به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو علی امینی مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه باغستان گفت: به دروغ و دو پهلو سخن گفتن نباید رای داد، کسی که میگوید نگفتم ولی گفته بود، یا دروغ میگوید یا دو پهلو سخن میگوید، به همچین فردی نباید رای داد حالا از هر جناحی باشد.به کسی که توهین میکند نباید رای بدهیم، کسی که روی منتقدانش برچسب میزند یا توهین میکند یا سعه صدر ندارد، به همچنی فردی نباید رای بدهیم حالا از هر جناحی باشد، به کسی که درد ملت را نمفهمد و تنبلی میکند نباید رای داد، به کسی که به جوانها اعتماد ندارد و مرتب میگوید ما نمیتوانیم نباید رای داد، به کسی که درباره مسائل مردم کلی گوید میکند و برنامه ای ندارد یا وعده های توحالی میدهد نباید رای داد.
متن کامل سخنرانی امینی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
رب اشرح لی صدری و یسر لی امری واحلل عقده من لسانی یفقهوا قولی
عرض سلام و خیر مقدم دارم خدمت همه حضار محترم، روزهای مبارکی را گذراندیم، در ماه رجب که ماه بندگی و عبادت هست و ایام خاص عبادت،ایام اعتکاف،ان شاءالله که طاعات و عبادات همگان مورد قبول درگاه حق قرار بگیرد ان شاءالله.
خداوند را شاکرم که امروز توفیق پیدا کردم ، در جمع شما نمازگزاران و سروران گرامی حضور پیدا کنم و ان شاءالله چند دقیقه ای که درخدمتم شما هستم بتوانم مباحث مفیدی را مطرح کنم.
به بنده اطلاع دادند که امروز اربعین یکی از شهدای مدافع حرم است. گرامی میداریم یاد و خاطره این شهید بزرگوار را، واقعا افتخار بزرگیست برای این شهر، ان شاءالله به زودی زود، شاهد نابودی حبهه النصره، داعش خبیث و حامیان منطقه ای و جهانیشان باشیم.
همانطور که مستحضرید امسال، به نام سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، از طرف مقام معظم رهبری نام گذاری شده است.
ما ان شاءالله چند کلمه ای درباره تولید و اشتغال صحبت میکنیم. در زمینه تولید، متاسفانه باید بگوییم که حدود 70 درصد ظرفیت تولید کشور تعطیل است. این یعنی چه؟ یعنی از جیب مردم، از پول نفت کشور، از پول صندوق توسعه ملی، مبالغی برداشته شده، کارخانه ساخته شده،کارگاه ایجاد شده ولی الآن چون در کشور رکود ایجاد شده، چون قدرت خرید مردم کم شده، چون آن کالای تولید شده خریدار ندارد چون افرادی با واردات همان کالا سود بیشتری میبرند آن کارخانه،آن کارگاه ورشکست شده و تعطیل شده.
پس ما زیر ساخت داریم ما کارخانه داریم، ما جاهایی که بتواند اشتغال ایجاد کند داریم ولی این بخش ها باید با کمک مسئولین، با ایجاد یک سری اصلاحات دوباره رونق بگیرد و اگر این اتفاق بیفتد بخش عده ای از مشکلات تولید و اشتغال حل میشود.
حالا مسئولین چه باید بکنند؟مسئولین باید نگاه درستی به وضعیت صنعت کشور داشته باشند، جوان نخبه ایرانی برای همه مسائل راه حل دارد، ما میتوانیم با افزایش کیفیت در کالاهای تولیدی، با کالاهای روز دنیا رقابت کنیم، مسئولین فقط باید اراده کنند، باید مسائل صنعت را بشناسند، امروز بخش های مختلفی وجود دارد که جوانانی در آنجا جمع شده اند و برای مسائل کشور، راه حل تعیین کرده اند، طرح داده اند، فکر کرده اند، خب باید به این جوانان اعتماد شود. باید نگاهی بر کشور حاکم شود که با تکیه بر جوانان نخبه کشور، وضعیت تولید و اشتغال را بهبود ببخشد.
