مدیریت منابع بپردازد؛ چرا که در سایه روحیه انقلابی مشکلات رفع خواهد شد.
سجاد فرهمند پارسا افزود: افزایش رفاه، کاهش نرخ بیکاری، میزان رعایت حقوق شهروندی و حفظ و کرامت شان انسان، برقراری با کشورهای دوست قابل اعتماد و پرهیز از عوام فریبی و پنهانکاری، بها دادن به محصولات داخلی و همچنین داشتن سعه صدر بالا از دیگر شاخصه های دولت آینده می باشد.
وی تصریح کرد: رئیس جمهور آینده باید بتواند عزت و غیرت ملی را که در این سالها مورد خدشه قرار گرفته به کشور برگرداند و ادبیاتی که در عرصه بین المللی به کار می گیرد مطابق شان ملت باشد و باید بتواند آداب و رسوم و شان و منزلت مردم ما را بیان کند.
حسین صادقلو، دبیر تشکل انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشگی گلستان نیز در سخنان خود شاخصه های دولت کارآمد را تعامل و ارتباط خوب با قوا دانست و گفت: در دولت گذشته شاهد بداخلاقی هایی بوده ایم و خوشبختانه دولت یازدهم توانست این مسئله را بهبود ببخشید و این روند باید ادامه یابد.
دبیر انجمن اسلامی اخلاق مداری را یکی دیگر از شاخصه های دولت موفق بیان کرد و گفت: اگر اخلاق در بین دولتمردان رعایت نشود، شاهد نابسامنی در اداره کشور خواهیم بود؛ به طوری که شاهد بودیم با بداخلاقی های دولت گذشته کشور مورد تهدید حمله نظامی قرار گرفت و با اخلاق مداری در دولت جدید توانستیم با بهترین امر ممکن از این امر جلو گیری کنیم.
وی دشمنی ابرقدرت ها به ویژه آمریکا را به علت دستیابی به منابع نفتی کشور دانست و تصریح کرد: کشورهای استکباری به علت منابع نفتی با کشور ما دشمنی می کنند؛ به طوری که شاهدیم هرز مان که قیمت نفت افزایش می باید با راه اندازی جنگ و خرابکاری در منطقه خاورمیانه سعی در نا امن ساختن کشورهای منطقه و کاهش قیمت نفت دارند.
صادقلو برجام را عاملی برای رونق اقتصادی دانست و بیان کرد: قبل از برجام دولت مجبور بود نفت را با واسطه و با هزینه های زیاد به فروش برساند؛اما با برجام این تحریم ها شکسته شد و باعث شد کالاهای ایرنی به خصوص نفت بدون واسطه به کشورهای هدف فروخته شود.
فاطمه استارمی، دانشجوی دانشگاه گلستان با انتقاد به سخنان صادقلو گفت: سطحی نگری است اگر بگوییم دشمنی آمریکا و غرب با کشور ما برسر منابع نفتی است؛ چرا که آن کشورها با اصل نظام و از لحاظ اید ئو لو ژیکی با ما شکل دارند و تحریمهای اقتصادی را نیز در همین راستا و برای تضعیف انقلاب و نظام اسلامی انجام می دهند.
استارمی در بخشی دیگر از سخنان خود به بیان شاخصه های دولت کارآمد پرداخت و گفت: داشتن تقوای سیاسی مهمترین ملاک رئیس جمهور آینده است.
وی گفت: رئیس جمهور آینده باید پایبندی به اصول اسلام و قانون اسای و سیاسیت های راهبردی و کلان مقام معظم رهبری را مد نظر و سرلوحه کارهای خود قرار دهد و از شعار دادن بپرهیزد؛چرا که رییس دولت بالاترین قوه اجرایی در کشور است؛ از این رو رئیس جمهور باید یک مدیر قوی باشد و در عرصه مدیریت و اجرا بتواند به خوبی عمل کند نه اینکه تنها به شعار و سخنرانی بسنده کند.
استارمی در مورد روابط بین قوا نیز گفت: این تعامل و همکاری باید به گونه ای باشد که در جهت منافع ملت باشد نه آنکه طوری با هم تعامل کنند که بر مشکلات و کمبودهای یکدیگر سرپوش بگذارند و در سایه این تعاملات اختلاسهای بزرگ و مسائلی از این قبیل بوجود آید.
سجاد فرهمند پارسا نیز گفت: این بی انصافی است که منافع ملی را فدای منافع حزبی کنیم و با به کار گیری مسائل غیر واقع بخواهیم ناکارآمدی دولت ها را سرپوش بگذاریم؛ چرا که آنچه که امروز باعث جلوگیری از تهدیدهای دشمنان به کشور ما شد فداکاری سربازان گمنام امام زمان و نهادهای نظامی ما بوده و وجود این عزیزان موجب امنیت در کشور شده است.
