به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی ظهر امروز در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که رئیسجمهور در سخنان روز گذشته به عدم خروج بخش مسکن از رکود اشاره کردند، آیا دولت برای رفع این مشکل نمیخواهد اقدامی کند، گفت: بازار مسکن یکی از بازارهایی است که بیشترین دستکاری در آن شده بود، بنده آمارهای سال 95 را مرتب به مردم گزارش کردهام، اعتقادم بر این است که به دلیل اینکه همکاری و اتحادی که بین مدیریت شهری تجارت با سوداگران صورت گرفته، بیش از 250 میلیارد دلار ثروت ملی ایران عاطل و باطل مانده است.
وی در ادامه افزود: طبق آخرین آمار مرکز آمار در سال 95، نشان میدهد که 2 میلیون و 587 هزار خانه خالی در کشور وجود دارد. این خانههای خالی یعنی چه؟ اگر ارزش هر خانه را حدود 100 هزار دلار در نظر بگیریم، مفهومش این است که بیش از 200 میلیارد دلار ثروت ایران را این افراد با سیاستهای اشتباهشان بر باد دادهاند، این خانهها عمدتاً در شمال شهرها است، فقط در منطقه یک نیز برای 101 هزار واحد مسکونی پروانه صادر شده، در مناطق 4، 2 و 22 این رویه وجود دارد، لذا این موضوع نشان میدهد این سیاستها، سیاستهای کاملاً ناصحیحی بوده است.
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: در کنار این همه خانه خالی نیز آنچه که شما میبینید این است که بیش از 19 میلیون نفر در بدمسکنی بسیار شدیدی به سر میبرند، بنابراین نشان میدهد که هم ثروت ملت ایران هزینه شده و هم بهرهوری آن چیزی حدود صفر است، لذا ما نمیتوانیم سیاست دولت گذشته را ادامه دهیم، چون این سیاست دولت گذشته فقط مبتنی بر اتلاف منابع بوده است. شما میبینید که مسکن مهرهایی که در بیابان ساخته شده که طرفداران چندانی هم ندارد و بسیاری از این خانهها خالی مانده است.
آخوندی ادامه داد: سیاستی که ما تعقیب کردیم این است که به سمت خانه اولیها برویم، لذا سیاستهای پسانداز مسکن در راستای حمایت از خانهدار شدن خانه اولیها است که همین سیاست میزان پساندازی که داده میشود، سقف پرداختیهای تسهیلات، اول دولت 20 میلیون تومان بود که اکنون برای شهرهایی همچون تهران تا سقف 160 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است، بنابراین قدرت خرید خانهاولیها که جوانان و افرادی را شامل میشود که فاقد خانه هستند، به شدت افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: سیاست بعدی ما این بوده که به جای اینکه این خانهها را در بیابانها بسازیم، در بافتهای فرسوده و بافتهای شهری این خانهها ساخته شود و سیاست سوم ما این بوده که به حاشیهنشینها توجه کنیم افرادی که واقعاً نیاز به ارتقای وضعیت مسکن دارند، بنابراین وقتی میخواهید اصلاح مسیر کنید که یک مسیر سوداگرانه در کشور بوده، اصلاح مسیر کار بسیار سختی است و من فکر میکنم در این 4 سال توانستیم مسیر را اصلاح کنیم و اکنون آمار پساندازهای مسکن و آمارهای خریدوفروش در داخل شهرها و رشد صدور پروانههای ساختمانی در بافتهای فرسوده قدیمی نشان میدهد ما به سمت وضعیت خوب برگشتیم و مسکن هم به وضعیت اصلی خود بازمیگردد.