یکی از مسائلی که مسئولین خیلی جدی باید پیگیر حل آن باشند مسئله قاچاق هست در کشور ما سالانه 20 میلیارد دلار یعنی چیزی حدود 80 هزار میلیارد تومان کالای قاچاق وارد کشور میشود، کالای قاچاق یعنی چه؟یعنی مثلا لباس و کیف و کفش وارد کشور میشود بدون اینکه این تعرفه ای به گمرک داده شود.بدون توجه به اینکه ما در کشور مثلا لباس و کیف و کفش تولید میکنیم، این برای چه کسی سود دارد، آن وارد کننده کلان که کانتینر کانتینر ،کالا قاچاق و غیر قانونی وارد کشور میکند، چه کسی ضرر میکند؟ آن تولید کننده داخلی که آمده سرمایه گذاشته، عده ای را جمع کرده و دارد کالایی رو تولید میکند و وقتی برای فروش وارد بازار میشود میبیند که کالا قاچاق آن بازار را گرفته و دیگر نمیتواند بفروشد.آن کارگری ضرر میکند که از کارش بیکار شده و دیگر نمیتواند هزینه زندگی خود را تامین کند و کشور دچار بحران اجتماعی میشود،درباره قاچاق باید این مسئله را بگوییم که در خیلی از موارد، هم شخص قاچاق کننده مشخص است، هم انبار ها معلوم است که در کجا قرار دارد، اما اراده مسئولین کشور مبارزه با این قضیه نیست. جالب است بدانید بخش بسیار زیادی از این کالا قاچاق به صورت رسمی از مرز های رسمی کشور وارد میشوند، یعنی مثلا 1000 کانیتر وارد یک مرز رسمی در کشور میشود، از این 1000 تا مثلا 100 تا بازرسی میشود، خب معلوم است که به راحتی رد میشود،خب چرا بازرسی ها بیشتر نمیشود تا جلوی این امر گرفته شود؟ در حالی که ساخت ابزار های قوی تر برای بازرسی های بیشتر بسیار راحت است و حتی به گونه ای هم طراحی میشوند که میتواند در وقت هم صرفه جویی کرد، مسئولین اراده حل این مسئله را ندارند، حتی بعضا خودشان عامل بعضی از این قاچاق ها هستند حالا با باواسطه یا بی واسطه.
اما در باب انتخابات هم بنده چند کلمه ای خدمت حضار بزرگوار عرض کنم. همانطور که میدانید انتخابات امسال شرایط بسیار ویژه ای دارد، از طرفی وضعیت کشور مطلوب نیست و دولت محترم هم نتوانسته انتظارات مردم را فراهم کند، رکود بی سابقه، تعطیلی کارخانه ها، افزایش تعداد بیکاران کاهش توان خرید مردم، نامطلوب پیش رفتن طرح هایی مثل ، مسکن مهر، طرح تحول سلامت،طرح وام های قرض الحسنه، انجام نشدن بیمه زنان خانه دار بخشی از مسائلی است که مردم با آنها مواجه هستند.پس رای 29 اردیبهشت، تعیین روند 4 ساله کشور هست، ما خودمان هستیم که سرنوشت خودمان را رقم میزنیم، این مطلب مطابق نص صریح آیات قران هست. اگر قرار است به دولت فعلی اعتماد کنیم، آقای رئیس جمهور باید تحول ویژه ای در ادامه مسیر حرکتی کشور رقم بزند، اگرمیخواهیم به فرد جدیدی رای بدهیم باید ببینیم، برنامه او چیست و از رای سیاسی پرهیز کنیم. رای سیاسی یعنی رای بر اساس گفته فلان آقای رئیس فلان جریان،اصلا نباید به این ها اعتنا کرد، باید خودمان تحقیق کنیم، حرف همه را بشنویم، از صاحب نظر ها سوال بپرسیم ببینیم کدام یک راست میگویند کدام یک دروغ میگویند کدام یک میتواند کشور را از وضعیت فعلی نجات دهد، کدام یک پاک دست تر است، کدام یک به مردم بیشتر رسیدگی میکند، کدام یک برنامه مشخص برای بهبود زندگی مردم دارد، بعد تعیین کنیم به چه کسی میخواهیم رای بدهیم. و اگر به گزینه ای رسیدیم وظیفه داریم آن گزینه را برای اطرافیان، اعضای خانواده، دوستان و همکاران تبلیغ کنیم، این گونه است که سرنوشت ما رقم میخورد. همه وظیفه داریم مبلغ فرد اصلح باشیم در انتخابات.فرهیختگان جامعه و افراد مذهبی جامعه باید گزینه اصلح را بشناسند و آن را به اطرافیان معرفی کنند.