وی تصریح کرد: دولت باید به مردم پاسخ دهد در زمینه تولید، اشتغال و اقتصاد و وعده هایی که به مردم داده چه اقداماتی انجام صورت گرفته است! چرا که رونق اقتصادی باید برای مردم و در زندگی آنان قابل لمس باشد.
دبیر تشکل جامعه اسلامی با انتقاد از فاصله طبقاتی در جامعه گفت: واردات بی رویه محصولات لوکس خارجی موجب افزایش فاصله طبقاتی و افسردگی و فساد در جامعه شده است و آنچه که بیش از تحریمها به کشور ما ضربه زده است عدم خود باوری و خود تحریمی داخلی بوده است.
وی افزود: برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی در ارگان ها و دانشگاه ها تا زمانی که اقدام و عملی در این زمینه صورت نگیرد امری بی فایده است و مشکلی از جامعه را حل نمی کند.
فرهنمد پارسا اظهار داشت: امید داشتن و چشم دوختن به بیگانه امری اشتباه است و مردم باید کسانی که نجات کشور را در خارج از کشور جستجو می کنند طرد کنند.
احمد بهرام زاده، دبیر تشکل انجمن اسلامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ابتدا به بیان ویژگی های جنبش دانشجویی پرداخت و گفت: جنبش های دانشجویی نقش اساسی و مهم در تحولات کشور دارند و هرزمان که این امر توسط دولت ها مورد توجه قرار گرفته شاهد رشد و شکوفایی در کشور بودیم و غفلت از آن نیز ضربه های فراوانی به کشور وارد کرده است.
وی جوانی، داشتن استقلال، آرمان خواهی را سه ویژگی مهم جنبش های دانشجویی خواند و افزود: جنبش های دانشجویی نقش موثری را در پیروزی انقلاب و دفاع مقدس و سپس در تحولات بس از آن ایفا کردند.
بهرام زاده با توجه به شاخصه های دولت کارآمد گفت: مسلما رئیس دولت از تمام علوم اقتصادی، سیاسی، نظامی و.. آگاهی کامل ندارد و این امری طبیعی است؛ از این رو در بیان کارآمدی دولت می توان گفت داشتن کابینه قوی و وجود مدیران کارآمد و آگاه می تواند به کارآمدی دولت کمک کند و نقش مهمی را ایفا کنند.
دبیر تشکل انجمن اسلامی دانشگاه منابع طبیعی، با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری گفت: ایشان در طی ۱۰ سال اخیر ۸ بار نامگذاری سال ها را با محوریت اقتصاد نامگذاری کرده اند که این ناشی از اهمیت مسئله اقتصاد درکشور دارد؛ از این رو تولید و اقتصاد باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد.
وی مهمتری عامل در بوجود آمدن مشکلات اقتصادی را ناشی از تحریم ها دانست و در این رابطه تصریح کرد: تحریم ها بزرگترین ضربه را به اقتصاد کشور وارد آورده؛ چرا که با وجود تحریم مجبوریم برای واردات کالای مورد نیاز کالایی را از کشورهای واسطه با قیمتهای چندین برابر خریداری کنیم که این هزینه هایی را کشور وارد می کند.
بهرام زاده سوء مدیریت را عامل دیگر بوجود آمدن مشکلات در کشور دانست و گفت: فساد و باند بازی عوامل تهدید کننده و مخرب برای دولتها می باشد.
وی در این رابطه گفت: متاسفانه شاهد بودیم در دولت گذشته فردی که از سطح علمی پایینی برخوردار بوده با باند بازی و ایجاد رابطه به یکی از پستهای مهم اقتصادی دست پیدا کرد که وجود چنین مسائلی مطمعنا به کارآمدی دولتها ضربه خواهد زد.
دبیر انجمن اسلامی منابع طبیعی، دیپلماسی فعال و ایجاد ارتباط با کشورهای دیگر را از موفقیت دولت برشمرد و گفت: با وجود برخی کم و کاستی ها اما می توان گفت: دولت یازدهم توانست بسیاری از مشکلاتی که در حوزه اقتصاد و روابط بین المل در دوره گذشته بوجود آمده بود را برطرف کند.
وی جوان گرایی در دولت آینده را ضروری دانست و گفت: متاسفانه در دولت های مختلف شاهدیم این مسئله مورد اغفال قرار گرفته و هنوز در کشور از تجربه و مدیریت جوانانی استفاده میشود که سی سال قبل تربیت شده اند و این یکی از ضعف های مدیریتی می باشد که باید اصلاح گردد.
بهرام زاده وجود بیکاری و توجه نکردن به فارغ التحصیلان بیکار را یکی از دغدغه های دیگر دولت کارآمد دانست و افزود: متاسفانه تناسبی بین جذب دانشجوها در دانشگاه ها و بازار کار وجود ندارد که عدم توجه به این مسئله به بیکاری بیشتر در کشور دامن می زند.
بهرام زاده تعامل با قوا را یکی از ضروریات موفقیت دولت ها دانست و گفت: خوشبختنانه دولت توانست فضای ناآرامی که در قبل بوجود آمده بود را بهبود ببخشد و امیدواریم هر سه قوا بتوانند با تعامل بیشتری با یکدیگر در جهت حل مشکلات همکاری کنند.
نیما هادی نژاد کیاسری به نمایندگی از تشکل بسیج دانشجویی نیز با اشاره به حدیث امام صادق شاخصه اصلی رییس جمهور را داشتن تقوا و برائت و دشمنی دشمنان دانست.
وی با استناد به نهج البلاغه گفت: دولت اسلامی و کارآمد باید بتواند اقتدار خود را حفظ کند و از سر ترس با دشمن سازش نکند.
هادی نژاد کیاسری با تاکید بر تقویت زیر ساخت های داخلی گفت: دولت موفق و کار آمد باید بتواند ابتدا مشکلات داخلی را حل کند؛چرا که بسیاری از مشکلات موجود در جامعه با تقویت توان داخلی قابل حل می باشد
وی افزود: هرچه قدر تلاش برای برداشتن تحریم ها صورت گیرد ولی تا زمانی که در کشور به پیشرفت نرسیم مشکلات حل نمی شوند و چه بسا بازگشت تحریم ها باعث بوجود آمدن دوباره مشکلات می شود و این راه حل ها علاجی کوتاه مدت است.
نماینده تشکل بسیج دانشجویی مدیریت بحران و آینده نگری را یکی دیگر از شاخصه های دولت کارآمد دانست و در این راستا اظهار داشت: متاسفانه شاهدیم با و جود برخی مشکلات مانند سرما و یخ زدگی که گریبانگیر استانهای شمالی می باشد هیچ تمهیداتی از سوی دولت ها برای مقابله با آن اندیشیده نشده و مردم ما همچنان تاوان این بی تدبیری را می دهند و به همین جهت ضرر زیادی به مرکبات استانهای شمالی وارد آمده است که این تنهابخشی از مدیریت و تدبیری است که دولت کارآمد باید داشته باشد.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مسئولان به مردم وعده ندهند؛ بلکه از اقدامات عملی خود برای مردم بگویند گفت: آمار سازی یکی از معضلاتی است که دولت با آن مواجه است و دولت محترم صریح و شفاف به مردم اعلام کند چه اقدام مثبت و سازنده ای در زمینه اقتصاد و رفع بیکاری داشته است!
وی خرید محصولات غیر ضروری را یکی دیگر از انتقادها به دولت دانست و گفت: دولت به جای خرید ۲۰ فروند هواپیما که البته تا کنون تنها دو فروند آن را تحویل گرفته اند و متاسفانه بیشترین مصرف کنندگان آن هم اقشار پر درآمد و بخش دولتی می باشد و در پی آن هزینه زیادی را نیز متحمل شده اند می توانست به فکر ایجاد اشتغال و رونق اقتصاد داخلی باشد.
هادی نژاد نتایج حاصل از برجام را غیر قابل دفاع دانست و گفت: در ازای آنچه که به ما تحمیل کرده اند تقریبا چیزی بدست نیاوردیم و مردم شاهدند مشکلات اقتصادی همچنان در جامعه و جود دارد در حالی که اینگونه القاء شده بود که با برجام رونق اقتصادی به جامعه برخواهد گشت.
حسین صادقلو با تاکید برمسئله وفاق و همدلی از تمامی طیف های دانشجویی خواست تا با وحدت و همدلی باعث حضور حداکثری مردم در انتخابات شوند و استان گلستان بتوانند همانند انتخابات گذشته رتبه خوبی را در حضور و مشارکت مردم کسب کند.
دبیر تشکل انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی گرگان با اشاره به تاکید سخنان مقام معظم رهبری در نقش و تاثیر گذاری انجمن های اسلامی این تشکل را مستقل دانست و گفت: رهبرمعظم نیز همواره بر این مسئله که تشکل های دانشجویی باید تاثیرگذر باشند نه تاثیرپذیر و این مسئله و نظر ایشان در انجمن اسلامی دانشجویان کاملا رعایت می شود.