اخبار ثبت نام انتخابات را احیانا دنبال میکنید، تقریبا همه آمده اند و ثبت نام کرده اند، البته باید منتظر نظر شورای نگهبان ماند و همه باید نسبت به قانون تمکین کنند و اگر احیانا اعتراضی وجود دارد این حق برای آنها در نظر گرفته شده که از راه های قانونی اقدام کنند و اگر دیدید کسی دنبال ایجاد تشنج در فضای کشور است بدانید که خائن است و از طرف مردم تو دهنی محکمی خواهد خورد.
اما در رابطه با خود انتخابات و نحوه انتخاب فرد به چه کسی نباید رای داد؟
به دروغ و دو پهلو سخن گفتن نباید رای داد، کسی که میگوید نگفتم ولی گفته بود، یا دروغ میگوید یا دو پهلو سخن میگوید، به همچین فردی نباید رای داد حالا از هر جناحی باشد.به کسی که توهین میکند نباید رای بدهیم، کسی که روی منتقدانش برچسب میزند یا توهین میکند یا سعه صدر ندارد، به همچنی فردی نباید رای بدهیم حالا از هر جناحی باشد، به کسی که درد ملت را نمفهمد و تنبلی میکند نباید رای داد، به کسی که به جوانها اعتماد ندارد و مرتب میگوید ما نمیتوانیم نباید رای داد، به کسی که درباره مسائل مردم کلی گوید میکند و برنامه ای ندارد یا وعده های توحالی میدهد نباید رای داد.
اما حالا باید به چه کسی رای داد؟
ببینید، حل مسائل کشور نیازمند یک مدیر کار آمد، لایق، با برنامه و با روحیه جهادی است، کسی که بیاید و به جوان ها میدان بدهد و به آنها اعتماد کند برای حل مسائل کشور، دقت کنید بعضی ها اینگونه القا میکنند که کشور به یک بن بست رسیده است، اصلا اینگونه نیست، حل مسائل کشور راه حل دارد و کلید ان هم در دست جوانان است، در دست مراکزی است که ساعت ها برای حل مسائل کشور فکر کرده اند و طرح در آورده اند، انهایی که میگویند کشور به بند بست رسیده، به خاطر خستگی و ناتوانی خودشان است، کسی باید بیاید که برنامه مدون برای حل مسائل مردم داشته باشد، فقط شعار ندهد.
و اما نکته پایانی و بسیار مهم این که سرنوشت ما در دست خودمان هست، خودمان هستیم که رای میدهیم، باید تلاش کنیم، گزینه اصلح را بدور از جناح های سیاسی شناسایی کنیم، و مهم تر از همه اینکه برویم آن را به اطرافیانمان به همکارانمان ، به اعضای خانواده معرفی کنیم، بحث کنیم، دلیلی بیاوریم برای اثبات اصلح بودن یک نفر، سایر حرف ها را هم بشنویم.ان شاءالله در انتخابات رای مردم، دل امام زمان و رهبر انقلاب را شاد کند و کشور به وضعیت مطلوب خود نزدیک شود.
والسلام علیکم ورحمه الله